Skocz do zawartości
ediasch

Co Byście Zrobili Powietrze Czy Wode Do 300zł Lub Do 200 Bez Bloków?

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie.MAm 300zł na ochłodzenie mojego kompika.Co wy byście zrobili osobiście szkoda jest mi wydać 300zł na powietrze. :rolleyes: <_< .Miałbym możliwość zrobić bloki samemu.jeśli lepiej zrobić samemu to dajcię jakąś liste potrzebnych rzeczy bo mam mozliwości wykonania tego samemu(tokarnia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WODE <_<

A tak serio to co ci pasuje - z wodą jest troche więcej kłopotu - zwłaszcza z transportem

Ale jest bardziej wydajna

Pompka jest najważniejsza - najlepiej jakieś CWU ale chyba poza budżetem (aquashut, hydrol)

Do tego chłodnica (tanie: np: rekord, łada, Kadet) lub droższe, najlepiej coltec (chyba też poza budżetem)

A na bloki to MIEDŹ :D - + ew. plexa, poliwęglan, mosiądz, jakieś końcówki (rórki, złączki)

Powodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WODE <_<

A tak serio to co ci pasuje - z wodą jest troche więcej kłopotu - zwłaszcza z transportem

Ale jest bardziej wydajna

Pompka jest najważniejsza - najlepiej jakieś CWU ale chyba poza budżetem (aquashut, hydrol)

Do tego chłodnica (tanie: np: rekord, łada, Kadet) lub droższe, najlepiej coltec (chyba też poza budżetem)

A na bloki to MIEDŹ :D - + ew. plexa, poliwęglan, mosiądz, jakieś końcówki (rórki, złączki)

Powodzenia ;)

za 300zł już złożysz coś z WC na używanych częściach,jeśli chcesz robić bloczki home-made polecam,dużo satysfakcji :)

pozdr.

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płynu hamulcowego ja bym nie lał do WC <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<

//

co "My" bysmy zrobili za tak kase to zle pytanie. Ty i tak zrobisz jak bedziesz chcial, za ta cene mozna zlozyc chlodznie do dwoch kompow, ale mozna tez kupić pół bloku na procesor.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobierz części tak, by dało się je stabilnie zamocowac w odubowie, wtedy będziesz niesamowicie zadowolony, i własnie w takim wypadku oczywiście lepiej złożyć WC ;)

Ciepło skupiane jest w jednym miejscu, i prosto można go rozporszyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi