Skocz do zawartości
McBenner

Samsung 250 K4H560838D-TCB3 256 MB

Rekomendowane odpowiedzi

Mam te pamieci co w temacie. Czy ktos ma te pamieci? U mnie nie kreca sie zbyt rewelacyjnie. Napewno nie tak dobrze jak te z recenzji na tweaku. Narazie pracuje na 2.77V, 172.89 mhz i timingach 6 2 2 2,5. Czy ma ktos rade, jak je najoptymalniej ustawic? Dodam ze memtest86, pokazuje bledy po kilkunastu minutach przy ustawieniu 2.9V 200 mhz 7 3 3 2,5. Takie ustawienie by mi pasowalo, jednak nie jest stabilne, czy zalozenie radiatorow spowodowaloby stabilnosc przy tej wartosci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co, opchnac je?

Kupilem je za 280 zl czyli taniej niz kingston cl 2.5

W sumie to nie wiem co zrobic, ale coz, najlepiej chyba poczekac z pol roku, jak w polsce beda dostepne ddr >=400 w jakis normalnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHyba juz nic nie zrobisz w sprawie tych pamieci, poprostu one sa słąbe, masz wersje z literka D, mialem takie 2x512MB i oby dwie sie krzaczyly na 200Mhz

Trochę mnie zmartwiłeś bo zamówiłem właśnie te pamiątki, dokładnie jedną kość SAMSUNG 512MB PC2700 333MHz K4H560838D-TCB3.

Na razie mi styknie PC2700 bo przesiadam się z PC2100 :)

McBenner: Zauważ że te które opisywał na Tweak'u Lisek miały w serii literkę C zamiast D jak sprytnie zauważył już to PITer czyli K4H560838C-TCB3 a nie K4H560838D-TCB3. Szczerze mówiąc to sam zastanawiam się jaka jest różnica pomiędzy tymi seriami :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tyle zebys w SZUKAJ wpsial 512DDR SAMSUNG, znajdzie ci takiego ladnego dlugiego posta i tam jest wszystko od poczatku do konca opisane, zadaj tam jakies pytanko a blyskawicznie uzyskasz odpowiedz. Wg mnie te pamieci sa niezle, ja na 418mhz puscilem max na standard timingach cl2,5 wiec na 166 na loozaqa na cl2 i max timingi musza isc. poszukaj ewentualnie wpisz 512 DDR SAMSUNG czy cos w podobie, musi znalezc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...