pro-xeo Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam! Jak w temacie, poszukuje programu do gruntownego zczyszczenia dysku, zeby juz nic nie dało sie z niego odzyskać. Prosil bym o wersje dyskietkowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam! Jak w temacie, poszukuje programu do gruntownego zczyszczenia dysku, zeby juz nic nie dało sie z niego odzyskać. Prosil bym o wersje dyskietkowa. eraser 5.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro-xeo Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 zapomniałem dodać że chodzi mi o program do formatowania dysków. bo zauwazylem ze ten program tylko usuwa pliki w systemie, a mi chodzi o format, cos zeby sie botowalo z dyskietki bądź płyty i żeby mi sformatowalo całkowicie dysk bez mozliwosci przywrocenia danych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) zapomniałem dodać że chodzi mi o program do formatowania dysków. bo zauwazylem ze ten program tylko usuwa pliki w systemie, a mi chodzi o format, cos zeby sie botowalo z dyskietki bądź płyty i żeby mi sformatowalo całkowicie dysk bez mozliwosci przywrocenia danych!wiem o co ci chodzi... więc podałem właśnie ten program. można odpalić go z dyskietki i on właśnie tak usuwa dane, że ich nie odzyskasz domowymi sposobami... a potem możesz sobie to formatować albo co tam chcesz. poza tym czyści wolne miejsce właśnie w taki sposób, że nic nie odzyskasz. on nadpisuje kilkakrotnie usuwane dane i wolne miejsce, które jest na dysku. no, ale trzeba się jeszcze zainteresować tym co ktoś proponuje... Edytowane 16 Listopada 2006 przez stefe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 prima facie jeżeli chcesz usunąć nieodwracalnie dane z dysku to, primo format nie usuwa danych z dysku tylko niszczy informacje o plikach, secundo nie wykonuj zerowania dysku bo pozornie usunięte dane można odzyskać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Najlepszym rozwiązaniem (i chyba najdroższym) jest zakup niszczarki która wysyła impuls elektromagnetyczny kasując nieodwracalnie całą zawartość dysku. Tylko że taka 'zabawka' kosztuje parę tysięcy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Najlepszym rozwiązaniem (i chyba najdroższym) jest zakup niszczarki która wysyła impuls elektromagnetyczny kasując nieodwracalnie całą zawartość dysku. Tylko że taka 'zabawka' kosztuje parę tysięcy ;]ta niszczarka tworzy stałe pole magnetyczne o natężeniu np: 80KGs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Poza tym w razie kontroli kompa możesz mieć tylko większe problemy że zatarłeś dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 heh, a niby dlaczego... Skoro nie dowiedzą się co tam miałes to jesteś niewinny.. nie ma w polsce przepisu że nie można niszczyć własnego dysku twardego :) moze najlepiej umieścić w kompie C4 do razu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 a nie lepiej zainwestować w magnes neodymowy? xD raz przejedziesz po hdd i ci nawet ontrack nie pomoże :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 to juz lepiej go.....młotkiem potraktowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 tyle ze po magnesie neodymowym można jeszcze dyska odpalić :] (chyba) xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...