Pooh Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam Po długim szukaniu udało mi się ustalić (dokładniej to chłopakom z DFI street), że mam za słaby zsilacz, który powoduje pewne niepożądane zjawiska. Dlatego mój Topower 450W będzie musiał ustąpić miejsca nowej zasiłce. Ponieważ ma być to przyszłościowy sprzęt - chcę się kiedyś przesiąść na C2D nie będę się szczypał. Granica to ok 500 zł. Trochę się porozglądałem i myślę nad dwoma: Tagan TG580-U15 Easycon, 580W http://zenfist.pl/pID/213.htm lub Zasilacz Cooltek CT600, 600W http://zenfist.pl/pID/296.htm O Taganach wiadomo powszechnie, że są dobre. O Cooltekach mało słyszałem. Miałem za to kiedyś pompę tej firmy - pracowała 15 minut :/ Oba mają odpinane kable, na czym mi zależy, ale Cooltek ma w tej kwestii lekką przewagę (można odpiąć każdy kabel). Z kolei Tagan ma kabli więcej :) Tagan ma 36 mcy gwarancji, gdy Cooltek 24. Ale Cooltek ma lepsza moc i lepsze linie (szczególnie 12V). Cisza też jest ważna, nie po to montowałem WC żeby mi zasilacz spać nie dawał :) O taganie czytałem, że cichy i dobry, ale o Coolteku opinii nie znalazłem żadnych. Poradźcie proszę. Oczywiście inne sprzęty też wchodzą w grę, jeżeli ktoś ma jakieś propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Wez ten od razu wedlug specjalistow z DFIstreet ta 600 pewnie do core duo bedzie za slaba http://zenfist.pl/pID/309.htm Edytowane 16 Listopada 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Jezeli kupowac tagany to tylko seria u25/u35/u95 ;) Inna sprawa ze wymiana topka 450W na jakis inny zasilacz jest bez sensu. no chyba ze planujesz SLI z kart pokroju 8800GTs/GTX ;) Edytowane 16 Listopada 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 super dzieki, tylko ja nie pytam "czy oplaca mi sie wymieniac zasialcz" tylko "jaki bedzie najlepszy w tej cenie i spelniajacy te warunki" nie wiem czemu niektórym tak ciężko jest zrozumieć, że nie wszyscy chcą żeby odwodzić ich od zakupu czegoś ponad normę A z tego topka wcale zadowolony nie jestem - raz już się spalił, bez większych przyczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 jaki masz config że ten zasilacz jest za słaby ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Pooh w tej cenie cooltec. Ja mozesz dolozyc troszke to masz Tagana U35 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) czyli Tagan U35 bedzie lepszy od coolteka? ze specyfikacji nie jest dokładnie tak... moze ew. taki antec truepower trio http://zenfist.pl/pID/1160.htm ?? Edytowane 16 Listopada 2006 przez Pooh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 A że tak powiem. Testował któryś z was te zasilacze? Z tych dwóch Cooltek. Ten tagan co go wybrałeś to zabytek. Taniej można kupić Topowera P6 czy P7 który ma porównywalną wydajność do Tagana U25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 A może byś tak łaskawie odpowiedział tutaj, pewnie jak i te powyższe zasilacze, testowałeś pompki z tego tematu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2388039 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Topowera nie chcę, jakoś się zraziłem. Zastanawiam się dość poważnie między taganem u35 500W a tym cooltekiem 600W. Wg specyfikacje cooltek lepszy ale tagan jakoś lepiej wygląda. Tak porządniej, jakby bardziej dopracowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 tagan tak ale nie u15... weź tego u35... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Topowera nie chcę, jakoś się zraziłem... tagan jakoś lepiej wygląda. Tak porządniej, jakby bardziej dopracowany...Taa, wez Tagana, on z Topowerem nie ma nic wspolnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Taa, wez Tagana, on z Topowerem nie ma nic wspolnego... wiesz nie wiem co siedzi w srodku, ale patrząc na topowery i tagany te drugie wydają się bardziej dopracowane... zresztą skłaniam się ku cooltekowi. tagan ma niby dwa trafa, pozlacane koncowki i inne takie bajery, ale cooltek ma wiecej mocy, a przeciez o to wlasnie chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Takie jedno pytanie: jaki masz sprzęt, że Topower 450W Ci nie starcza :blink: Edit: a z jakiej serii jest twój Topower ?? Edytowane 16 Listopada 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 wiesz nie wiem co siedzi w srodku, ale patrząc na topowery i tagany te drugie wydają się bardziej dopracowane...Z tego co wiem, to Tagana produkuje Topower... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 mój topek jest z serii p5. Jeżeli chodzi o mój sprzęt to A64 na DFI + X800XL ale to nie ma tutaj znaczenia, ponieważ, jak już zaznaczałem nie zastanawiam się nad tym czy powinienem zmieniać tylko na co zmieniać. Ja wiedzy na temat tego kto co produkuje nie mam, wyciągam jedynie wniosku z tego co widze, a Tagany wyglądają porządniej. Co wcale nie jest równoznaczne, ze stwierdzeniem, że są lepsze. Nie wątpię, że Topower jest dobry, tylko mój miał tą wadę, że ni z tego ni z owego się spalił. Wymienili na nowy, ale niesmak pozostał. jak już pisałem skłaniam się co raz bardziej ku cooltekowi. chociaż nie jestem przekonany i mam nadal nadzieję, że ktoś rozwieje moje wątpliwości. Bo nie do końca wiem, jak dużą różnicę robią dwa transformatory i czy jest to lepsze pomimo mniejszej mocy zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Wez ten od razu wedlug specjalistow z DFIstreet ta 600 pewnie do core duo bedzie za slaba 2392661[/snapback] Z tego co wiem, to Tagana produkuje Topower... a nie jest czasem odwrotnie ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 nie...tagan jest produkowany przez topowera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 tagan tak ale nie u15... weź tego u35... a co z nim nie teges?? pali mobo, nie stabilne napiecia itp. ?? ocb? bo brzmi to jak : bierz ATI a nie NV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 bo to zabytek... skorzystaj z szukajki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) co jest nie tak z u15 ?? Juz wymieniam czesc przypadlosc : 1.niska sprawnosc, jak za te cene 2.niska wydajnosc, jak za te cene Edytowane 16 Listopada 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 wracaj na dfistreet, bo tu bajkopisarzów nam nie potrzeba :lol2: Przeciez wlasnie sie z nich i ich porad nabijam :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...