sesq Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Witam, zawsze mam balagan z codekami, zainstaluje jakis codec pack i potem podaczas ogaldania filmu w trayu 3 ikony ;/ probowalem k-lite, cccp, tsunami i nie jestem zadowolony z playerami tez problemy, all-player mial pobierac kodeki ktorych nie mam, a nie pobiera, i nie otwiera jakiegos filmu. vlc fajny, ale problem z wpakowaniem do niego napisow, trzeba naraz metoda przeciagania film z napisami wrzucic na niego, a po zaaplikowaniu skina, nie czyta wogle napisow - jak ładować mu napisy ? a jak przesune okno playera, to obraz filmu sie robi czarny, do czasu jak zminimalizuje i przywróce. Ale za to vlc czyta filmy ktorych zwyklym playerem sie nie da otworzyc wiec mi sie to podoba. piszcie co zainstalowac na nowym systemie zeby nie robic burdelu, jaki codec pack, player itp. Edytowane 17 Listopada 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ja mam u siebie zainstalowane tylko: FFDSHOW Rev 187 + AC3 Filter 1.10, a player to Sub-Edit Player. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ja używam ffdshow + real i quicktime alternative... odtwarza raczej wszystko... i również polecę SubEdit'a... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Popieram propozycję .:SpIrIt:.'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 A ja te instaluje klmcodec102, ffdshow-20020617. Filmy oglądam bestplayer1.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) A po co ci K-Lite, jak ffdshow odtwarza prawie wszystkie formaty, a do QT i Reala wystarczy Alternative zainstalować?? Edytowane 17 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 A po co ci K-Lite, jak ffdshow odtwarza prawie wszystkie formaty, a do QT i Reala wystarczy Alternative zainstalować??no mi nie otworzyl dzwieku w jakims filmie .avi a w innym wywalilo błąd a ten sub-edit player nadaje sie nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Te dwie paczki rozwiązują mi problem odbioru i kompresji obrazu, trochę się bawie video Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper86 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 ja uzywam Codec 8.0 build 9 (wpisz w google), a odtwarzam Best Playerem (mozna tez uzywac all playera i nie pozwalac mu na aktualizacje kodekow). oczywiscie, w razie potrzeby mozna wgrac jeszcze QT alternative... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 CCCP + SubEdit i nic wiecej! ewentualnie VLC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 KLmega + vplayer opcjonalnie best palyer i jeszcze nie było przypadku żeby jakiś film nie ruszył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 no zainstalowalem CCCP + subedit player, i nie dziala film w XVID'dzie, za ktory odpowiedzialny jest ffdshow, jest dzwiek, nie ma obrazu ;{ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) ehh, kodeki i playery to ostatnio moja udreka. czasami juz nerwicy dostaje, praktycznie kazdy film czy odcinek jakiegos serialu musze ogladac na innym odtwarzaczu i do tego zonglowac kodekami, masakra. Bardzo dobry jest najnowszy CrystalPlayer i BSPlayer ale czasami tez maja odchyly. wczesniej procz RealAlternative i QuickTimeAlternative uzywalem kodekow Codecs allin1 i wszystko smigalo na CrystalPlayerze ale ostatnio jest sajgon. co film to musze robic syf z kodekami. chwilowo moj problem naprawily kodeki XP Codec Pack 2.0.6 i jest w miare ok ps. K-Lite to chyba najwiekszy badziew z jakiego mialem nieprzyjemnosc korzystac. nigdy wiecej nie zainstaluje tego shitu, uprzedzam komentarze. nie instalowalem wszystkiego z paczki, wybieralem to co mnie interesowalo a i tak codeki narobiliy mi takiego burdelu w systemie ze meczylem sie pol dnia zeby to naprawic Edytowane 18 Listopada 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 u mnie jest tak : kodowanie = Xvid+X264 Dekodowanie: fddshow+real alternative odtwarzanie : Subedit + MPC nie ma mocnych na taki zestaw rownie dobrze radzi sobie CCCP , dziala u siorki na kompiku nie zdazylo sie jeszcze zeby jakikolwiek film nie poszedl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 CCCP + SubEdit i nic wiecej! ewentualnie VLC To samo, tylko zamiast SubEdita Media Player Classic z CCCP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Do autora tematu wywal wszystkie kodeki i zainstaluj to co radzi Costi i Pietia(lania). Tylko wywal dokładnie (z rejestru też). Ja mam takie same kodeki i bezproblemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Do autora tematu wywal wszystkie kodeki i zainstaluj to co radzi Costi i Pietia(lania). Tylko wywal dokładnie (z rejestru też). Ja mam takie same kodeki i bezproblemu.zainstalowalem nowego windowsa, zainstalowalem najnowszy CCCP, i subedita i niedziała mi jeden film .avi ( kodek xvid jest dzwiek a nie ma obrazu odpowiedzialnego za ffdshow ) Edytowane 18 Listopada 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) FFdshow SSE2 + Haali Matroska Splitter + CoreAvc + quick/real alt @ SubEdit. Czasami MPC. CCCP nie instaluje, bo mi sie nie podoba ich zmodowany ffdshow, psuje mi wymiarowanie obrazu w SubEdit. (Ale jak nie patrzec, u gory sa jego skaldowe ^_^) Edytowane 18 Listopada 2006 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Dajcie linka do paczki kodeków CCCP bo w wyszukiwarce sama komuna wyskakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) www.cccp-project.net Edytowane 18 Listopada 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 A ja polecam dobrze znanego playera przez fanów linuxa - mplayer. Jest jego edycja pod windows także z interfejsem graficznym. Zarówno programu jak i kodeków się nie instaluje. Cała sztuka polega na wypakowaniu programu do jakiegoś folderu, następnie wypakowujemy kodeki z oficjalnej strony do katalogu codecs i praktycznie nie ma mocnych na taki zestawik. Dużym plusem jest to, że nie zaśmiecamy sobie Windowsa niepotrzebnymi śmieciami. http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 ja se instalnołem k-lite ale ten większy i mam fdd - czyli podczas odtwarzania pokazuje się badziewna strzałka w trayu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Panowie pozwolcie ze o cos zapytam poszukuje jakiegos playera o funkcjonanosci subedita jednak by nie wymagal on bibliotek windowsa ;) macie moze jeszcze jakies proppozycje bo mplayer ma troche malo opcji jedyne co do glowy to mi jeszcze przychodzi allplayer a cos innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Mam jedno pytanie, Czy ktoś z Was spotkał się z takim małym problemem? Odpalasz filmik, który na pewno wiesz, że trwa np.20 minut a odtwarzacz pokazuje czas trwania np.2 minuty Na pewno jest to wina kodeka ale nie wiem jakiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Zwykle taki film odtwarza sie prawidłowo. Problem sie pojawia jesli chce się ręcznie przesunac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Panowie pozwolcie ze o cos zapytam poszukuje jakiegos playera o funkcjonanosci subedita jednak by nie wymagal on bibliotek windowsa ;) macie moze jeszcze jakies proppozycje bo mplayer ma troche malo opcji jedyne co do glowy to mi jeszcze przychodzi allplayer a cos innego ? VLC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) @BigSpider a skad te kodeki do mplayer scaignac ? znalazlem tylko tyle http://www.mplayerhq.hu/DOCS/codecs-status.html rozwiazalem problem z napisami, tylko jak mozna np. zrobic zeby one mialy czarna ramke a nie otoczke ? nia ma poslkich znaczkow mimo ze czcionka jest polska, wogle mozna zmienic rozmiar napisow ? ten mplayer pewnie bedzie dobrym rozwiazaniem dla mnie bo fajnie oddtwarza filmy. @Linoge: BSplayer, VLC, Zoom player dziesiąty raz edutuje ten post: zrobilem poslkie czcionki dopisujac w configu 'subcp=windows-1250' wciarz neka mnie problem tla napisow i jego rozmiaru, bo na filmie mam hardsuby i to sie miesza i wariuje :S Edytowane 19 Listopada 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Nikt tu nie słyszał o Ace Mega Codec Pack 6.03 ?? Jeśli nie, to nawróćcie się jak najprędzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Nikt tu nie słyszał o Ace Mega Codec Pack 6.03 ?? Jeśli nie, to nawróćcie się jak najprędzej.jak widze liste tego o tam wsadzili to widze ... 50MB smieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Damn...jaki zsyp. Ten "codec" pack mial na celu chyba pokazac ze da sie zebrac wszystkie kodeki swaita w 1 paczke. Ale zawsze marzylem o posiaaniu wszystkich divx'ow na kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...