Skocz do zawartości
Fredek

Pentagram Freezone Hp-100 Alcu Lite

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o współczynnik cena/wydajność to nowy PENTAGRAM FREEZONE HP-120 AlCu KAROKORUM będzie miażdżył :D. Wie może ktoś jakiej grubości są te Heat-Pipy ??

Jestem ciekaw porównania z Thermalright 120 xtreme i Xigmatek HDT-S1283 :-P

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 85 zl (cena w komputroniku) wydaje sie dosc porzadne chlodzenie wogole pentagram jest firma ktora najlepiej potrafi wydzielic granice miedzy wydajnoscia a cena moje wentle 120mm za 15 zl :blink: swietnie sie spisuja. moze z tym chlodzeniem bedze tak samo???jak ktos kupi to niech zrobi testy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno określić, że to bliźniacze podobieństwo. HP-100AlCu jest bliżej do Xigmateka HDT-S1283 niż do nowego HP-120AlCu Karakorum. Po minimalistycznym HP-100AlCu ten nowy HP-120AlCu wydaje mi się nieco przekombinowany kształtem radiatora, ale oczywiście to tylko stricte estetyczne odczucie. Ta dodatkowa, czwarte rurka cieplna powoduje, że potencjalnie może być nawet wydajniej niż na wspomnianym Xigmateku.

Jeśli cooler za 89zł przebije wydajnością coolery za 150 i wyżej to, obawiam się, że Thermalright, Scythe i Noctua będą miały nie lada zgryz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś orientuje się moze w dokładnych wymiarach tego coolera? bo nie ma żadnej precyzyjnej informacji nt. wysokości od podstawy do pierwszych finów. Zastanwiam sie nad tym nowym pentkiem bo za tą cenę 85zł nic lepszego aktualnie chyba sie nie znajdzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 90zł można dostać na allegro CoolerMaster Hyper 212, powinno być podobnie wydajne, mocowanie dobrze rozwiązane, wiem bo sam ostatnio kupiłem :) Wentyl trzeba tylko skręcić. A ten Pentek nawet nawet i ta cena....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak wentyl pewnie do wymiany jak ktos bedzie chcial miec cicho w budzie

te nowe wentyle pentaka są całkiem przyzwoite, mam jednego w obudowie (fn-120 2BallC4Led P 7520-1) i przy 950 obr/min z 50 cm go nie słychać.

Wczoraj założyłem hp100alcu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zarówno wydajnością, jak i jakością wykonania. Na świeżej paście na minimalnych obrotach (1,6k), pod orthosem, temp mam niższe o kilka stopni, niż na boksie przy 2,3k (gdyby chodził na 1,6k to pewnie byłoby kilkanaście stopni różnicy). Szkoda tylko że pentagram nie dodaje tego wentylka http://pentagram.pl/produkty/chlodzenie/we...eeveby_p_7511_0 tylko jakieś tornado, które nie jest nikomu potrzebne. Nie ma co narzekać, 48zł to nie majątek :)

Swoją droga to myślałem, że mi nie wejdzie na p31-ds3l, bo łapka od zapinki prawie styka się z radiatorem, ale się udało :)

Karakorum zapowiada się ciekawie, imho w swojej cenie nie będzie mieć dużej konkurencji. Co do mocowania, to wydaje mi się, że jednak będzie podobne do hp100alcu, zapinka odchodząca od stopki wygląda łudząco podobnie

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba bedzie dobry bo przegladajac strone komputronika natrafilem na niego i co sie okazalo Wszystkie towary są zarezerwowane. Termin dostawy bliżej nieokreślony.to sie w koputroniku nie zdarza a tu macie brak w centrali :blink: ludzie kupuja go jak szaleni ciekawe czy bedzie takim hitem <_<

Edytowane przez Scyzor 663

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba bedzie dobry bo przegladajac strone komputronika natrafilem na niego i co sie okazalo Wszystkie towary są zarezerwowane. Termin dostawy bliżej nieokreślony.to sie w koputroniku nie zdarza a tu macie brak w centrali :blink: ludzie kupuja go jak szaleni ciekawe czy bedzie takim hitem <_<

oj zdarza sie i to bardzo czesto i to wsrod towarów drogich i mało popularnych,to naprawde nic niezwykłego ;-) Dam tobie przykład chocby taka karta o której pewnie nawet nikt nie słyszał http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,46994/ - tez wszystkie zarezerwowane a chyba nikt sie na nie nie rzuca jak szalony. a chłodzenie zapowiada sie fajnie tylko dla mnie liczy sie absolutna cisza wiec musiałbym doliczyc 40zł na wentyl+ wymiana mocowanie o ile to mozliwe+ lepsze pasta(tak 20zł) no i juz cena robi sie nieokonomiczna.

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo tej karty nikt nie kupuje wiec komputronik jej nie zamawia

no własnie skoro jej nikt nie zamawia to dlaczego wszystkie towary zarezerwowane

PS powiedz mi jak cena tego nowego pentagrama w komputroniku bo cos nie moge go tam znalesc albo linka daj :wink:

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie skoro jej nikt nie zamawia to dlaczego wszystkie towary zarezerwowane

PS powiedz mi jak cena tego nowego pentagrama w komputroniku bo cos nie moge go tam znalesc albo linka daj :wink:

to moja sprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi