dobo90 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Pojawil sie nowy Pentagramek blizniaczo podobny do HP-100 AlCu Lite, tylko ze z 120 wentylem. Link: http://pentagram.pl/produkty/chlodzenie/ch...AROKORUM-P-7015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 no no bezpośredni styk ciepłowodów z prockiem i do tego 120mm za 89 zl zapowiada sie ciekawie tylko ciekawe jak z wydajnoscia alumniniowej konstrukcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Jeśli chodzi o współczynnik cena/wydajność to nowy PENTAGRAM FREEZONE HP-120 AlCu KAROKORUM będzie miażdżył :D. Wie może ktoś jakiej grubości są te Heat-Pipy ?? Jestem ciekaw porównania z Thermalright 120 xtreme i Xigmatek HDT-S1283 :-P Edytowane 13 Marca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 za 85 zl (cena w komputroniku) wydaje sie dosc porzadne chlodzenie wogole pentagram jest firma ktora najlepiej potrafi wydzielic granice miedzy wydajnoscia a cena moje wentle 120mm za 15 zl :blink: swietnie sie spisuja. moze z tym chlodzeniem bedze tak samo???jak ktos kupi to niech zrobi testy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Trudno określić, że to bliźniacze podobieństwo. HP-100AlCu jest bliżej do Xigmateka HDT-S1283 niż do nowego HP-120AlCu Karakorum. Po minimalistycznym HP-100AlCu ten nowy HP-120AlCu wydaje mi się nieco przekombinowany kształtem radiatora, ale oczywiście to tylko stricte estetyczne odczucie. Ta dodatkowa, czwarte rurka cieplna powoduje, że potencjalnie może być nawet wydajniej niż na wspomnianym Xigmateku. Jeśli cooler za 89zł przebije wydajnością coolery za 150 i wyżej to, obawiam się, że Thermalright, Scythe i Noctua będą miały nie lada zgryz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Brakuje tylko porządnego klipu montażowego, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby dokupić Thermalright LGA775 Bolt-Thru-Kit :rolleyes: Edytowane 13 Marca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Kurczę znowu cos nowego własnie miałem zamawiać Thermalright HR-01, mam juz nawet Bolt Thru Kit a tu takie ciacho od Pentka. Jak myslicie dorówna HR-01 ? Edytowane 13 Marca 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 wg mnie z palcem w [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Ciekawe jak będzie z dociskiem do procesora. Czy będą takie problemy co w Pentagramie HP 100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 i tak wentyl pewnie do wymiany jak ktos bedzie chcial miec cicho w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Już nie mogę doczekać się na pierwsze testy tego nowego chłodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 a jakie mocowanie? tylko zeby nie na kołki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 a jakie mocowanie? tylko zeby nie na kołki :? Na bank na kołki. Pytanie czy podejdzie pod niego Bolt-Thru Kit od Thermalright ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Na bank na kołki. Pytanie czy podejdzie pod niego Bolt-Thru Kit od Thermalright ?jak na kołki to dla mnie odpada,lubia sie łamac. Edytowane 13 Marca 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArC Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 czy ktoś orientuje się moze w dokładnych wymiarach tego coolera? bo nie ma żadnej precyzyjnej informacji nt. wysokości od podstawy do pierwszych finów. Zastanwiam sie nad tym nowym pentkiem bo za tą cenę 85zł nic lepszego aktualnie chyba sie nie znajdzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzepa Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Za 90zł można dostać na allegro CoolerMaster Hyper 212, powinno być podobnie wydajne, mocowanie dobrze rozwiązane, wiem bo sam ostatnio kupiłem :) Wentyl trzeba tylko skręcić. A ten Pentek nawet nawet i ta cena.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Okazało się że mocowanie nie będzie na kołki, tylko na taki koszyk jak w przypadku poprzednich modeli. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Okazało się że mocowanie nie będzie na kołki, tylko na taki koszyk jak w przypadku poprzednich modeli. :) Są już jakieś niusy na ten temat bo nie mogę wygooglać nic :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) i tak wentyl pewnie do wymiany jak ktos bedzie chcial miec cicho w budziete nowe wentyle pentaka są całkiem przyzwoite, mam jednego w obudowie (fn-120 2BallC4Led P 7520-1) i przy 950 obr/min z 50 cm go nie słychać. Wczoraj założyłem hp100alcu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zarówno wydajnością, jak i jakością wykonania. Na świeżej paście na minimalnych obrotach (1,6k), pod orthosem, temp mam niższe o kilka stopni, niż na boksie przy 2,3k (gdyby chodził na 1,6k to pewnie byłoby kilkanaście stopni różnicy). Szkoda tylko że pentagram nie dodaje tego wentylka http://pentagram.pl/produkty/chlodzenie/we...eeveby_p_7511_0 tylko jakieś tornado, które nie jest nikomu potrzebne. Nie ma co narzekać, 48zł to nie majątek :) Swoją droga to myślałem, że mi nie wejdzie na p31-ds3l, bo łapka od zapinki prawie styka się z radiatorem, ale się udało :) Karakorum zapowiada się ciekawie, imho w swojej cenie nie będzie mieć dużej konkurencji. Co do mocowania, to wydaje mi się, że jednak będzie podobne do hp100alcu, zapinka odchodząca od stopki wygląda łudząco podobnie Edytowane 14 Marca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Chyba zdecyduję się na niego xd Chyba że polecacie coś lepszego w tym przedziale cenowym (<70zł) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) chyba bedzie dobry bo przegladajac strone komputronika natrafilem na niego i co sie okazalo Wszystkie towary są zarezerwowane. Termin dostawy bliżej nieokreślony.to sie w koputroniku nie zdarza a tu macie brak w centrali :blink: ludzie kupuja go jak szaleni ciekawe czy bedzie takim hitem <_< Edytowane 14 Marca 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) chyba bedzie dobry bo przegladajac strone komputronika natrafilem na niego i co sie okazalo Wszystkie towary są zarezerwowane. Termin dostawy bliżej nieokreślony.to sie w koputroniku nie zdarza a tu macie brak w centrali :blink: ludzie kupuja go jak szaleni ciekawe czy bedzie takim hitem <_< oj zdarza sie i to bardzo czesto i to wsrod towarów drogich i mało popularnych,to naprawde nic niezwykłego ;-) Dam tobie przykład chocby taka karta o której pewnie nawet nikt nie słyszał http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,46994/ - tez wszystkie zarezerwowane a chyba nikt sie na nie nie rzuca jak szalony. a chłodzenie zapowiada sie fajnie tylko dla mnie liczy sie absolutna cisza wiec musiałbym doliczyc 40zł na wentyl+ wymiana mocowanie o ile to mozliwe+ lepsze pasta(tak 20zł) no i juz cena robi sie nieokonomiczna. Edytowane 14 Marca 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 bo tej karty nikt nie kupuje wiec komputronik jej nie zamawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) bo tej karty nikt nie kupuje wiec komputronik jej nie zamawiano własnie skoro jej nikt nie zamawia to dlaczego wszystkie towary zarezerwowane PS powiedz mi jak cena tego nowego pentagrama w komputroniku bo cos nie moge go tam znalesc albo linka daj :wink: Edytowane 14 Marca 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 chwyt marketingowy????? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) 85zł http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,53202/ ja widzę Chwilowy brak towaru. Termin dostawy bliżej nieokreślony. Edytowane 14 Marca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 bylo co innego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Są już jakieś niusy na ten temat bo nie mogę wygooglać nic :sad: Co do koszyka to tak wnioskuję na podstawie zdjęć z Cebitu ;) Edytowane 14 Marca 2008 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) jak dla mnie to jest to samo mocowanie co w hp 100 alcu http://galeria.purepc.pl/v/recenzje/cebit2...ageViewsIndex=1 http://galeria.purepc.pl/v/recenzje/cebit2...ageViewsIndex=1 Edytowane 15 Marca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 no własnie skoro jej nikt nie zamawia to dlaczego wszystkie towary zarezerwowane PS powiedz mi jak cena tego nowego pentagrama w komputroniku bo cos nie moge go tam znalesc albo linka daj :wink: to moja sprawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...