860lacov Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Jak w temacie Mam 3 opcje do wyboru. 1) Kupić oryginalny nowy toner (na allegro znalazłem za ok 170zł taki, który wydaje się być oryginalny) 2) Mam niedaleko domu 2 sklepy, jeden nazywa się pixel, a drugi pryzmat. W obydwu mogę zregenerować toner/wymienić na regenerowany. W pixelu to koszt 120-140zł, w pryzmacie ok 200zł z gwarancją (zwracają kasę za naprawę jeśli toner uszkodzi drukarkę) 3) Na allegro znalazłem toner active-jet. Kosztuje 99zł i po sortowaniu aukcji wg ofert jest na 1 miejscu. (gwarancja na 12 msc/wyczerpanie tonera, ale nie wiem na co. Czy na to, że będzie drukował,czy na tom że nie zepsuje mi drukarki) Którą z opcji polecacie? ad1 http://www.allegro.pl/item140108071_hp_12a...a_100_nowy.html przykładowy oryginał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Ja się kiedyś oszukałem się na regenerowanym tonerze, toner się skawalił i była jedna wielka kupa. Wydrukowałem raptem 100 stron, a toner miał posłużyć na 3k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 A za ile kupiłeś ten toner i gdzie? Na pewno nie kupię jakiegoś 100 % no name. Te, które wymieniłem to raczej profesjonalne firmy zajmujące się regeneracją, z tym, że jeśli oryginał jest tańszy to nie wezmę regenerowanego tonera. Zastanawiam się ewentualnie nad tym zamiennikiem, ale pewnie skończy się na oryg. Jeśli macie jakieś inne pomysły to proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Kup oryginał, Pracuje jako serwisant kopiarek i wiem cos o tym. zbrylony problem to najmniejszy problem, który może Cię spotkać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...