bartek46op Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 E8200/E8400 + Karakorum + Foxconn P35A bedzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt250 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy to chłodzenie (HP-100 AlCu lite) wejdzie bez problemu na mobo ga-ep35-ds3 ? Radiator chłodzący NB jest dość duży i ma aż 4 cm wysokości. Zastanawiam się czy nie będą o siebie zawadzać i/lub mocowanie wystające poza radiator penatgrama zaczepie bez problemu do kosza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=397895850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt250 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Ktoś mi napisze czy to chłodzenie wejdzie na mobo GA-EP35-DS3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ktoś mi napisze czy to chłodzenie wejdzie na mobo GA-EP35-DS3 ?wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel78 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 ja mam pytanie kupiłem pentagrama HP 100 do niego miała być instrukcja montażu ale nie było wiec czy ktoś może mi pomóc i dokładnie opisać krok po kroku jak się montuje go na płycie foxconn P32 A-S nie mam o tym pojęcia i nie chciałbym czegoś zepsuć proszę o pomoc !!!! aha co z ta pasta zrobić gdzie się ją smaruje i czy nie kupić lepszej czy wystarczy ta w zestawie?? jeśli nie to jaką najlepiej dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Szukanie nie boli. Tu masz instrukcje: http://www.pentagram.pl/produkty/chlodzeni...lcu_lite_p_7010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel78 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) dziękuje za pomoc i tak nie wiem czy dam rade bo są tu jakieś jeszcze druciki eh zamotane to troszke ale to pierwszy raz więc zrozumcie... jak ustawić speed fan controler przekręcić do końca???? jeszcze co z tą pasta wystarczy z zestawu czy kupić jakąś inną?? jeśli tak to jaką?? Edytowane 18 Lipca 2008 przez Marcel78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Kontroler ustaw tak, jak Ci będzie odpowiadać - to od Ciebie zależy jaką szybkość wentylatora będziesz preferował. Wystarczy z zestawy - posmaruj na powierzchni procesora cienką warstwą. PS. Zdania zaczynaj wielką literą, używaj przecinków i ogranicz znaki zapytania - jeden w zupełności wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel78 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 hmm rozumiem tylko co z tymi drucikami co są w zestawie? gdzie je zamontować? i jak przymocowac wiatrak do radiatora nie kumam tego:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Heh, widzę, że ludzie nie przeglądają calego działu i zakładają tysiąc tematów z pentagramem ;) Co do Karakorum to od +/- tygodnia jestem nabywcą tego chłodzenia, na dzieńdobry wentylator mi nie działał a obsługa techniczna każe mi wysyłać całe chłodzenie więc olałem to. Na stocku z wentylem acutake na max obrotów mam 23*/27* stopni w idle (real temp - coretemp mi się zepsuł i nie czyta dobrze temperatur). W stresie nie miałem więcej niż 40 stopni, a więc jest nawet lepiej niż dobrze ;) Niedługo będę kręcił procka to zobacze jak na wyższych napięciach. Na boxie miałem po 8* więcej w idle i prawie 20* w stresie ;) Pasta to mx-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cynikt Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Czy Karakorum da się zamontować bez kombinowania niepotrzebnego na a) dfi x48 heatpipe b)w obudowie Tacens Algeo Dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Jeśli posiadasz Tacensa Algeo to wysoce nierozsądne jest nabywanie Pentagrama Karakorum lub mu podobnego chłodzenia. Pomyśl o jakimś schładzaczu z horyzontalnie nad płytą umieszczonym radiatorem. Wykorzystasz wtedy potencjał swojego bocznego wentylatora. Np. bardzo tanio w ostatnim czasie sprzedawanego TR SI-128. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Ok szybka opinia o Karakorum, ktorego dzisiaj nabyłem. BOXowy cooler - 3200Mhz, standardowe napięcie - 63C w stresie / 3300Mhz @ 1,45v - 70C Karakorum - 3360Mhz @ 1,475 - 57C (kres @ tego danego procka...wyżej to już chyba tylko 1.5v) na 1000rpm, na 2000rpm głośno ale za to 53C Więcej nie potrzeba nic mówić, procek X2 6400+ (125W) w budzie Thermaltake Soprano w ktorej został tylko 1 cooler wysysający z tyłu. Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Kusicie, panowie, kusicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ok szybka opinia o Karakorum, ktorego dzisiaj nabyłem. BOXowy cooler - 3200Mhz, standardowe napięcie - 63C w stresie / 3300Mhz @ 1,45v - 70C Karakorum - 3360Mhz @ 1,475 - 57C (kres @ tego danego procka...wyżej to już chyba tylko 1.5v) na 1000rpm, na 2000rpm głośno ale za to 53C Więcej nie potrzeba nic mówić, procek X2 6400+ (125W) w budzie Thermaltake Soprano w ktorej został tylko 1 cooler wysysający z tyłu. EDIT: po "ułożeniu" się nowej pasty (Arctic Ceramique) temperatura przy 3360Mhz @ 1,475v nie skacze wyzej niz 54-55C na 1000rpm po poltorej godziny giercowania w Advanced Warfighter 2 w necie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) czy ktos znalazl sposob na lepszy docisk badz inny sposob montazu anizeli przez to ktoro jest w zestawie :?: chodzi o 775 ;) Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ten karak jest po prostu zbyt duzy...szkoda że nie sprawdziłem dokładnie rozmiarów, przez niego musiałem dać wiatrak boczny na zewnatrz obudowy... bede musiał go sprzedać i kupić coś mniejszego ale chłodzić to on nawet potrafi...32 stopnie idle ,40 z jedna grą odpaloną i max 62 w stresie typu orthos, na 3.6ghz procu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Wiatrak tfu Wentylator na boku przy coolerze typu tower jest bez sensu. Wywal go i tyle. Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Po co ten wiatrak? Wywal go... Hałasu mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Witam. Czy ten Pentagram HP-120 AlCu KARAKORUM wejdzie bez problemu na płytę Gigabyte P35C-DS3R? wejdzie Dzięki :) Edytowane 15 Września 2008 przez mic_s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Witam. Czy ten Pentagram HP-120 AlCu KARAKORUM wejdzie bez problemu na płytę Gigabyte P35C-DS3R? wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rethael Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Takie małe pytanie.... czy HP-100 udźwignie E8400? Czy jest to raczej strata pieniędzy i lepszy jest BOXowy cooler? Z góry dzięki za odpowiedź ^^ Edytowane 24 Września 2008 przez Rethael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 udźwignie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Czy zyskam cos wymieniajac pentka wentyl na Acutake 120 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koko85 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Mocował ktoś Karakorum na Abicie IP35?? Nie zawadza koszyk o coś na mobo?? dolaczam sie do pytania To jak wejdzie Karakorum na IP35-E bo pytano już wcześniej ale nikt nie odpowiedział? Bo do CM RC-690 powinno spokojnie. wejdzie wejdzie dzis zalozylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) A ja zamiast fabrycznego wentyla pentagrama dałem Xilenca 92mm który po podłączeniu do regulatora obrotów na 5v startuje z niecałymi 500 rpm :D Mowa oczywiście o HP 100 AlCu. Jest duużo ciszej niż przedtem to raz...a temperatura wzrosła o jakieś 4*C...normalne no bo dwa razy niższe obroty wentyla, ale to się jeszcze dogra, w każdym razie w full stressie temp około 65*C w dzisiejszy ciepły dzień. Potem zobacze jak przy wyższych obrotach. Edytowane 19 Października 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) aby się upewnić: nie ma takiej opcji, aby zmieścić karakorum w zamkniętej budzie 18.00 cm? Edytowane 19 Października 2008 przez deejay999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Zrobilem dzisiaj szlif karakorum, zmienilem paste z 5-cio leteniej as5 na nowa stg-1 i temp w stressie ciagle 65C :/ Karakorum co prawda zaczal teraz byc leciutko cieply, bo wczesniej byl calkiem zimny, wiec to chyba dobrze, ale te temperatury i tak mi sie nie podobaja. Ile wy nakladacie pasty? Ja dalem cieniutka warstwe na ihs i przejechalem pedzelkiem po heatpipach w podstawie. Nie wiem czy nie dalem za malo, bo w instrukcji do karakorum pisali, zeby dawac 2 razy wiecej. Edit: Po 20 minutach temp przekroczyla 70C i sie wysypal orthos :/ Wczesniej cos takiego sie nie dzialo. Edytowane 20 Października 2008 przez Fog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...