cyhir Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Odkopie teraz troche temat, szukalem, szukalem, szukalem no ale nie znalazlem nic konkretnego. Do zeczy- potrzebuje jakis cichy i wydajny wentylator na tego pentagrama(hp-100alcu) http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=AC+FAN+9 nadalby sie czy za slaby?? Edytowane 6 Listopada 2007 przez cyhir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) No to ja mam szybkie pytanie,Arctic freezer 7 pro Pentagram Hp 100-alcu?Założyłem w temacie pentagrama więc większość pewnie będzie za Pentkiem,zresztą jak na teraz to i ja za nim jestem :) ,ale prosze o opinie. o ile spadnie temp. na c2d E2140 @3ghz,na boxie w stresie mam 52-55 stopnie,o ile może spaść?I jeszcze jedno,czy któreś z tych chłodzeń będzie dużo cichsze od boxa? Edytowane 6 Listopada 2007 przez Glorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyhir Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 na pentagramie spadlo temp temperatura spadla mi o jakies 15 stopni w trybie cichym a do 23 w glosnym. cichy- calkowicie bezglosny, tryb glosny to odkurzacz, choc i tak jak opdlacze boxowy wentylator (wyjajem z radiatora) i podlacze do plyty to sporo glosniejszy jest (box oczywiscie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Ja mam Pentagrama HP-100 + Fandera 12cm Totalna cisza, i chłodny procesor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 No przekonaliście mnie do Pentka,ale lepiej będzie dozbierać do jakiejś fajnej budy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) Montaż jak i demontaż pentagrama hp100 na platformie am2 to masakra, gdy go kupiłem męczyłem się z zakładaniem chyba z godzinę, te zapinki są za krótkie, musiałem użyć dużo siły i przy okazji wgnieść płytę główną ;] aby jedna z zapinek zaczepiła o ząbek koszyka od proca, Dziś chciałem ściągnąć te chłodzenie w celu nałożenia nowej pasty na proca ale za nic nie chce zejść, nie wiem jak te zapinki odczepić?, trzymają tak mocno że nie wiem jak to zrobić, siły dużej nie chce użyć aby czegoś nie połamać, po prostu są za krótkie, może ktoś zna jakiś sprytny sposób na pozbycie się tego chłodzenia z płyty?, bo ja już nie wiem co można jeszcze zrobić. Boxowy radiator ładnie się ściąga bez problemu bo te zapinki ma dłuższe, a tu szkoda gadać. Edytowane 30 Listopada 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Zrób tak.... weź płaski śrubokręt, naciśnij jedną z zapinek, i tą którą naciskasz podważ śrubokrętem w bok i powinna odejść ;] p.s BTW. wywaliłem ten beeper z regulatora obrotów bo nieco wkurzający był :wink: Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfonor Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) HP-100 AlCu Lite - mozna tego pentka zamontować bezboleśnie??? te nóżki są za krótkie (święta racja maruh) i montaż tego coolera to masakra (przynajmniej dla mnie - pierwszy raz składam kompa i to pewna nowość dla mnie), poza tym na foxconn p35a z jednej strony przeszkadza mocno radiator na NB, a z drugiej podstawa naszego pentka może dotyka kondensatorów, przyciska je do powierzchni płyty głównej i przechyla (tak na marginesie - to chyba dość niebezpieczne i niepożądane co?) - co na to kolega Robowsky (foxconn + HP-100 AlCu Lite) HP-100 AlCu Lite ma podstawę w kształcie prostokąta - wg mnie to niezbyt dobre rozwiązanie (wystaje za gniazdo procka i gniecie kondensatory niezależnie od tego jak go umieścimy), z kolei HP-120 AlCu ma już (tak mi się wydaje) kwadratową ps - skoro w recenzjach piszą że HP-100 AlCu Lite jest łatwy w instalacji to nie wiem jakim piekłem jest instalacja HP-120 AlCu !! Edytowane 9 Grudnia 2007 przez SWENOR27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Nie rozumiem jaki macie problem z montażem tego pentagrama :-| jest dziecinnie proste moim zdaniem.... :wink: Chyba bede musiał nagrać filmik pokazowy coś a'la flash na stronie zalmana :-P Tak nawiasem to pentagram ten w pasive potrafi E2140@3ghz schłodzić do 70*C w ORTHOSIE :) Przewiew 1x120mm w budzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.marek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Nie rozumiem jaki macie problem z montażem tego pentagrama :-| jest dziecinnie proste moim zdaniem.... :wink: Chyba bede musiał nagrać filmik pokazowy coś a'la flash na stronie zalmana :-P Tak nawiasem to pentagram ten w pasive potrafi E2140@3ghz schłodzić do 70*C w ORTHOSIE :) Przewiew 1x120mm w budzie ;] Można mieć problem:). Ale nie zmontażem ale kompatybilnością. Na ab9 nie było żadnego ale po zmianie płyty na dfi blood Iron podstawa zawiesza się na kondensatorach. Za bardzo wsytaje poza gniazdo procesora. Ale szlifierka i zeszlifowanie brzegów podstawy rozwiązuje problem. Problem ten pewnie wystęuje w wielu płytach gdzie kondensatory są bardzo blisko socketu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Sorry za odkopanie, ale powiem jedno, nie warto montować 12cm wentyla na HP-100, bo są większe temperatury przy fanderku 12cm miałem 73-75*C, a przy wetylku z boxa mam 68-70*C, muszę dorwać lepszy wentyl 92mm i powinno być jeszcze mniej. Pozdro. w Stresie oczywiście :) Edytowane 13 Stycznia 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zamierzam go kupić, ale nie wiem czy przy tej cenie nie wart jest więcej AC 64 PRo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 p.s BTW. wywaliłem ten beeper z regulatora obrotów bo nieco wkurzający był :wink:Jak? Wyrwałeś go po prostu? Pentak siedzi w kompie dziewczyny, wentyl skręcony na minimum i przy starcie systemu wydaje z siebie krótki pisk. W sumie nie przeszkadza, ale trochę irytuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Jak? Wyrwałeś go po prostu? Pentak siedzi w kompie dziewczyny, wentyl skręcony na minimum i przy starcie systemu wydaje z siebie krótki pisk. W sumie nie przeszkadza, ale trochę irytuje... To nie wentylator tylko potencjometr :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 To nie wentylator tylko potencjometr :?Brawo Sherlocku, jeszcze jakieś błyskotliwe uwagi? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jak? Wyrwałeś go po prostu? Pentak siedzi w kompie dziewczyny, wentyl skręcony na minimum i przy starcie systemu wydaje z siebie krótki pisk. W sumie nie przeszkadza, ale trochę irytuje... ja wyjalem takie metalowe kolko ze srodka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 ja wyjalem takie metalowe kolko ze srodka To taki Fan-Speaker ala Pc-Speaker. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 w związku, że box od amd już całkowicie mnie wykończył, wiadomo dlaczego to przydało by się nowe chłodzonko, a więc krótka piłka, piszcie co najlepsze: PENTAGRAM HP-100 AlCu Lite 45 + wysyłka nowy PENTAGRAM HP-120 60 + wysyłka używany Scythe Katana 2 60+ wysyłka używany To ma być wypadkowa ciszy i wydajności. (wszystkie są również na socket T) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Jak? Wyrwałeś go po prostu? A więc grzecznie rozkręciłem regulator na czynniki pierwsze...po czym kombinerkami wyjąłem taki czarny beeper, składamy, podłączamy i działa bez tych nie przyjemnych pisków :) Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 nikt nie ma żadnych opinii na ten temat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 hp-120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Witam co mam wybrac na e1240@3ghz na Evga 650i??? Mysłaem o pentagramie qvc-120 cu+, czy jest wydajniejszy od hp-100 lub 120? Porsze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Nie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 mam do kupienia qvc-120 cu+ za 55zl uzywke lub hp 100 ze znaku za 49zl co wybrac? Bo im wiecej czytam tym bardziej glupi jestem :P a w zadnym tescie niema porownania tych konstrukcji ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basetek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) qvc 120Cu+ to już stara konstrukcja, mało wydajna. Zdecydowanie pentagram hp 100, sprawa h-p "wszystko" załatwia :) mam to chłodzenie, polecam :) btw. Jeśli chcesz "ulepszyć" tego penta zalecam wymianę wentylatora na lepszy, bo wg. mnie firmowy był tragiczny, u mnie siedzi nb xe2 (kupiłem za 15zł z licytacji :] ) Radiator pentagrama jest bdb ;) Edytowane 8 Lutego 2008 przez eaia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Pytanie mam o tą zapinkę w tym pentagramie, bo ktoś napisał że łapki za małe i trzeba mega siłę dać do zapięcia. Jak jest naprawdę nie obejdzie się bez wkrętaka ?. Czy jest bardzo mocny docisk aż odgina mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Pytanie mam o tą zapinkę w tym pentagramie, bo ktoś napisał że łapki za małe i trzeba mega siłę dać do zapięcia. Jak jest naprawdę nie obejdzie się bez wkrętaka ?. Czy jest bardzo mocny docisk aż odgina mobo ? Nie trzeba mieć mega siły, wystarczy dobrze złapać i umiejętnie posługiwać się to zapinką :wink: Dzięki temu koszyczkowi nie wygina bardzo mobo ;] Fakt że...skierowany wentylem do dołu ma lepszą wydajność ;] w idle jakieś 3*C a w stressie jakies 6*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 @Fredek U mnie jest zupełnie na odwrót. Skierowany w stronę zasilacza ma wyższe temperatury o ok. 5-6*C . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basetek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Wydaje mi się że dzieje się to za sprawą yate loona 140mm w jego huntkey'u, choc mogę się mylić ;) No i mamy poważnego konkurenta dla pentagrama i fryzjera razem wziętych. Odsyłam: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=257567 Edytowane 11 Lutego 2008 przez eaia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...