Skocz do zawartości
nrl

Call Of Duty 4: Modern Warfare

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was miał (i rozwiązał) problem z tnącymi się .bik -ami ? klipy nie tną się w menu, ale myszka ma freeza. W trakcie wgrywania poziomu zacina się dźwięk na pół sek i dalej kontynuuje a klip wydaje się mieć mało fpsów.

Próbowałem już uaktualniać bink video player itp, gra też spatchowana (oryginał) i nic nie pomaga.

Sporo czytałem na ten temat i choć u jednych pomaga wyłączenie wszelkich programów IM oraz monitorujących temperatury, tak ktoś inny spojrzał w dumpa po BSODzie, aby odkryć że to punkbuster wywołuje crashe. Ponoć Infinity Ward olewa wszystkich kontaktujących się z nimi podobnie jak twórcy PB.

OT

Ehh, co to się stało, że gry są wydawane nieukończone. Crysis ze swoim kiepskim zakończeniem ma problemy z odtwarzaniem mowy NPC (kilka na raz), Hellgate to kompletna tragedia i nuda i teraz COD4 mimo niezwykłej optymalizacji i wspaniałego singla, tak bardzo leży w multi (choć to pewnie wina PB).

Pora sprawdzić Bioshocka.

EOT

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zle szukam ale może mi ktoś powiedzieć z jakiej wersji Eaxa korzysta cod 4 ?

zdaje sie że z zadnej...skoro ta gra to max kompatybilnosci w vistą i x360, gdzie nie ma hardwarowego dźwięku

na pewno w jakiejś części korzysta z openal

zresztą eax ssie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polowalem i sie oplacilo. Kupilem coda 4 nowke w folii za 45 pln poprzez kup teraz. Aukcja wystawiona wczoraj o 18:17, a ja wbilem na wyszukiwarke o 18:18 i od razu dalem KT ;) Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

Tak wiec wracam na scene po 3 - miesiecznej przerwie na cs'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogli by już dać te dodatkowe mapy bo gra nudna sie robi z deka :|. Połowa miesiąca a tutaj ani słuchu o map packu.

W sumie to masz racje, ale próbowałeś już wszystkich trybów? Ja polecę od siebie serwer klanu TST, admini zaczęli mieszać trybami i odeszli w końcu od TDM i friendly fire włączyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to masz racje, ale próbowałeś już wszystkich trybów? Ja polecę od siebie serwer klanu TST, admini zaczęli mieszać trybami i odeszli w końcu od TDM i friendly fire włączyli.

Proste ze tak ;]. TDM to krap. Zarzucaj ip serwera jak możesz no chyba ze server ma wiecej niz 16 slotów ;]. w ogole to opowiedz o nim: czy jest na hardcore czy ile trwaja rundy, limity pkt dla trybów i takie tam :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stronke wczesniej podalem namiar na fajny serwerek, gdzie jest masa nowych map ale zrobionych naprawde wysmienicie, jest mapa z filmu Twierdza, gdzie przy trybie domination jest chyba 5 czy 6 flag :), jest po prostu gigantyczna, moze by tam sie umowic kiedys co ? namiary : 80.190.251.16:28690

Btw, za namowa kupilem oryginala sobie w koncu :) Mozemy kiedys pograc razem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste ze tak ;]. TDM to krap. Zarzucaj ip serwera jak możesz no chyba ze server ma wiecej niz 16 slotów ;]. w ogole to opowiedz o nim: czy jest na hardcore czy ile trwaja rundy, limity pkt dla trybów i takie tam :).

No serwerek ma 28 slotów:) ale wieczorami nie jest wcale full, poza tym moi znajomi tam grają i ludzie pilnują zasad (ban za bluzgi używanie GL, Last stend i mytrtdona-czy jakoś tak sie to pisało). Adres: IP Address: 195.42.112.90 Port: 28990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stronke wczesniej podalem namiar na fajny serwerek, gdzie jest masa nowych map ale zrobionych naprawde wysmienicie, jest mapa z filmu Twierdza, gdzie przy trybie domination jest chyba 5 czy 6 flag :), jest po prostu gigantyczna, moze by tam sie umowic kiedys co ? namiary : 80.190.251.16:28690

Btw, za namowa kupilem oryginala sobie w koncu :) Mozemy kiedys pograc razem.

Pozdrawiam

Tylko ze ten serwer pusty jest prawie cały czas.

No serwerek ma 28 slotów:) ale wieczorami nie jest wcale full, poza tym moi znajomi tam grają i ludzie pilnują zasad (ban za bluzgi używanie GL, Last stend i mytrtdona-czy jakoś tak sie to pisało). Adres: IP Address: 195.42.112.90 Port: 28990

Czyli o dwa razy za dużo slotów :]. 14 albo 12 to jest ideał.

Polecam pograc na naszym serwerze

212.106.166.6:28960 szybki serwer , fajnie sie gra, serwer stoi 24/7 , duzo map.

polecam:)

Obczaje zaraz ale mogłeś napisać ile slotów ma ten serwer i czy jest na normal mode/HC :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam pograc na naszym serwerze

212.106.166.6:28960 szybki serwer , fajnie sie gra, serwer stoi 24/7 , duzo map.

polecam:)

serwer czesto pada, czasem admini mieszaja mapami i zmienaija jaksą w locie, do tego bywają tam takie lamy jak ja co tylko robią za miesko ale i tak polecam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serwer czesto pada, czasem admini mieszaja mapami i zmienaija jaksą w locie, do tego bywają tam takie lamy jak ja co tylko robią za miesko ale i tak polecam :wink:

serwer dopiero dzis startuje, został zakupiony komputer na którym został postawiony serwer i bedzie działac 24/7 .

do tej pory trwaly beta testy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze ten serwer pusty jest prawie cały czas.

Czyli o dwa razy za dużo slotów :]. 14 albo 12 to jest ideał.

Obczaje zaraz ale mogłeś napisać ile slotów ma ten serwer i czy jest na normal mode/HC :).

Wiem ze pusty, ino mozna by sie ugadac i pograc tam, widziales mapy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem dziś wreszcie swoją kopię CoD4 i jak narazie biegam po serwerach zbierając expa :)

Mam pytanie: używacie programów do przeglądanie serwerów? Ja kiedyś używałem The All-Seeing Eye do CoD2, ale teraz jakoś nie mogę go ustawić, nie rozpoznaje, że mam tą grę zainstalowaną i wyświetla serwery przemieszane z serwami z CoD1. :?

A może jakiś inny program polecicie? X-Fire kiedyś sprawdzałem i jakoś nie przypadł mi do gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak rozwiązać poniższe dwa problemy z COD4?

1. zacinające się .bik-i - wszystkie wstawki między misjami, a także menu w multi z tymi chmurkami w tle (komp z siga).

Probowałem już ściągać bink player itp. Bez rezultatu.

2. mimo gigabitowej karty i łącza 7,6MBPS serwery odświerzają się 20 / sekundę zamiast 200/sek. Ping jest generalnie mały bo do wielu serwerów jest ping 24ms a najwolniejsze do 200ms. (Sempron, asus mb, 2gb ramu 7900gs). Obecnie jest na routerze Netgear-a, ale to samo działo się na modemie usb i nawet w COD1.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie jakies ciekawie i dlugie frag movie z Call of Duty 4 - zalezy mi na dobrej muzyce i dopracowaniu.

pozdrawiam

Może nie frag movie ale muza fajna :lol:

Co do frag movie szukaj na own-age.com

http://www.own-age.com

O widze ze nie ma filmów z cod 4 nawet z z zadnego Bf'a. Dziwne. Pewnie powywalali wszystkie ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Wszystkim!

nazwa serwera: OSK 4NET[acecore]PL

IP: 212.106.166.6:28960

tryb gry: TDM /ustawienia typu hardcore/

działanie serwera: 24 / 7 (całodobowy)

mapy: najlepsze customowe mapy /aktualizowane na bieżąco/

mod: ACE 1.8c

upload: bardzo szybki dostęp do map!

W imieniu twórców serwera chciałbym Was zaprosić do wspólnej gry na nowym serwerze. Gramy zazwyczaj popołudniami jako grupa WTf. Jest nas już kilkanaście osób i w dalszym ciągu pracujemy nad spopularyzowaniem serwera.

Dbamy o to żeby grało się fajnie, bez chamstwa, zbędnych komentarzy i innych problemów.

Gramy tylko i wyłącznie z ustawieniami hardcorowymi.

Serwer jest rankingowy (Ace Mod 1.8c)

Wszystkie bronie są dostępne od początku /wyjątki poniżej/.

Zablokowany jest:

- męczennik (martyrdom),

- ostatni bastion (last stand),

- P90,

- granatnik,

Na serwerze jest również aktywny Punkbuster jak i Anti Camping

Swiss Army™ 22:55:24

System zdecydowanie ograniczający możliwości kamperskie niektórych graczy :)

Serdecznie zapraszamy! Warto!

http://%20cache.www.gametracker.com/server_info/212.106.166.6:28960/b_160x400_T1_F-2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blue, ten serwer dyskwalifikuje (przynajmniej dla mnie):

hardcore mode

blokowanie P90 i granatnika (czemu niby ktos ma ich nie uzywac?)

blokowanie umiejetnosci (j/w)

anticamping (kampienie to sposob gry, taki jak kazdy inny, uprzedzajac pytanie - nie, nie jestem kameperem, ale nie ma kampera nie do zalatwienia ;))

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nudzi sie wam tdm ? ;o Ta gra jest stworzona do OBJ... to nie q3 czy ut (które nie mają sobie równych w kwestii dm/tdm).

Ja już od dawna nie gram na serwach HC bo:

- połowa perków nieprzydatna

- ogólne lotto

- wystarczy UAV jammer i martwa cisza i m4/p90

- łatwe zabijanie (wiem ze jest realniej ale mnie funa ja mam z takiej gry)

Co do serwa to jeszcze za dużo ma slotów jak wiekszość serwerów pl ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi