KaszaWspraju Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Witam Wybralem taki zestaw mojego WC ( narzie to plany, caly czas rozwazam za i przeciw ). Prosze o opinie, moze jakies sugestie odnosnie chlodnicy, plynu Thermaltake Coolant i to co mnie njabradziej trapi: wybor krocy. X2L CPU 89zl Chłodnica COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual 175zl 4 x Szybkozłączki skrecane proste SM10 1/4 24zl ktore lepsze: samouszczelniajace czy te ewetualnie 2 kontowe + 6zl Trojnik lub trójnik skręcany 7-15zl Pompa Coolriver rev. 2 119zl Innovatek PCV 8/10 3m 28,5zl Realitynet AirTrap 29zl Thermaltake Coolant UV 39zl czy zwykla demineralka + pertygo, borygo? Napewno kiedys bedzie zakladany bloczek gpu ( po zmianie karty graficznej ), nb - mysle ze pasywne rozwiazania daja rade na dzis dzien. Zgory dziekuje za wszelkie porady. Edytowane 14 Listopada 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 poczytaj to http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=206200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Moj wybor wlasnie jest oparty na lektorze wielu tematow wc na forum, ja prosze o ocene wybranych przeze mnie czesc ( moze cos do wymiany, ktore kroce lepsze ) jak i calego ukladu ktory z nich powstanie. Naprawde jest sie trudno na cos zdecytowac jesli robi sie to 1 raz i troszke kosztuje. Edytowane 14 Listopada 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Koniecznie chcesz kupić nowe części? Jeśli tak to: -chłodnica jak najbardziej OK -AirTapa odpuść sobie - odpowietrzysz układ przez malutki rezik w Coolriverze -trójnik również niepotrzebny, napełnisz układ strzykawką przez rezik w Coolriverze -nie warto ładować się w jakieś drogie płyny TT - Petrygo, Borygo, itp + demineralka w zupełności wystarcza -co do króćców to brałbym obrotowe SK Na Twoim miejscu szukałbym używanych bloczków ;) Edytowane 14 Listopada 2006 przez VeGi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Na Twoim miejscu szukałbym używanych bloczków ;) Z takimi bloczkami czasami różne rzeczy w praniu wychodzą :wink: Sam się o tym przekonałem. Sądzę, że lepiej dołożyć parę PLN i kupić nowy. Co do reszty podzespołów wybór bardzo dobry. Ta pompka jest bardzo cicha. "Słychać" ja z odległości ok. 8 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 http://www.allegro.pl/item140643002_family..._zlotowki_.html sorki nie traktujcie tego jak reklame.. ale sadze ze okazja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Co do bloczku , chlodnicy i pomki to jestem zdecydowany (95%) , napelnianie ukladu strzykawka hmmm te pare zl moge wydac dla wygody obslugi ukladu. Najbardziej zalezy mi na ocenie krocy ( jeden ma oring drugi slikon?), ktore sa bezpieczniejsze? samhain - ewetualnie zarobisz na pomce , wezu ( 3m to nie za duzo czy nie za malo ?:P), chodnicy, spokojna twoja rozczochrana :lol2: Edytowane 14 Listopada 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Co do bloczku , chlodnicy i pomki to jestem zdecydowany (95%) , napelnianie ukladu strzykawka hmmm te pare zl moge wydac dla wygody obslugi ukladu. Najbardziej zalezy mi na ocenie krocy ( jeden ma oring drugi slikon?), ktore sa bezpieczniejsze? samhain - ewetualnie zarobisz na pomce , wezu ( 3m to nie za duzo czy nie za malo ?:P), chodnicy, spokojna twoja rozczochrana :lol2: na aukcji nie zarabiam ;) bo nie ja wystawiam ;P co do kroccow obydwa maja oringi tylko samousczelniajacy po skreceniu na maxa uszczelnia sie sam a tego drugiego lepiej kapnac klejem/silikonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Wybor jak na pierwsze wc dobry, chlodnice dobra wybrales, weze 8/10 na skrecanych tez dobrze, bloczek jak na nowe cnc jest dobrym wyborem (tutaj jest wiele alternatyw ale x2l jest jak najbardziej ok). Z pompek 12V cenowo to tez dobry wybor, chciaz ja bym rozwazyl cos trwalszego jakies CWU czy cos na takim lozysku (ale nie laing ddc bo wiemy co dzis mozna kupic..). A plyn to dajesz mieszanke borygo z woda i nie trzeba sie bawic w jakied dedykowane drogie specyfiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Chyba to juz moje ostatnie pytanie : czy na wezu Innovatek niebieskim da sie zobaczyc ewetualny osad czy brac dla swietego spokoju przezroczysty? Dodam, ze chlodnica bedzie docelowo na tylnej scianie kompa ( podobnie jak w WC By Martinii ), a pompka pod dyskiem twardym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Chyba to juz moje ostatnie pytanie : czy na wezu Innovatek niebieskim da sie zobaczyc ewetualny osad czy brac dla swietego spokoju przezroczysty? Dodam, ze chlodnica bedzie docelowo na tylnej scianie kompa ( podobnie jak w WC By Martinii ), a pompka pod dyskiem twardym. jesli bedziesz sie mocno przygladal to da sie zauwazyc chyba ze osad bedzie bialy i bedziesz mial uv katode ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 I jesli juz chcesz trojnik to nie skrecany - odradzam. Kup choinkowy Y - u mnie najlepiej sie sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 I jesli juz chcesz trojnik to nie skrecany - odradzam. Kup choinkowy Y - u mnie najlepiej sie sprawdza.mam to samo-wydałem pare dyszek na 4-nik złaczki i korek ale teraz brał bym zwykły plastikowy trrójnik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Dzieki Prawie wszystko juz wiem , narazie kombinuje jak przy wyjsciu wezy z tylniej sciany budy umiescic trojnik + airtrap ( ewetualnieinne inne rozwiazanie do napelniania uklau ). Pozostaje jeszcze dogadac sie ze sklepami ( maly rabacik ? :P) i chyba sie zdecyduje na WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 mam praktycznie to samo co napisałeś w 1st poście - juz w pokoju tylko czasu złożyć nie mam, nie mam tylko airtrapa, a w srodku bedzie petrygo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ufff Zamowione ,kasa wplacona, teraz tylko czekac. -X2L CPU rev.1 -Alphacool Cape AGB2 -Chłodnica COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual -Innovatek PCV 8/10 Niebieski 2m -Pompa Coolriver rev. 2 -Złączka Skręcana Samouszczelniająca 4 szt. 1/4 8/10 Cala przygoda 520zl , teraz tylko petrygo i zacznie sie zabawa , oby nie zakrapiana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...