Skocz do zawartości
studioporzadku pl

Beckup Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zrobić beckup-a czystego systemu. w internecie jest opis ale nie mogę znaleźć opisywanego programu.. jakim programem polecalibyście to wykonać? Cobian Backup 8.1.0.162 byłby dobry?? jak już zrobię kopie bezpieczeństwa i zapisze na dysk to w jaki sposób mogę ją powrotem wgrać na partycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nortonowsiego Ghosta to mogę powiedzieć ze to całkiem zacne narzędzie. Możesz go mieć z pakietem Norton Utilities. Ja mam tak że mam osobny dysk który leży w szafce z częściami i na nim mam partycyjke FAT32 a na niej obraz systemu.

Ostatnio coś mi poleciało w windzie a "reinstalka" z obrazu trwałą mi jakieś 15 minut (uwzględniając fakt że w tym obrazie już mam sterowniki i podstawowe oprogramowanie to musze przyznać że czas reinstalki jest błyskawiczny). Potem tylko zapuszczasz updatey do systemu i antywira i wszystko hula :)

Przy tym rozwiązaniu wystarczy zwykła systemówka robiona przez WinXP. W przypadku gdy potrzebna ci startówka Win98 żeby skorzystać z obrazu na DVD (zwykle obraz systemu jest duuuży wiec CD odpada) można ją albo zrobić przy instalacji XP lub na http://www.bootdisk.com/ jest troche przeróżnych obrazów bootowalnych dyskietek.

Edytowane przez darksoul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi