Skocz do zawartości
humax5400

Nie Działa A64 3000+ Venice S.754

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem, kupiłem na allegro procesor A64 3000+ Venice socket 754. Na allegro było 20 sztuk(15 sprzedano) wiec sklep uczciwy, a procesory nowe.

Mam plyte glowna chwilowo : Epox 8KDA3J rev. 2.x (socket 754 , AGP itp.)

Moj stary procesor działa normalnie , a mam A64 3000+ Newcastle.

Gdy włoże nowy procesor to komputer jakby startuje, ale jest pisk biosu, powtarza sie co chwile... to jest taki dłuższy pisk biosu ... coś w stylu : piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ............................................... piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

To nie jest szybki pisk.

Co myślicie, czy procesor jest uszkodzony ? Jaka może być przyczyna że procesor nie działa. Sprawdzałem jego spód i nóżki ma prościutkie, jest po prostu błyszczący nowiutki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wina Ramu, sprawdzałem to. Bios mam z 22/10/2004

Sciagnolem najnowszy ale niestety jak zaladuje go programem WinFlash(z płyty cd od mobo) to pisze : The File's BIOS-lock string does not match with your system - > więc niestety nowego biosu nie wgram. Sprawdzałem kilka, i za każdym razem wyskakuje ten sam komunikat.

Czy prócz nienajnowszego biosu może być jakaś inna przyczyna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi