Dr@GuN Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 hej , mam problem , zainstalowałem te kodeki na czyściutki system , wszystko spoko filmy wszystko chodzi , dzwięk jest , ale obraz....jest ciemny jakiś !! a po około 2-3 mintach oglądania jaśnieje...od tak sobie...jak przeżucam po filmie to nie rozjaśnia się nawet po 2-3 minutach , jak się rozjaśni to chodzi spox...ale jak się odpali to NIC nie widać normalnie...zapewne to się gdzieś ustawia ale nie mogę znaleść gdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 A w jakim playerze odpalasz? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Jeżeli poniższe sterowniki będą kompatybile z twoją kartą to Twój problem powinien zniknąć, a jak nie to poszukaj innych sterowników. http://mowa.home.pl/kfgz/sbdrv.zip ymm, znalazlem plyte od tej karty dzwiekowej ( dotychczas uzywalem sciagnietych z internetu ) i zainstalwoalem sterowniki ( kiedys probowalem ale sie nei dalo ) sterowniki dzialaja, i wydaje mi sie ze teraz nie bedzie problemu z filmami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 A w jakim playerze odpalasz?nie ma to znaczenia na każdym jest to samo... dlatego obwiniam kodeki.... wqurzyłem się jak nie mogłem obejrzeć mojego serialu i przewruciłem kodeki do góry nogami i znalazłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) BTW a jakiego playera polecacie do filmów? Bo szczerze mówiąc to Allplayer im nowszy tym gorszy :|. Jaka alternatwa? KMPlayer, SMPlayer, SubEdit-Player a może coś innego? Tylko co? EDIT Dobra, poradziłem sobie, pobawiłem się wszystkimi i wybrałem KMPlayer. Edytowane 27 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 dobre sa: allplayer 2.4, subedit 4060 i crystal 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 subedit plus k-lite mega codec pack. zero problemów z czymkolwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 dla mnie tylko subedit + ffdshow + ac3filter :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Ktos moze polecic czego uzywa do odtwarzania rmvb. Mam kmplayer, daje rade ze wszystkim procz rmvb. Zeby to miec musze instalowac klmcodec, a nie chce tego robic. Cos w zastepstwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Cos w zastepstwie? Real Alternative Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Pokombinowałem ostatnio z playerami, żonglowałem kodekami jak głupi. Wkońcu posprzątałem rejestr, zainstalowałem KMPlayera i FFD Show i mam spokój, co prawda trzaski jak były tak są jak przewijam niektóre filmy, ale działa wszystko stabilniej niż wcześniej. Miałem All Playera i K-Lite Codec Pack i przy przewijaniu filmy przyśpieszały, działy się inne cuda wianki. Dodam jeszcze, że SMPlayer jest dobry, wciąż rozwijany, być może przebije wkrótce wszystko. EDIT http://www.free-codecs.com/ - cała masa kodeków :D Edytowane 30 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Mediaplayer + czeski codecpack wszystko działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zawsze używałem K-Lite MCP, ale od ostatniego czasu wiernie mi służy Codec (nazwa paczki), RealAlternative Lite i SMPlayer 0.5.1. Polecam wszystkim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Jakich uzyc kodekow aby flimy dzialaly na 2 monitorach w trybie nview? Kiedys dzialaly mi tak filmy, teraz na codek 7.8e pack nie dziala. Obraz jest tylko na jednym monitorze w zaleznosci od tego na jaki jaki przesune okienko playera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Tryb nview to ma kilka trybów wyswietlania obrazu i wiele ustawień pozwających na dokładną konfigurację. kodeki nie mają tu znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Zmieniam tryby (klon, rozstaw poziomy itp.) ale dalej nic nie dziala. W panelu nvidi nie ma wlasciwie zadnej konfiguracji. Edytowane 15 Lipca 2007 przez wyrko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Nie wiem jak to jest w tym biednym panelu bo dawno nie uzywałem nview, ale w starym trzeba bylo sie pobawic dodatkowymi opcjami, ktore były osobno. Ja zawsze mialem problem z konfiguracją na monitor+tv i ciezko to było własnie ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Odpalilem zaawansowana konfiguracje nview, konbinuje ale nic nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 ffdshow + ac3filter + media player classic. real alternative + QuickTime Alternative I wiecej nie potrzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 U mnie zawsze też po reinstalowaniu jest z tym niezły młyn. Zawsze obiecuje sobie "żadnych codec-packów", ale ostatnio korzystałem z FFDShow, który w pewnym sensie, nie jest packiem, ale nieważne. Skąd można ściągnąć biblioteki x264 żebym mógł kompresować nimi filmiki np. w vdub? Szukam na free-codecs.com, ale jest jedynie plik wykonawczy, do - zapewne - przetwarzania wsadowego, or smthg... (Lame mp3 też szukam, nie widzę, oprócz w/w podobnego typu; z mp3 to głównie miałem mp3-radium, ale może pojawiło się coś nowszego w tej kwestii?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Skąd można ściągnąć biblioteki x264 żebym mógł kompresować nimi filmiki np. w vdub? http://gabextreme.googlepages.com/DTS_x264.exe Strona projektu: http://deaththesheep.uni.cc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dzięki Dj_AnT. Kombinacja XviD (Koepi's) + AC3 + Alternative'y póki co jest ok, ale już coś mi nie chce się "pokazać" (dźwięk jest) - chociaż GSpot uparcie twierdzi, że kodeki zdolne do zdekodowania są.. Nie chce mi się wracać do FFDShow. Kombinuję dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Odnośnie kodowania mp3 (acm) w VD to zerknij tu: http://www.rarewares.org/mp3-lame-dshow-acm.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Kombinacja XviD (Koepi's) + AC3 + Alternative'y póki co jest ok, ale już coś mi nie chce się "pokazać" (dźwięk jest) - chociaż GSpot uparcie twierdzi, że kodeki zdolne do zdekodowania są.. Nie chce mi się wracać do FFDShow.Dlaczego nie wrócisz do ffdshow ? Od paru lat mam tylko ffdshow i ac3. Zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dj_AnT - właśnie chwilę po tamtym poście to samo znalazłem :) paulo - bo wiesz.. jak dla mnie to to wszystko to jest przerost formy nad treścią. Właśnie do w/w zestawu dorzuciłem DivX i chodzi to co nie chodziło ergo - wszystko już powinno chodzić. I nie mam żadnego kombajnu tylko składowe kodeków - mniejszy syf tym samym robię. :) Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale rozumiem, że paczka to mniej problemów - ja lubię jednak dochodzić w takich rzeczach do sedna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Duża możliwość konfiguracji, brak potrzeby tworzenia zestawów DivX + coś_tam + coś_tam, brak bałaganu w systemie - to dla mnie nie jest przerost formy nad treścią. BTW też nie lubię codec packów, K-Lite i inne wynalazki omijam szerokim łukiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Powiedzmy, że chciałem spróbować ominąć tego "packa" i mieć po prostu te składowe same. Zdaje sobie sprawę, że ffd to nie jest codec_pack tylko wrapper i bardzo go lubię, ale naszła mnie taka ochota. Polecam ffdshow w każdym razie. Jak się coś zacznie psuć to na pewno do niego powrócę. Póki co wszystko chodzi. Bałaganu też nie mam raczej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 CCCP + ewentualnie nowa wersja ffdshow + CoreAVC (do H264/X264) + SubEdit najlepsze połączenie jak ktoś ma problemy to radzę skorzystać z tego połączenia, ja nie zanotowałem żadnych od dawna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 standartowo: CCCP + subedit alternatywnie VLC - w szczegolnosci do czasami spotykanych mp4 (z x264), ktore miewaja tendencje do dziwnych, nieporzadanych efektow dzwiekowych W przypadkach trudnych (lub gdy myslec mi sie po prostu nie chce B-) ): mplayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Nie wiem jak to jest w tym biednym panelu bo dawno nie uzywałem nview, ale w starym trzeba bylo sie pobawic dodatkowymi opcjami, ktore były osobno. Ja zawsze mialem problem z konfiguracją na monitor+tv i ciezko to było własnie ustawić. Dzialanie filmow na 2 monitorach w trybie NView Musialem dojsc do tego w koncu sam. PPM na pulpit > NVKeystone > Opcje > Włacz nakladki sprzetowe wideo podczas dzialania NVKeystone ... PPM na pulpit > NVKeystone > Uruchom Edytowane 21 Lipca 2007 przez wyrko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...