Skocz do zawartości
raf49

Problem Barton2500+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zacznę od konfigu.

Płyta abit NF7-S pamięci ddr 1x512 kingston plus 2x 256 pierwsza goodram 2 elixir wszystkie 400-setki grafika fx5200 dyski2 80 i 10 napędy 2 dvd-rw i cd-rw zasiłka forton 400W system winda xp sp2 .

Problem w tym że do tej pory wszystko chodziło bez problemu z procem 1600+ a po zmianie rzuca niebieskimi okienkami .Proc płyta widzi jako2500(166) lub 3200 (200) jako 2500 startuje z biosu i winda rusza ale po jakiś10-15 minutach jest ekran niebieski i różne cyferki(zdarzenia).Próbowalem zainstalowac wine na nowo ale wtedy zaczeły się schody a to ekran niebieski a to płyta uszkodzona(ta z windą) a po zmianie proca(na 1600+) wszystkie problemy znikaja.Jako 3200 rusza tylko ekran biosu z procem i napędami ten pierwszy a później cisza i restart.próbowałem z różną konfiguracją kości pamięci ale to nic nie dało. podejrzewam walnięcie proca proszę o szybką poradę bo moge oddać tego proca ew. jakeś sugestie komp jest syna i naciska on mnie bo wie że może mieć 3200 na lepszą grafę już uzbierał.pozdrawiam i proszę o jakieś porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym raczej sprawdzil pamiecimemtest i wszystko bedzie jasne

popieram, mam podobny kłopot z moim mobilem 2500+ ale wykluczyłem uszkodzenie proca, spróbuj dac FSB 133MHz z jedną kością żeby miała 266MHz u mnie tylko tak pracuje stabilnie mimo iż to DDR400 (lecą do wymiany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...