Skocz do zawartości
shakur_45

Samsung i 2.8V ???

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm czy dla tych pamiatek co mam w podpisie 2.8V nie bedzie za duze :/ wydaje mi sie, ze moga tego nie wytrzymac bez jakiegokolwiek dodatkowego chlodzenia, ale chcialbym poznac wasza opinie :)

przy 2,8 mogą się conajwyżej lekko zagrzać, ale wystarczy puścić na nie jakiś wentyl i po kłopocie. Jakbyś założył na nie jakieś chłodzenie (jakiś wynalazek Thermaltake) to spokojnie 3,0 możesz zapodać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno przy 3.2 V zaczynaja padac ! Ja pracuje juz dosc dlugo na 2.9 V !  8)

lol to czysty FAQ u mnie 128mb DDR Pc2100 7,5ns pracowałby dość długo na 187mhz @3.2V + srednie timmingi czyli memorki bardzo mocno przekręcone! i nic im nie jest... Ja zawsze daje 2.8V no 2.86V bo Epox przy 2.8 zawyza. Daje 2.8V dla pewnosci nawet jak nic nie jest o/c. 2.8V to normalka dla pamieci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno przy 3.2 V zaczynaja padac ! Ja pracuje juz dosc dlugo na 2.9 V !  8)

lol to czysty FAQ u mnie 128mb DDR Pc2100 7,5ns pracowałby dość długo na 187mhz @3.2V + srednie timmingi czyli memorki bardzo mocno przekręcone! i nic im nie jest... Ja zawsze daje 2.8V no 2.86V bo Epox przy 2.8 zawyza. Daje 2.8V dla pewnosci nawet jak nic nie jest o/c. 2.8V to normalka dla pamieci :P
te 2,8V to jest tak jakby na procki amd w standardzie na 1,75 dawać 1,85. Więc żadnego ryzyka nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...