Skocz do zawartości
mlodass

Acer Al1916ws/was

Rekomendowane odpowiedzi

Widze ze coraz wiecej osob ma ten monitor to moze warto by sie podzielic doswiadczeniami na jego temat...

Ja mam pytanie do uzytkownikow tego monitorka, z jakimi ustawieniami normalnie pracujecie, bo mnie dotychczas szczypaly oczy jak mialem jasnosc np 10 i kontrast 30... nawet jak obydwie wartosci mialem po 5 to tez mnie szczypaly, dopiero teraz mnie nie szczypia oczy jak ustawilem kontrast 30 i jasnosc 0.. i na zimnych kolorach wszystko.. Mieliscie tez taki problem jak ja? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się jeszcze przyzwyczajam do tego monitka.

W OSD mam ustawione po 20 (kontrast, jasność)

Ale jeszcze w sterach mam poustawiane inaczej.

Filmy oglądam na kolorach zimnych, a reszte na ciepłych.

Ale to też w zależności od gry ;)

Są do tego dziada sterowniki? Bo nigdzie nie znalazłem, a na płycie też nie ma.

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak juz w sumie dlugo mam ten monitor ale w sumie dopiero teraz zastanowilo mnie czy da sie grac z pasami po bokach, tzn. bez zaniechania proporcji przy rozdzielczosciach innych niz panoramiczne.. Ale tak mnie teraz naszlo na zagranie w nba 07 ktora niestety nie umozliwia gry w rozdzielczosci panoramicznej..

Wiem, że przy DVI jest to mozliwe, ale jako iz ten fantastich monitor nie ma dvi to czy przy dsubie uzyskam to?

Edytowane przez mlodass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mlodass nie da rady, można tak zrobić tylko w monitorach z DVi, swoją drogą jest Acer AL1916Wasd z DVI jednak narazie nie jest chyba dostępny w Polsce...

Wracając do tematu przez pierwsze 2-3 tygodnie też nie mogłem się przyzwyczaić do monitora i łzawiły mi oczy, musiałem nawet zmienić styl forum na darkness bo nie mogłem czytać :wink: jednak teraz jest wszystko ok, kontrast mam ustawiony na 50, a jasność na 40...

JROX są sterowniki do monitora na stronie Acera...

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi