Skocz do zawartości
Tuliś

Lexmark P4350 Kontra Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc..

Mój problem polega na tym, że zmieniłem cały komputer na nowy. Pracuje teraz na Pentium D / ASUS / GF7600GST. W chwili, gdy zainstalowałem Windowsa, drukarka, której używłem wcześniej działała. Gdy jednak wrzuciłem SP2, zakładka drukarki w Moim Komputerze zniknęła. Drukarka pozostaje niewidoczna dla komputera i pojawia się komunikat:

"Jedno z urządzeń USB ma awarię, lecz Windows nie może go rozpoznać"

Gdy odinstalowałem SP2 znów automatycznie instalacja się aktywowała. Problem jest o tyle złośliwy, że sterowniki do grafiki wymagają SP2, więc moje urządzenie pozostaje bezużyteczne. Wspomnieć należy, że na poprzednim komputerze i tym samym Windows kłopotu nie było. Serwis Lexmark rozkłada ręce. Drukarka jest sprawna na 100%.

Może ktoś z Was orientuje się, czy nowe ustawienia biosu mogą wpłynąć na działanie USB i ewentualnie jakie?

Czy istnieje patch, ktory eliminuje ten problem, bo jak mniemam jest to wina SP2?

A może SP2 różnią się między sobą, bo kiedyś korzystałem z innego a po przypadkowym skasowaniu ściągnąłem kolejnego?

Bardzo proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi