kezsel Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Witam Mój znajomy ma mały problem. Kupił lekko używanego asrocka dual sata2 z wszystkim bajerami, gwarancją, kabelkami, paragonem itd. Lecz jest 1 problem... płyta nie działa. Sprawdzał w serwisie komputerowym i stwierdzili to samo, po prostu płyta leży. Czy może on coś zrobić oprócz oddania jej do reklamacji i wystawienia negatywa kolesiowi? Edytowane 14 Listopada 2006 przez kezsel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Witam Mój znajomy ma mały problem. Kupił lekko używanego asrocka dual sata2 z wszystkim bajerami, gwarancją, kabelkami, paragonem itd. Lecz jest 1 problem... płyta nie działa. Sprawdzał w serwisie komputerowym i stwierdzili to samo, po prostu płyta leży. Czy może on coś zrobić oprócz oddania jej do reklamacji i wystawienia negatywa kolesiowi? a nie zna przyczyn uszkodzenia ? 1. oddać na gware 2. ma ubezpieczenie allegro 3. skierować sprawe na Policję w każdym wypadku odzyska kase/sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 i tu sie myslisz nie ma dowodu ze dostal uszkodzona plyte - slowo kupujacego przeciwko slowu sprzedajacego . szanse na odzyskanie kasy w ten sposob zerowe. sprzedajacy powie ze wyslal sprawna i tyle . takie sa niestety realia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Coś a'la uszkodzenie podczas transportu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 A może to sprzedawał ktoś z forum, na pewno by można się dogadać. No i jak jest gwarancja to chyba nie ma problemu, rozmawialiście w ogóle ze sprzedawcą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 jak ss to powinienes zalatwic sprawe, przynajmniej powinien byc do ciebie pozytywnie nastawiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Jedna sprawa jest istotna. Jeżeli dostałeś uszkodzoną (a na to wygląda) to co z nią takiego się stało, że koleś zamiast po prostu sam skorzystać z gwarancji wystawił ja na Allegro. Gdyby mógł oddać do serwisu nie kombinowałby przecież ryzykując problemy. Coś jest nie tak, sprawdź dokumenty, porównaj nr seryjne i obejrzyj dokładnie płytę czy nie ma mechanicznych, widocznych uszkodzeń. Według mnie albo porządnie ją zniszczył albo serwis odrzucił uszkodzenie (z winy użytkownika lub tym podobne) i gość chciał pozbyć się wraka. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Hmm, oby to nie moja mobo bo ja też sprzedawałem dual-sata2. Ale kupujący mi dziś wystawił pozytywa. Rozmawiałeś z sprzedawca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kompol - Paweł Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Może chciał zrobić Vcore-moda i mu nie wyszło. Albo ją przekręcił i zdechła. A wogóle jest kontakt z tym kolesiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Southorn ma rację. Cokolwiek by nie robił to jeśli nie ma widocznych uszkodzeń to sam mógł oddać na gwarę. Pozostaje dokładnie obejrzeć mobo i pogadać ze sprzedającym. Nie ma co od razu posądzać o nieuczciwość, uszkodzenia w transporcie niestety też się zdażają:( Pogadaj ze sprzedającym i daj znać na forum jak się sprawa toczy. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Co do uszkodzen w transporcie, to widzialem nie raz jak poczta polska (a raczej jej pracownicy) laduje rozne pakunki na ciezarowki - oni poprostu frygaja tymi paczkami, nie dziwne jest wiec ze raz na jakis czas cos zostaje uszkodzone. Edytowane 15 Listopada 2006 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 To jak kiedyś sprzedałem na forum mobo i wysłałem pocztą polską, kupujący odebrał paczkę a tam w dolnym prawym rogu brakowało kawałka 4cm x 4cm :( na szczęście poczta wzruciła kasę (paczka ubezpieczona). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...