Qrchak Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Spróbuj podpiąć wentylek pod 5V, regulator ma chyba zakres 7-11V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucius Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 kurde wlasnie sobie uswiadomilem ze mam ustaiony wylot powietrza z karaka nie na zew. obudowy a do wewnatrz ... ;p pozatym chyba cos z ustawilem bo mi ten wentylator wykrywaja wszelkie programy jako sys fan a nie cpu fan . no i do tego wszystkiego wyczytalem w kilku recenzjach ze karak przy 1000obr jest nieslyszalny , moj przy 1k obr. grzmi jak czolg i slychac go w pokoju obok ;p . zastanawiam sie co teraz poczac , czy zwracac na gwarancje czy moze kupic poprostu noiseblockera XL1 , wmontowac i miec spokoj . btw: czy ten nowy wiatrak wejdzie mi na karaka ? oba maja w sumie 12cm ale musi tez miec te dziurki na haczyki . pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mój chodzi na 1500 i mi nie przeszkadza :P W sumie trochę zależy to też od wrażliwości słuchu. Co do zmiany wentylatora, to każda 120 będzie pasować, bo wszystkie wentylatory mają otworki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) Zapodałem na pasywie karaka. Jeden wentyl na wywiew 80-tka. Pasta AS5. Na 1,32 max 65-66 C. Myślę, że wynik dobry. Zapewne do poprawienia gdyby tam była 120-tka ;) Ogólnie jestem happy :) Edytowane 13 Czerwca 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Czy Karakorum wejdzie bez większego problemu na GIGABYTE GA-EP35-DS4, ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, chyba mam cos z karakorum nie tak... Na moim e7200@3.8, 1.328v, mam temperatury w idle 40-41, natomiast w stresie (linX) jest okolo 80-81 stopni! To cos chyba za duzo nie ? Pasta to ZM-STG1, karakorum zakladalem juz 3 razy i ciagle tak samo. Buda otwarta, do tego jak dotkne karakorum to jest calkowicie chlodny :blink: Obojetnie czy wentyl ma min czy na max w stresie okolo 80-81 nadal jest... Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Optycznie i siłowo sprawdź czy docisk jest dobry. Jedyny logiczny powód jaki widzę: nie dociska ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, chyba mam cos z karakorum nie tak... Na moim e7200@3.8, 1.328v, mam temperatury w idle 40-41, natomiast w stresie (linX) jest okolo 80-81 stopni! To cos chyba za duzo nie ? Pasta to ZM-STG1, karakorum zakladalem juz 3 razy i ciagle tak samo. Buda otwarta, do tego jak dotkne karakorum to jest calkowicie chlodny :blink: Obojetnie czy wentyl ma min czy na max w stresie okolo 80-81 nadal jest... hm, ja na swoim przy pciut nizszym napieciu niz Twoje (albo takie same, nie pamietam :P) mialem pod 77 78 stopni, wiec nie wiem czy tutaj jest cos nienormalnego, linx i ibp mocno grzeja. ... albo docisk :P Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez iNs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Mam pytanko jakie śruby zapodać w miejsce tych białych zaczepów w karaluchu ? Zamierzam to przerobić bo mi sie ułamały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) Wie ktoś czy Kaze Maru 120/140mm wchodzi na karakorum ?:) Edytowane 22 Września 2009 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 A dlaczego ma nie wejść? Rozstaw dziurek mocujących jest taki jak w 120, więc nawet standardowe zapinki będą pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Tak, dzięki, właśnie znalazłem zdjęcia innych towerek z kaze maru :) Ciekawe czy da spore korzyści :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Niekoniecznie, wydaje mi się że bez jakiegoś tunelu sporo powietrza może uciekać bokami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Niekoniecznie, wydaje mi się że bez jakiegoś tunelu sporo powietrza może uciekać bokami.Ale z tego, co widać na zdjęciach to właśnie teraz, gdy jest 120mm cała szerokość coolera nie jest pokryta (rogi wentylatora, wymiary coolera: 125 x 155 x 104 (mm)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Gdy jest 120 to tak, ale jak założysz większy wentylator to część powietrza będzie przedmuchiwana naokoło radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 W weekend przymocuje mojego anteca 140mm do karakorum i zobaczę wtedy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Ech , jestem kolejną osobą niezadowoloną z mocowania Karakorum . Na idle Orthos potrafi rozgrzać 5200 do 65+ stopni ( wentyl wymieniony na Zephyra 120 mm LED ) . A jak kompa postawię na boku ( radiator w pionie ) to temperatura od razu inna - 5200@ 3,2 Ghz i ~ 1,33 V miał ~ 55 stopni po kilku minutach katowania Ortosem ( jak jest komp normalnie ustawiony to i nawet 75-80 stopni ma procek ) . Rozwiązanie - zmienić to dziadowskie mocowanie na normalne śrubowe . Czy jest coś tańszego niż Scythe CPU Stabilizer ( 49 zł w proline ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Czy jest coś tańszego niż Scythe CPU Stabilizer ( 49 zł w proline ) ? Na allegro trafiają się czasem tanie radiatory AVC z backplatem, ale ostatnio dość rzadko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Co się z Karakorum dzieje? Mam nieużywaną 120, ale nigdzie nie mogę znaleźć nawet na allegro to nie wiem nawet za ile toto można pchnąć. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Chyba tego już nie produkują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 czy jest mozliwosc wylaczenia tego denerwujacego dzwieku przy starcie systemu w kontrolerze obrotow? :/ widze, ze w srodku jest taki glosnik jak systemowy, ale niestety nie mam pomyslu jak go odlaczyc poza... ruską metodą, czyli urwaniem/popsuciem :P kontroler bylby mi zbedny, ale niestety fan podlaczony prosto do plyty glownej ciagle chodzi na max obrotach, co rowniez jest nie do zniesienia za sugestie, z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek69 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 czy istnieje jakaś dodatkowa zapinka czy cuś aby karaka założyć na lga1156???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dedrip Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 dołączam się do powyższego pytania, jest mozliwosc zalozenia karakorum na podstawke i5? Nigdzie nie widzę kompletu do dokupienia albo zle szukam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...