kronox55 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 pewnie parę osób czytało o moim problemie ... tak więc nie wiem co się teraz dzieje, ale coraz częściej ostatnio uświadczam błędu z "klucz cd jest używany" i to po normalnej grze ! myślicie, że router jest be ? (dlink di-524up) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake73 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Szkoda że nikt nie zgadł :( 1 misja na statku nawiązuje do filmu Aliens (ten z 1986roku) .... oczywiście chodzi tutaj bardziej o ścieżkę audio (teksty komandosów) niż oprawę wizualną. A co tu zgadywać. Trochę się spóżniłeś pisałem o tym chyba z pół roku temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abaddon+ Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 A co tu zgadywać. Trochę się spóżniłeś pisałem o tym chyba z pół roku temu... Cóż Snake73 .....masz rację napisałeś 23 XII 2007 "Zauważyłem ciekawą rzecz. Komandosi ( albo twórcy CoD ) SAS są chyba fanami obcego ( Aliens ). W SP w misji na statku rzucają masę tekstów z filmu w różnych sytuacjach icon_smile3.gif. " chyba nikt łącznie ze mną nie pamiętał Twojego postu ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy od kogoś, kto może zna się nieco na prowadzeniu serwera w COD4. Otóż założyliśmy w mojej sieci osiedlowej własny serwer. Jest to poważny serwer w dużej i znanej sieci we Wrocławiu i praktycznie całym Dolnym Śląsku. Jest na dobrym łączu i porządnym sprzęcie (linux). Wszystko ze sponsoringu ów sieci. I mam przyjemność zostania jednym z Adminów tego serwera. Praktycznie serwer już stoi i można na nim grać. Pozostaje jeszcze sprawa zarządzania nim. I tu przychodzę z pytaniem, ponieważ jest pare rzeczy, które chcielibyśmy zmienić: 1. Czy jest jakiś zewnętrzny anti-cheater do COD4, który dziala lepiej od PB? 2. Czy jest możliwość włączenia FREE-CAM na spectcie tylko dla adminów? 3. Czy istnieje jakiś soft (szukalem trochę) dla adminów do łatwiejszego zarządzania serwerem ? Na razie mamy tylko modernRcon. 4.Chcielibyśmy dodać jakiegoś bota, który by kopał za używanie granatnika, meczennika, i ostatniego bastionu i oczywiście za przeklinanie( u nas jest to zakazane). Da się w ogóle zrobić coś takiego? No i ostatnie pytanie bardziej z ciekawości. Czy HC + Helikoptery i Naloty to lekka przesada ? ;) Myślimy aby je wyłączyć całkowicie. Wiem, że pytania są banalne, ale troszkę się spieszymy i chcielibyśmy jakoś dobrze zacząć, aby ludzie zbytnio nie narzekali i chcieli wracać na nasz serwer. P.S Aha serwer jest rankingow. Na razie IP nie podaje, dopóki nie dopracujemy wszystkiego. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Devil. Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) 1. gv script 2. nie orientuje sie, 3.miniadmin (jak dla mnie bomba ^^) 4. wgrajcie pam4 albo promod i teraz tak ogolnie sie wypowiem. jak chcecie miec dobry, szanujacy sie serwer, z dobrymi graczami to : - pam4 (nie ma granatnikow itp, heli, nalotow, itd) - gora 14 slotow - oczywiscie SD - odpowiedni dobor map, a nie gowniane wet work, czy shipment narazie tyle. jest pewien polski serwer, z opcjami jak wyzej i naprawde, praktycznie zawsze stoi pełen. ciezko wbic pozdrawiam, i czkeam na ip :] Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 To ma być serwer TDM na 36 slotów , ale zastanowimy się nad S&D i tym modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 To ma być serwer TDM na 36 slotów , ale zastanowimy się nad S&D i tym modem.LMAO :lol: Poważnie ? ;] Przecież powyżej 18 slotów to jest już prawdziwa, bezmózga orgia a Wy chcecie prawie 2 razy więcej ? ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rop99 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 yuucOm ma racje 36 slotow to troche duzo slotow na tdm jak dla mnie max 20 bo jak jest wiecej to juz jest niezly chaos a i jak masz adma to dobrze by bylo jak bys dosyc czesto gral na serwie bo wiesz jak ludzie lubia sie wyzywac itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 dokładnie do CoD4 absolutny maks to 20 slotów, im więcej graczy tym coraz gorzej bo to jednak nie gra pokroju battlefield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) No to będzie 20 slotów + 4 dla Vipów i adminów, albo się zmieni na S&D i da 14 slotów ;) Daliśmy TDM, bo taki tryb i tyleż slotów chcieli użytkownicy sieci. Faktycznie gra może się zrobić nieprzyjemna. Ale zrozumcie tylko ja jedyny z adminów gram w COD4 i tylko na serwerach S&D gdzie gra max po 12-14 osób. Ale muszę sobie wyobrazić jak to jest po 15 osob na stronę ;) Quake 3 Arena, a nie COD4. :lol: Dzięki za radę. Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) jak juz bedziesz mial serva gotowego w pelni, mozesz zapodac IP ;)? Chetnie osobiscie go przetestuje :D. Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Rowniez czekam na IP, choc narazie mam juz chyba miesieczna przerwe w graniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Czekam rowniez na IP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Z serwer są jakieś problemy techniczne na razie, więc obecnie jest niestety wyłączony. Tryb zmieniony na S&D i 16 slotów. Jak tylko staniemy na nogi to dam znać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BananZwykly Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Jak sprawdzic ile sie ma fps nie uzywajac frapsa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Panowie mam do was pytanie bardzo ważne. Chodzi o mój serwer. Otóż Administrator sieci zażyczył sobie by na serwerze umieścić LOGO z nazwą dostawcy internetu, który sponsoruje ten serwer. Daje sprzęt i osobne łącze . Czy jest jakaś możliwość dodania LOGA na serwerze w postaci zdjęcia (gif) tak aby każdy mógł go zobaczyć po wejściu na serwer? Może jakiś mod ? Tekstowe reklamy to troszkę za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 wpisujesz komendę "cg_drawfps 1" . tylko nie zapomnij dodać "/" przed każdą komendą ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 wpisujesz komendę "cg_drawfps 1" . tylko nie zapomnij dodać "/" przed każdą komendą ;-)W CoD 4 dodawanie tzw. "/' jest zbedne, wpisywanie komend, moze sie odbywac bez tego znaku, w przeciwienstwie do wczesniejszych wersji Call of Duty ;)... Panowie mam do was pytanie bardzo ważne. Chodzi o mój serwer. Otóż Administrator sieci zażyczył sobie by na serwerze umieścić LOGO z nazwą dostawcy internetu, który sponsoruje ten serwer. Daje sprzęt i osobne łącze . Czy jest jakaś możliwość dodania LOGA na serwerze w postaci zdjęcia (gif) tak aby każdy mógł go zobaczyć po wejściu na serwer? Może jakiś mod ? Tekstowe reklamy to troszkę za mało.Nigdy nie widzialem tekstury w postaci loga, na wejsciu na server... Tylko wlasnie tekst... Co do modo'w to owszem sa rozne tekstury dodane, ale loga nie... I watpie ze to wypali, aby dodac logo sponsora, only tekst. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Panowie , "szybkie" pytanko. Drugi raz gram w COD4 SP i zauwazylem dopiero teraz dziwna rzecz , a mianowicie : czy u Was amerykanskie bronie maja tez ten sam odglos strzalow? M16 albo MA16 ma ten sam co C3G :| Taka "ftopa" ? :| Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Dziś na serwerze o nr. IP: 212.76.32.53:28960 koleś o nicku 35 CM napisał sperma na miras. Miras to mój nick w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ... koleś o nicku 35 CM napisał sperma na miras. Hmm, to chyba musiał być jakiś murzyn :D Poza tym, co to ma do tematu? Szukamy winowajcy tego slownego naduzycia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Ndużycie było większe, napisałem tylko fragment. Skoro wspomniałeś, jeżeli wiesz jak go znaleść, poprosze. Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Cóż, namierzenie będzie trudne, o ile nie niemożliwe - no, chyba, że ktoś jest adminem serwera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 z tego co tu przeczytałem to chyba zagram po skręceniu detali na starym 7900 GS w to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) lol, ja grałem nawet na radeonie 9700Pro (A64 3800+ i 2gb) bez większych problemów, nawet w sieci. z dwurdzeniówką i GF 7900 GS można ustawić wysokie detale z 720p Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 No raczej :) His ma racje. Ja grałem wcześniej na X1950 PRO i A64 3000. Konfig zbliżony do Twojego i FPS nie spadał poniżej 40 i to na multi w max detalach. Zwykle i tak gra się na średnich w MP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Dziś na serwerze o nr. IP: 212.76.32.53:28960 koleś o nicku 35 CM napisał sperma na miras. Miras to mój nick w grze. :blink: Ndużycie było większe, napisałem tylko fragment. Skoro wspomniałeś, jeżeli wiesz jak go znaleść, poprosze. zartujesz sobie prawda? prosze powiedz ze tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rop99 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Ndużycie było większe, napisałem tylko fragment. Skoro wspomniałeś, jeżeli wiesz jak go znaleść, poprosze. Wejdz na callofduty.pl i tam po lewej jest wyszukiwarka graczy :lol2:, możesz spróbowac go znależc :wink: Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez JiiMen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 poszła i to nawet w dobrych detalach ale jest problem wyrzuca mnie do windy po ok 30s gry w multiplayer.Co może byc tego przyczyną?Gra jest oryginalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Ogólnie serwer jest równo zjechany. 2 lata gram w strzelanki online, ale poraz pierwszy spotkałem się z takimi wyzwiskami. Byćmoże ktoś wpadnie na tego posta i zrobi tam pożądek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...