Skocz do zawartości
pro-xeo

Program Do Kompletnego Wyczyszczenia Dysku!

Rekomendowane odpowiedzi

zapomniałem dodać że chodzi mi o program do formatowania dysków. bo zauwazylem ze ten program tylko usuwa pliki w systemie, a mi chodzi o format, cos zeby sie botowalo z dyskietki bądź płyty i żeby mi sformatowalo całkowicie dysk bez mozliwosci przywrocenia danych!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałem dodać że chodzi mi o program do formatowania dysków. bo zauwazylem ze ten program tylko usuwa pliki w systemie, a mi chodzi o format, cos zeby sie botowalo z dyskietki bądź płyty i żeby mi sformatowalo całkowicie dysk bez mozliwosci przywrocenia danych!

wiem o co ci chodzi... więc podałem właśnie ten program.

można odpalić go z dyskietki i on właśnie tak usuwa dane, że ich nie odzyskasz domowymi sposobami... a potem możesz sobie to formatować albo co tam chcesz. poza tym czyści wolne miejsce właśnie w taki sposób, że nic nie odzyskasz. on nadpisuje kilkakrotnie usuwane dane i wolne miejsce, które jest na dysku.

no, ale trzeba się jeszcze zainteresować tym co ktoś proponuje...

Edytowane przez stefe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszym rozwiązaniem (i chyba najdroższym) jest zakup niszczarki która wysyła impuls elektromagnetyczny kasując nieodwracalnie całą zawartość dysku. Tylko że taka 'zabawka' kosztuje parę tysięcy ;]

ta niszczarka tworzy stałe pole magnetyczne o natężeniu np: 80KGs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi