djsilence Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Sorry panowie. PB tak sypał błędami, że BSOD się pojawił. Po restarcie "CD KEY używany" i pozamiatane. Jutro po siłowni 19:00 napiszę, gdy postawię i pokatujemy. EDIT 23/06/08 Dajci/e/ znać czy postawić serwerek. Edytowane 23 Czerwca 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Patch 1.7 http://www.gamershell.com/download_28304.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Szybko pojawiają się te patche do COD4 (ale to dobrze bo widać, że komuś zależy na łataniu bug'ów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 a ile czlowiek musial czekac na patcha do 2 ? ja sie ciesze ze daja co chwile jakis patch ;] widac ze ktos przy tym siedzi....szkoda tylko ze nie dadza carentan taki jaki by oryginalny w 2 :( a nie jakies chinskie uliczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 przynajmniej teraz znikną komendy dla spryciarzy, ciekawe czy będzie jakaś awantura w jakiejś lidze :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 panowie, mam problem problem z grafika i iloscia fps. sprzet jak w sigu, proc nei krecony (na kreconym do 2.8 chodzi tak samo jak na nie kreconym) grafa wyzyłowana ile sie da ( 850/800 ). opcje graficzne w grze, rozdzielczosc 1400x900. aa off. reszta opcji off albo low. tekstury automatycznie (odziwo zmiana tekstur daje praktycznie zerowy przyrost fps, wiec auto mam). na takiej konfiguracji prawie na kazdej mapie nie moge ustawic stałego fps na poziome 60 na sekunde. co mysle ze nei powinno byc zadnym problemem. i tu pytanie do Was, co jest grane ? dlaczego tak słabo, moze spotkał sie ktos juz z takim przypadkiem. albo jakies porady. wszytskie odp mile widizane. z góry dzieki, pozdrawiam p.s. stery do grafy najnowsze 8.6 bodajze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 panowie, mam problem problem z grafika i iloscia fps. sprzet jak w sigu, proc nei krecony (na kreconym do 2.8 chodzi tak samo jak na nie kreconym) grafa wyzyłowana ile sie da ( 850/800 ). opcje graficzne w grze, rozdzielczosc 1400x900. aa off. reszta opcji off albo low. tekstury automatycznie (odziwo zmiana tekstur daje praktycznie zerowy przyrost fps, wiec auto mam). na takiej konfiguracji prawie na kazdej mapie nie moge ustawic stałego fps na poziome 60 na sekunde. co mysle ze nei powinno byc zadnym problemem. i tu pytanie do Was, co jest grane ? dlaczego tak słabo, moze spotkał sie ktos juz z takim przypadkiem. albo jakies porady. wszytskie odp mile widizane. z góry dzieki, pozdrawiam p.s. stery do grafy najnowsze 8.6 bodajze powylaczaj zbedne uslugi itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Co by nie mowic 2600pro bylo odp. na 8600GT a na konfigu z procem AMD mozesz miec takie nr. Badz co badz to COD4 jakies tam wymagania ma a grafika kto masz nie jest jakims tam demonem szybkosci. Moze zastanow sie na zmiana grafy. Jak nie chcesz duzo przeplacac to kolo 200-220 PLN moglbys juz kupic 3850 256MB (jesli chcesz miec ati) lub Geforce'a 8800GS, ktory lepiej bedzie sobie radzil akurat w COD4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 disaster3@ na zmiane grafy aktualnei nei mam peklu. a z ustawieniami na low, powinno sie da spokjnie i komfortowo grac. bociczek@ co masz na mysli, mowiac uslługi :P ? powylanczałem jakies [ciach!]ły w windzie ale kokosow nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 hmm dziwne bo ja na laptopie z 8600M GT DDR2 (co wiadomo niczym specjalnym nie jest) w multi w 1280/800 all LOW , tylko textury na maxa mam od 60 do 90 fps wiec coś masz nie tak ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 a wymiana na 8600 gt ewentualnie gts do 160 złoty zmieni cos czy jak juz to zbierac na jeszcze lepsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) imho bez sensu taka wymiana, jak już to 9600GSO 768MB za CZYSTA [; lub 9600GT 512 za ~350 albo radek 3850 512MB ~ 260zł [= http://www.skapiec.pl/site/cat/14/filtr/_0...4_0_0_0_0_0_0_0 Edytowane 5 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Mam takie szybkie pytanko. Mam router linksys wag200g. Wszystko jest z nim ok przy normalnym korzystaniu. Natomiast przy włączeniu cod'a po około 2min mam restart modemu. Gierka traci połączenie i gdy router wróci do normy to przez 15min mam komunikat o użyciu mojego cdkeja w grze. Strasznie mnie to wkurza. Czy ktoś wie dlaczego cod lub PB rozłącza mi modem? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Moze masz poprzestawiane QoS. Ja mialem dzieki temu klopot z pulpitem zdalnym, przestawilem na najwyzszy priorytet i dziala. Moze zainstalowac tez cfosa i ustawic priorytet dla coda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 otóż mam dziwny problem : wchodzę na coda, daję odświeżanie listy, odświeża i znajduje dużo serwerów. mogę wejść oczywiście na każdy, ale jak z niego wyjdę, to wtedy nie mogę wejść na inny, tylko na ten, na którym byłem. po odświeżeniu znajduje ten, na którym byłem i czasami parę innych. często też po odświeżeniu mam kosmiczne pingi (do 30k) i też często pada net na parę minut. ot co :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 otóż mam dziwny problem : wchodzę na coda, daję odświeżanie listy, odświeża i znajduje dużo serwerów. mogę wejść oczywiście na każdy, ale jak z niego wyjdę, to wtedy nie mogę wejść na inny, tylko na ten, na którym byłem. po odświeżeniu znajduje ten, na którym byłem i czasami parę innych. często też po odświeżeniu mam kosmiczne pingi (do 30k) i też często pada net na parę minut. ot co :-)1. nie uzywaj przegladarki standardowej, ja bynajmniej nie uzywam i all ok. 2. napisz jaki masz net, neo? +1. sciagnij sobie programik xfire, zobaczysz ze o niebo lepiej, i znajdzie wytyczne ktore Ciebie interesuja, zaczynajac od pingu konczac na wesji i innych bzdetach. Jak wejdziesz na ich stronke, to zobaczysz ze naprawde warto. Maly programik a cieszy... +2. przeskanuj kompa moze jakies syfy rozlaczaja Ci neta (chociaz tutaj bym nie byl taki pewny, zazwyczaj zwalniaja, a nie rozlaczaja..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 net : 1mbps z dialogu (dsl) + router d-link di-524up. xfire mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 net : 1mbps z dialogu (dsl) + router d-link di-524up. xfire mamMasz najgorszy router na ziemi (wiem bo sam mam podobny od dlinka :|). Zrób coś takiego: - w konsoli (czyli w wierszu poleceń) wpisz netstat jeżeli bedzie bardzo dużo połączeń i bede ich wiecej za każdym razem jak wpisujesz netstat to znaczy ze masz jakiegoś robaka. - korzystaj z favoritów ;] - zaktualizuj firmware do swojego routera (nie jest to łatwe ;p) - postaw dmz na routerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 wyszukałem serwy w xfire, podłączyłem się pod jeden, przez parę minut było git, ale później "połączenie przerwane" i xfire mi oznajmiło, że zostałem rozłączony, dałem połącz, połączył się. po próbie wejścia na ten sam serwer - "ten klucz jest używany" :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 wyszukałem serwy w xfire, podłączyłem się pod jeden, przez parę minut było git, ale później "połączenie przerwane" i xfire mi oznajmiło, że zostałem rozłączony, dałem połącz, połączył się. po próbie wejścia na ten sam serwer - "ten klucz jest używany" :(to jest normalne jak Cie tak wywali. Bo na servie cały czas jesteś tylko z pingiem 999 ;]. Poczekaj kilka min a potem bedziesz mógł wbić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 to jest normalne jak Cie tak wywali. Bo na servie cały czas jesteś tylko z pingiem 999 ;]. Poczekaj kilka min a potem bedziesz mógł wbić.Ale czemu go rozlacza net? Hm ja mialem tak samo na neo, jakies 4 lata temu, jedyne rozwiazanie to zainstalowalem programik autoconnect, programik w sekunde laczyl sie spowrotem, ale nie wiem czy to zadziala na DSL... ja mialem jak latwo sie domyslic ADSL. A czy masz zwis (laga tzw, 999 ping) przed rozlaczeniem? Czy od razu z gry Ciebie wywala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Odpowiedź jest prosta: bufor routera sie przepełnia i net sie rozłącza (przynajmniej tak mi sie zdaje bo ja miałem podobne na tym [ciach!]ianym routerze od d-linka). Zrobiłem update firmware'u i już od 3-4 miechów router cały czas stoi. U mnie jeszcze było gorzej bo wszystkie diody sie świeciły normalnie połączenie było ale na strony nie mogłem wejść to samo z grą multi. Pomagał mi wtedy tylko reset router poprzez wyjęcie i włożenia kabla zasilającego. Tak na boku: nie kupujcie szmelcu od Dlinka ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 TYLKO w codzie mi tak wywala . w innych mp tak się nie dzieje. A czy masz zwis (laga tzw, 999 ping) przed rozlaczeniem? Czy od razu z gry Ciebie wywala?gra zaczyna skakać i napis połączenie przerwane i po chwili bach z serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Odpowiedź jest prosta: bufor routera sie przepełnia i net sie rozłącza (przynajmniej tak mi sie zdaje bo ja miałem podobne na tym [ciach!]ianym routerze od d-linka). Zrobiłem update firmware'u i już od 3-4 miechów router cały czas stoi. U mnie jeszcze było gorzej bo wszystkie diody sie świeciły normalnie połączenie było ale na strony nie mogłem wejść to samo z grą multi. Pomagał mi wtedy tylko reset router poprzez wyjęcie i włożenia kabla zasilającego. Tak na boku: nie kupujcie szmelcu od Dlinka ;]. OTkurde dzizas ja mam tak samo, ale w liveboxie, ale nigdy podczas grania mi sie to nie zdarzylo, ale podczas przegladania stron itp. A jak w liveboxie zrobic to ktos wie? /OTSory za OT, ale moze ktos pomoze, to najwyzej na PM przejdziemy Edytowane 14 Lipca 2008 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Jezeli bedzie ktos gral na MP i szukal kogos do towarzystwa albo kos postawi serwa dla PPC to chcetnie zagram, jak cos to PW lub na gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 TYLKO w codzie mi tak wywala . w innych mp tak się nie dzieje. gra zaczyna skakać i napis połączenie przerwane i po chwili bach z serwera. E, jezeli w innych MP masz ok, a tylko w codzie, to powiedz jeszcze nam taka mala drobnostke... Czy przypadkiem nie grasz na serwerach scrakowanych, i w lewym dolnym rogu wyskakuje info: "WARNING This server is baned by PunkBuster" i tak co 3-5 sekund? Jestem przekonany na 90% ze o to chodzi... Ja jak gram na swoim oryginale z kumplem, ktory moze wchodzic na te "inne" serwery, jak wszedlem na takie serwery to tez tak mam... Po prostu znajdz inne servery, oczywiscie graj na oryginale, bo tego tutaj sie nie toleruje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Ma ktos pojecie jak to jest mozliwe ze wchodze na serwer z jakims tam modem, wychodze za chwile i pizd wszystko co odblokowalem jest niedostepne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 jakbym miał pirata to nawet bym tutaj nie pisał. oczywiście, że mam oryginał i gram na serwerach z PB . :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Ma ktos pojecie jak to jest mozliwe ze wchodze na serwer z jakims tam modem, wychodze za chwile i pizd wszystko co odblokowalem jest niedostepne?Chodzi Tobie o serwery z pam'e, to normalka, po prostu sa klasy tylko i wylacznie standardowe. Tyle na ten temat ;) jakbym miał pirata to nawet bym tutaj nie pisał. oczywiście, że mam oryginał i gram na serwerach z PB . :]Dzizas, to juz nie wiem co Tobie poradzic. YuucOm'a pomysl wydaje sie bardziej prawdopodobny ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 No ciężka sprawa z kronox'em55 ;p. Zawsze pozostaje reinstalacja gry ofc robiąc wcześniej backup saveów i profili mp. Może wywal folder PB (najpierw zrób backup :P) albo zaktualizuj PB i zobacz czy to coś da. W ostateczności skorzystaj z pomocy technicznej ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...