Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Chcę na nowo zainstalować windowsa. Na dysku C (gdzie jest winda) mam tylko kilka programów. Reszte instaluje zawsze na D. I mam pytanko, czy należało by te programy z D usunąć ?(bo nie chce robić formata wszystkich partycji, tylko C) Czy mogę zostawić, tam są programy typu - gg,winamp, antyvir, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 a po co masz usuwac programy z D jesli formatujesz C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Nie wiem, może później nie będą działać jak należy... Dlatego się pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 ale macie problemy:P jak nie beda to zainstalujesz jeszcze raz i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 gg powinno działać, winamp też, antywir raczej niebardzo, z drugiej strony po co Ci gg na D skoro wszystko co z nim związane zapisuje się do Documents and Settings na C więc i tak się to skasuje, nie ma powodu do instalacji jakichkolwiek programów na innej partycji niż C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Już po formacie, niektóre programy nie działały, trzeba było na nowo zainstalować. Ale najgorsze to, że gry nie chcą chodzić... trzeba je na nowo instalować :( Troche to chore ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 nie ma powodu do instalacji jakichkolwiek programów na innej partycji niż CNo popatrz, a ja mam wszystko co działa pózniej bez instalacji na innej niz C. I mam do tego powód. Moge korzystac z tych samych programów na kazdym systemie bez potrzeby instalowania ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 na kazdym systemie a on ile ma systemów ? jak często formatujesz C żeby kłopotliwe było instalowanie od nowa programów ? tym bardziej jeśli są trzy, może cztery, bo o instalacji sterowników już nie wspomnę, je i tak trzeba instalować po formacie ? a może powodem padnięcia systemu był jeden z tych programów i po formacie będzie to samo i potem pojawiają się tematy: robiłem 10 razy formata i znów mi nie działa, może to pamięci, może to zasilacz i będzie szukał niewiadomo czego, moim zdaniem jest lepiej od nowa zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Wiem ze pytanie nie do mnie, ale odpowiem ;) . Nowy system stawiam raz na tydzien, czasem sie zdaza 3 razy w ciagu jednego dnia ;) . I wcale nie mam 43 kompow w domu, zazwyczaj 1-2 :D Co do gadu, to wystarczy skopiowac folder C:\Documents and Settings\MaSell\Gadu-Gadu i mamy wszystkie konktakty, archiwa, ustawienia, uzytkownikow itp Edytowane 17 Listopada 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 a on ile ma systemów ? jak często formatujesz C żeby kłopotliwe było instalowanie od nowa programów ? tym bardziej jeśli są trzy, może cztery, bo o instalacji sterowników już nie wspomnę, je i tak trzeba instalować po formacie ? a może powodem padnięcia systemu był jeden z tych programów i po formacie będzie to samo i potem pojawiają się tematy: robiłem 10 razy formata i znów mi nie działa, może to pamięci, może to zasilacz i będzie szukał niewiadomo czego, moim zdaniem jest lepiej od nowa zainstalować. Nie kazdy lubi po instalacji systemu marnowac czas na instalacje kilku GB czegos czego instalowac nie trzeba. Ale widac ze o systemie i oprogramowaniu wiesz nie wiele, bo bys nie pisal bredni o padnieciu systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 SGJ, ale jak zrobiłem teraz formata i próbowałem uruchomić programy i gry z innej partycji to większość się nie uruchamia. Więc chyba bardziej się opłaca instalować je na partycje z windą (ale i tak tak nie robie :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Nick126, tak czesc sie nie uruchomi. Podstawa to wiedziec co działa bez instalacji, a co nie. Ja mam na C własnie tylko to co wymaga instalacji. A wszystko to co nie wymaga siedzi na innym dysku, a jest tego naprawde duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Nick126, tak czesc sie nie uruchomi. Podstawa to wiedziec co działa bez instalacji, a co nie. Ja mam na C własnie tylko to co wymaga instalacji. A wszystko to co nie wymaga siedzi na innym dysku, a jest tego naprawde duzo. to moze Nas oswiecisz i wrzucisz ich liste :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 A żeby wiedzieć co działa to trzeba praktyki :D A ja jej dużo nie mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Tak na szybko kilka z pamieci: wszystkie 3dmarki winrar total commander 7zip winamp foxit reader opera firefox thunderbird star office 5.2 allplayer cdex subedit virtualdub media player classic super pi irfan view aida32 everest sisoftware sandra cpuz bitcomet dc++ Dreamweaver MX 2004 emule flashget tlen ad-aware inno-setup nlite winiso riva tuner procesexplorer restorator desktop sidebar farcry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Poprawie cię :P Nie wszystkie 3dmarki, 06 nie działa - chyba, że tylko u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 A 06 mozliwe, poprzednie działaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeNZuO Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 popieram SGJ, od dawien dawna wszystko u mnie tak smiga. nawet mam specjalny katalog na dysku D o nazwie "no install" :) mimo iz calkiem sprawnie komp chodzi juz kilka miesiecy i chociaz zdalaby sie reinstalacja, to po prostu nie chce mi sie tego robic, a majac na uwadze ze musialbym instalowac wszystko od nowa, gdzie o polowie pewnie bym zapomnial, to juz w ogole nie chcialoby mi sie tego robic, dlatego tez instalacja, jesli i tak jest juz konieczna, ograniczylaby sie tylko do kilku programow w zasadzie to doprowadzilo do tego ze poszukiwalem programow, które by spelnialy ten wymog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ale widac ze o systemie i oprogramowaniu wiesz nie wiele, bo bys nie pisal bredni o padnieciu systemu. z całym szacunkiem ale zdziwiłbyś się ;) a skoro Ty instalujesz tyle programów nie znaczy, że każy to robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ale najgorsze to, że gry nie chcą chodzić... trzeba je na nowo instalować :( Troche to chore ;/praktyka jest taka, że sporo programów trzyma swoje śmieci w rejestrze windows... jeśli usuniesz winde.. usuwasz ustawienia do programów, które być może są konieczne. Druga sprawa.. że programy instalują w windzie swoje pliki dll, które następnie są rejestrowane w rejestrze :). I ta sama sytuacja, usuniesz rejestr, nawet jeśli pliki dll są na inne partycji, to mogą już nie działać, bo nie są zarejestrowane (model COM i te sprawy...) Więc chyba bardziej się opłaca instalować je na partycje z windą (ale i tak tak nie robie :D)nie wiem jaka to oszczędność w czymkolwiek... :) Przed formatem warto skopiowac cały folder ustawienia aplikacji z document & settings / user Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 z całym szacunkiem ale zdziwiłbyś się ;) a skoro Ty instalujesz tyle programów nie znaczy, że każy to robi ;) a czy ty wiesz do czego sluzy rejestr systemowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 SGJ moglbys uaktualnić listę tych programów, bo przynajmniej dla mnie to bardzo użyteczne .... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...