Labovsky Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Dla mnie trochę wpadka z tym wentylatorem. Ślizgowe łożysko - jak miło ehh :-| Takiego chłodzenia, za taką cenę, nie kupuje się po to, żeby dokupywać potem inny, dobry wentylator. Żeby kupić coś porządnego trzeba wydać ze 35zł, więc de facto produkt staje się mnie konkurencyjny dla Fryzjera, którego wentylator jest po prostu cichy i trwały, w związku z czym nie wymaga wymiany. Niewątpliwie jednak zaletą tego Pentagrama jest to, że w ogóle można wymienić w nim wentylator. Z drugiej strony znów Fryzjer ma 6 lat gwarancji... a nie rok :rolleyes: Zatem jakby wiatrak zaczął hałasować to się go wymieni, bez dodatkowych kosztów. I tak można w kółko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Byłem dziś w warszawskim oddziale Angela i sobie to cudeńko z bliska obejrzałem. Nasze dywagacje i porównania z Fryzjerem dotyczą coolera, który jest DUŻO mniejszy od chłodzenia AC. Abstraciach!ąc od zadów i waletów Pentagrama to jego wydajność jest imponująca jak na skromniuteńkie wymiary. Oczywiście jak na chłodzenie typu "wieża". Dopóki się go nie zobaczy to wymiary na stronach internetowych sklepów nie dają zbyt wiele do myślenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Ja już zamówiłem Fandera :wink: prawdopodobnie będzie u mnie w piątek B-) , albo na początku przyszłego tygodnia. :? EDIT// Fander już zamontowany, przy 1000obr. jest cisza B-) Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Mateo1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 No jak widać konstrukcja Pentagrama sie sprawdziła jeśli chodzi o odbieranie ciepła, to czy dla kogoś jest cichy czy głośny to pojęcie względne bo dla jednego cicho to 25db a dla drugiego 10db :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Pentagram + Fander= Na tych fotach widać jaki ten pentagram jest wąski :wink: Edytowane 13 Grudnia 2006 przez Mateo1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Mateo jak teraz to to sie spisuje?? Temperatury podskoczyły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Temp. podniosła się o całe 2' C ;p oczywiście mówię tu o odczycie z diody cpu. Przy zamkniętej obudowie max podczas SP2004 50'C, przy otwartej 44'C więc jest imo nieźle. Wszystkie testy na ustawieniach z podpisu. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Trochu odkopie. Ale gdzieś widziałem, w jakiejś gazecie chyba PCWK (jako reklama) nowe chłodzenia pentagrama, oprócz tego co jest opisany w tym wątku to było tam jeszcze coś jak Big Typhon i coś jak thermalrighty na Gpu. Czyżby pentagram się rozkręcał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Trochu odkopie. Ale gdzieś widziałem, w jakiejś gazecie chyba PCWK (jako reklama) nowe chłodzenia pentagrama, oprócz tego co jest opisany w tym wątku to było tam jeszcze coś jak Big Typhon i coś jak thermalrighty na Gpu. Czyżby pentagram się rozkręcał? Tez widziałem, w CD Action. Nazywa sie chyba Pentagram ALCu120 czy coś takiego ;) Faktycznie, wyglądał jak BigTyphoon, cena 119zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Pentagram idzie z biegiem czasu, ciekawe co tam znowu wymyślił :wink: Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 kupiłem te chłodzenie na testy i między pentagtam qvc 100 + miedziany a HP-100 AlCu jest 4 stopnie na kożyść hp-100 i przy niższych obrotach cena rewelacyjna 65 zł !!!!!!! :) http://www.allegro.pl/item153286519_nowosc..._fvat_wawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 emarket.pl – 56,00 PLN brutto + 12,00 PLN brutto transport (pobranie/przelew). Taniej nigdzie nie widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 I wiatrak zmienili... bo i na stronie producenta i sklepów łożysko jest już określone jako kulkowe! I chwała im za to! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) to co lepiej se kupic fryzjera czy to? i trzeba miec dobrze wentylowana obudowe zeby tego typu coolery idealnie chlodzily? I jeszczee jedno pytanko :P dozucic 16 zeta na paste AS5 czy "firmowe" pasty na penciaku i fryzjerze daja rade? Ten hp-100 ma taka "wajche" pomagajaca w montarzu jak cooler boxowy 939 albo fryzjer? mam nadzieje ze sie go nie montuje jak na socA :P Edytowane 11 Stycznia 2007 przez forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ciekawe jak wypada to chlodzenie VS Freezer 64 pro ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Pentagram jest lepszy o jakieś 2*C ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) skad te informacje - masz jakies testy ? (ale takie powazne nie te co z 1 storny - bo fajnie ze testowali pentagrama na wyzszych obrotach niz freezera) btw. ta podstawka co styka sie z prockiem jakos tak lipnie wyglada ... (np. na golym jajku to by egz nie zdalo) lepiej gdyby byla cala miedziana imho Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ale takie powazne nie te co z 1 storny - bo fajnie ze testowali pentagrama na wyzszych obrotach niz freezeraI na wetylu innej firmy który miał napewno inny airflow nawet gdzyby był na tych samych obrotach, co ty byś chciał żeby na wszystkie chłodzenia montowali takie same wentyle na czas testów? Imo nonsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 I na wetylu innej firmy który miał napewno inny airflow nawet gdzyby był na tych samych obrotach, co ty byś chciał żeby na wszystkie chłodzenia montowali takie same wentyle na czas testów? Imo nonsens. ja niczego takiego nie napisalem ze bym tak chcial :wink: (chodz niezla mysl mozna by wtedy poznac realna wydajnosc samego chlodziwa) ale jesli test ma byc obiektywny to w moim odczuciu niech chociaz ilosc RPM bedzie taka sama - bo przy tak podobnych budowach radiatorow - 100 czy 200 rpm w lewo w prawo moga wlasnie zrobic owa roznica 2 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 no i doczekaliśmy sie big typhoona według pentagrama http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=158301338 , aczkolwiek cena nie zachęca do zakupów i wolałbym orginał za te 20zł więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Cena jeszcze pewnie spadnie przez najbliższe dni. Dobrze, że Pentagram wprowadza nowe rozwiązania, może niedługo dojdzie do perfekcji w wykonywanych układach chłodzenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 BT jest ladniejszy :) Ciekawe jak sie spisuje w praktyce (w porownaniu do bt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 czy PENTAGRAM FREEZONE HP-100 AlCu Lite jest dużo cichszy w stosunku do boxowego wentyla intela no cd2 e6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 no i doczekaliśmy sie big typhoona według pentagrama http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=158301338 , aczkolwiek cena nie zachęca do zakupów i wolałbym orginał za te 20zł więcej Z taka cena to moga spadac na drzewo. 90-100zl powinno to kosztowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 No i mogli zrobic radiator z Cu :mur: Co do ceny to za duzo max to 90 zł :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 No i mogli zrobic radiator z Cu :mur:Tylko po co jak BT jest rowniez z alu i wydajnosc ma olbrzymia jak na AC. Poza tym wiesz ile to byl wazylo?? Co do ceny to za duzo max to 90 zł :-| No bo kto kupi podrobe jak oryginal jest 20zł drozszy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Pentagram zawsze lubił zżynac od róznych firm, przeważnie od Zalmana, widze że teraz przyszedł czas na Thermaltake i AC :lol: Ciekawe jak to to coś ma sie do BT.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) No i mogli zrobic radiator z Cu :mur: Co do ceny to za duzo max to 90 zł :-|Z miedzi i jeszcz 90zł? To się nazywa Thermalright lub Zalman, a nie Pentagram wtedy.... i nie kosztuje 90zł :D Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarods Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Pentagram + Fander= Na tych fotach widać jaki ten pentagram jest wąski :wink: ja mam zalozonego go odwrotnie wiatrak jest z drugiej strony ...i tak sie zastanawiam czy to dobry wybór czy zalozyc tak jak ty masz. Mój byly :-) venic 3000+ na ustawieniach 9x300 i v core 1.52 temp w stresie ok 51-55 stopni po paru godzinach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Imo lepiej żeby wiatrak pentagrama wiał w stronę wyciągającego wiatraka w obudowie, a tak cieple powietrze zostaje w środku. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...