BLANTMEN Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Siema. Mam do was prośbę - moglibyście napisać czym dla was jest bezpieczeństwo danych i czym dla was jest bezpieczeństwo transakcji internetowych. Chciałbym żeby były to jednozdaniowe wypowiedzi. Z góry każdemu dziękuję :) ------- do moderacji - to NIE JEST prośba o odrobienie zadania domowego ;) mój wiek już nie zobowiązuje do robienia takiego czegoś. potrzebne mi są te wypowiedzi do stworzenia niby wykresu czy cuś do pracy dyplomowej ;) ------- Edytowane 17 Listopada 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Dla mnie bezpieczenstwo danych jest bardzo istotne, szczególnie pod katem dostepu do danych przez osoby niepowolane. W z wiązku z tym jeden z dysków jest w całości szyfrowany programem TrueCrypt, zastosowany silny algorytm (wlasciwie kilka jednoczesnie) Serpent-Twofish-AES pracuje w trybie LRW (sam AES jest uzywany przez departamenty rzadowe USA w przypadku tajnych danych). Transakcji w necie nie przeprowadzam z obawy o bezpieczenstwo. Pozdro Edytowane 17 Listopada 2006 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Dzięki. Ktoś jeszcze ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 nie mam ani antywira, ani firewalla - robie dziesiątki przelewów tygodniowo przez różne banki internetowe, wchodze na rosyjskie strony, sciagam p2p, na hdd mam poufne dane (nawet hasła zapisane jakbym zapomniał :lol:) i jakoś jeszcze nigdy mi sie nic złego nie przydarzyło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Bezpieczeństwo danych - AES 256bit Bezpieczeństwo przelewów w necie - imo wysokie jest ;) Karty płatnicze - tragedia jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Hmm... w laptopie mam szyfrowaną partycję z poufnymi danymi i moimi pracami - dostęp do tych danych, jedynie po podpięciu pendrive, na którym jest klucz... Dodatkowo systematycznie wykonuję kopie bezpieczeństwa (tylko laptopa, na stacjonarce same gry) na dvd-rw (płytki przechowuję w malutkim sejfie - 90zł w castoramie)... Co do bezpieczeństwa w internecie, to wystarcza mi NOD32 + Firewall z SP2, i firewall w Liveboxie - nie mam żadnych obiekcji przed płatnościami internetowymi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Nie jestem paranoikiem - Opera, windowsowy firewall + fw w routerze, NOD32 jako antywirus, co jakis czas Spybot i Adaware. Zadnych hasel na konta ani szyfrowanych folderow. Transakcje to w zasadzie wylacznie przelewy internetowe (mBank), IMO zabezpieczenia sa wystarczajace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...