Gość Winter Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Witam, Od kilku dni doświadczam dziwnego zdarzenia z czcionkami, mianowicie brakuje polskich znaków, tzn., jeśli wejdę do Startu to wszystko jest w porządku, jeśli jednak uruchomię byle jaki program, tj. Nero, czy jakiś słownik to zamiast ń mam C, zamiast ś mam *. Sprawdzałem ustawienia regionalne i wszystko jest w porządku. Jak to naprawić? Edytowane 18 Listopada 2006 przez Winter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Start>Panel Sterowanie>Ekran>Wyglad>Zaawansowane> sprawdz jaka czcionke masz ustawiona min. w Etykieta Narzedzi/Menu/Ikona itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Tahoma jest w tych 3. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 No to zmieniasz wszedzie z Tahomy na jakas z polskimi znakami np. MS Sans Serif i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Tak, zmieniłem, ale chce Tahomę, bo lepiej wygląda. Wygląda na to, że czcionka Tahoma jest uszkodzona, bo z innymi chodzi wszystko. Próbowałem załadować od nowa kompozycję, może zresetuje ustawienia, ale nic to nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ja mam taki sam problem, tyle że mam ang windowsa. W ust klawiatury da się zainstalować polki (programisty) ale w opcjach regionalnych w opcjach zaawansowanych jak ustawie polski to wyskakuje mi błąd że nie można ustawić tego języka, skontaktuj się z administratorem. Na pewno w katalogu windowsa brakuje mi polskiego, wie ktoś który to plik i jak go zdobyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Tahoma jest definiowana jako czcionka angielskiego jezyka kodowania. start->control panel-> regional and language options-> advanced i sprawdz czy masz zainstalowane odpowiednie jezyki kodowania. nawet jezeli amsz wszystkie opcje pozmieniane na polski problem moze tkwic wlasnie w jezyku kodowania. ostatniemu koledze tez to pomoze ;) z doswiadczenia wiem jakby kto pytal ;] p.s blad dla szejka zaraz sprubuje obadac jak to naprawic ;) Edytowane 18 Listopada 2006 przez chedder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Mam wszystkie potrzebne systemy kodowania zainstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Nadal jest ten problem. Nie mogę używać polskich znaków w żadnym programie, również w GG. Próbowałem wgrywać tahomę, przywrócić pliki systemowe przez sfc i naprawić czcionki przez TweakUI, ale zero efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 No mam to samo. Ściągnąłem nawet MUI, zainstalowałem polski język i mam windowsa po polsku z krzakami zamiast polskich liter w np. gadu czy notatniku, dokładnie ten sam problem co kolega wyżej...chedder - jak idzie rozkminianie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 sluchaj u mnie to wyglada tak : mam angielskiego windowsa nemesis 2.0 (mod xp) instaluje sie caly po ang po czym instaluje recznie jezyki do klawiatury, zmieniam opcje regionalne wszystkie na polish/poland ustawiam czcionke na tahoma (u mnie domyslnie) i daje rade identycznie to wyglada jak u was przed zastosowaniem zmian. zaraz dam wam liste kodowan : i dalej numerki : 20127 20161 20866 21866 28591 28592 28594 28595 28597 28599 28605 37 437 500 50220 50221 50222 50225 50227 50229 51949 52936 57002-57011 65000 65001 720 737 775 850 852 855 857 860-869 874 875 936 932 949 950 usunolem wszystkie nieobowiazkowe (te na czarno) i nie zauwazylem zadnych negatywnych tego skutkow sprawdzcie czy macie zainstalowane te wszystkie, jak nie da to rezultatu to pisac bede dalej kminil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Mam dokładnie takie same kodowania jak u Ciebie. Wkurzyłem się i zainstalowałem wszystkie- też nic to nie dało. Szkoda mi pozbywać się tego windowsa, gdyż jest naprawdę fajnie stjuningowany...;/ Tutaj screen jak to wygląda u mnie, przy zaznaczeniu w zaawansowanych Polish/Polski i zastosowaniu wyskakuje właśnie taki błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 dobra kminie to dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nosz zajebiście, właśnie miałem w tym tygodniu zająć się lokalizacją programu, a tu pupa, nie ma polskich znaków i zamiast nich jakieś dziwne... reinstalka Windy będzie konieczna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Pozostała reinstalka, dzisiaj się tym zajmę :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ja juz nie mam pomyslu co to moze byc : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...