yogi186 Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Sorka jeśli było ... ale nie znalazłem ;-). :roll: We wtorek Western Digital wprowadza dysk 10 tysięcy obrótów na minute do zastosowania w zwykłych komputerach domowych :) ... Będzie miał interfejs Serial ATA, 8MB Cache`u :-), olejowe łożysko w silniku :). Co o tym sądzicie ... będzie to najszybszy domowy dysk !!! .... tylko ciekawe ile bedzie kosztował :-) i kiedy bedzie w Polska ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Pewnie bedzie sie grzal jak cholera! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Pewnie bedzie sie grzal jak cholera! Nawet jeśli bedzie to co z tego skoro bedzie niezawodny ;) Qrde 5 lat gwaracjii :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Pewnie bedzie sie grzal jak cholera! Nawet jeśli bedzie to co z tego skoro bedzie niezawodny ;) Qrde 5 lat gwaracjii :) heh to sie dopiero okaże :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Zawsxze mowilem ze WD ROX :). Jak widac moja teza sie potwierdza :). WD ROX i koniec :P. A co do grzania to spokojnie... spojrz na thunderberdy ;). Jestem ciekawy wynikof... ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Pewnie bedzie sie grzal jak cholera! i świszczał strasznie ... serial ata i 10000rpm brzmi bardzo wydajnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ogólnie dysk może być rewelka (10000 obr., Serial ATA, łożyska olejowe) nie może nie być najszybszym dostępnym dyskiem IDE, zwłaszcza, że wypuszcza go Western Digital (firma ze sporym doświadczeniem, jeśli chodzi o HDD). Ale ja go i tak nie kupię, mimo że przymierzam się do zmiany dysku, powody? 1. Cena (na pewno nie będzie mała) 2. Nie mam zamiaru zmieniać płyty, ani kupować kontrolera Serial ATA za kilkaset zł. WD powinien wypuścić wersję dysku ze standardową tasiemką :), na pewno znalazłby nabywców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Sorka jeśli było ... ale nie znalazłem ;-). :roll: We wtorek Western Digital wprowadza dysk 10 tysięcy obrótów na minute do zastosowania w zwykłych komputerach domowych :) ... Będzie miał interfejs Serial ATA, 8MB Cache`u :-), olejowe łożysko w silniku :). Co o tym sądzicie ... będzie to najszybszy domowy dysk !!! .... tylko ciekawe ile bedzie kosztował :-) i kiedy bedzie w Polska ;-). Jak zobaczyłem "5 lat gwarancji" to od razu zwątpiłem. :roll: Pewnie cena będzie porównywalna do SCSI. Pozatym Westerny to straszne wiertarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Wcale nie musi być głośny, łożyska olejowe zrobią swoje, Barracuda IV i V też, je ma i efekt słychać gołym uchem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Wcale nie musi być głośny, łożyska olejowe zrobią swoje, Barracuda IV i V też, je ma i efekt słychać gołym uchem. :) Taka opinie na temat Westernów mam od kilku ładnych latek, i gdyby nawet skonstruowali bezgłośnego Westerna to mi i tak by się wydawało, że jest cholernie głośny. :lol: Kwestia psychiki he,he :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie mam zamiaru zmieniać płyty, ani kupować kontrolera Serial ATA za kilkaset zł. Wystarczy że dorwiesz przejściówkę SATA->IDE - są już IDE->SATA (abit je dodaje do swoich płyt AT7 i IT7) A poza tym to na pewno takiego musze mieć ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...