Gość teat Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A co ty masz za płyte? weź wsadz do tego kompa grafike na pci i zobacz czy odpali :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) A co ty masz za płyte? weź wsadz do tego kompa grafike na pci i zobacz czy odpali :-P Mam ABIT NV8... nie sprawdzałem grafy na PCI bo nie mam takiej...ale popytam ludzi może ktoś ma, ale wątpie że to grafika, ciągle mi chodzi po glowie że płyta jest walnięta. Bede mial karte na PCI Riva TNT .. to sprawdze także tą możliwość. Edytowane 18 Listopada 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A może to być wina przejściówki z 20pin->24pin ? ... z mojego zasilacza wychodzi 20 pin i aby podłączyć kabel do płyty Abit zastosowałem przejściówkę. Może być tego wina czy raczej nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 próbowałeś zresetować bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 próbowałeś zresetować bios? Zresetować bios ?! Czyli... ? Clear CMOS tak ? Jeżeli chodzi o CLEAR CMOS to tak, baterie też wyciągałem i nic. Wciąż się użeram z tym problemem. Sprawdzałem nawet karte graficzną i jest sprawna. Sprzęt sprawdzany także na Huntkey 400W i te same objawy. Więc zasilacz odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Myślę że walnięta jest płyta główna, skoro pokazywała jakiś błąd CMOS, a potem już nie wstała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 No nic, co prawda tylko naprawiają Abita w polskim serwisie, ale no nie ma bata, trzeba ją oddać, jeśli rzeczywiście nie próbowałeś wgrać nowego biosu... Jak dla mnie, to typowe objawy dla walniętej płyty. Asusy lubią czasem sobie paść i na drugi dzień działać, ale gdy ja miałam abita nf7, sprawdzałam koledze kompa i przełożyłam tylko proca do mojej płyty, ta już się nie obudziła i pojechała sobie na gwarancji do serwisu... Good luck:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 No moja nie działała -> potem się przebudziła -> potem znów nie działała. Sprawdzałem na wszelkie sposoby i nic ! W piątek wyśle ją na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Niedawno kupiłem DFI LanParty + SanDiego + 7600gs i to samo :/ z tym, że monitor ani razu się nie włączył. Wczystkie diody niby diagnostyczne, które pokazują, że został wykryty ram, grafika, procesor i niby sie bootuje świecą. I jak tu nie zejść przedwcześnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 @Piter6576 Moze zasilacz? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Mam, ta płyta to nóweczka .. kupiona kilka dni temu mam jeszcze ponad 23 miesiące gwarancji. Najgorsze jest to że zapasy są wyczerpane i nie wymienią mi na nową raczej :-| a innej porządnej na socket 754 i PCI-E to chyba nie znajde. Jeżeli bym uzyskał zwrot pieniędzy za nią to odrazu lece w strone Core 2 Duo.Na jakim chipsecie masz mobo? Może uwaliłeś chipset jak zakładałeś zalmana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Dziwny patent. A tak jak wcześniej raddzili Ci próbowałeś poprzekładać pamieci ?? Zerknijdo instrukcji jaki jest układ kostek w dual chanel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wszystko już działa, na szczęście okazało się, że to ja jestem głupi :) Problem był z zasilaniem. Konkretnie z wtyczką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 U mnie też już OK. Problemem była płyta główna. Była walnięta. Kupiłem inną a tą odeśle na gwarancję jak wyzdrowieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 U mnie też już OK. Problemem była płyta główna. Była walnięta. Kupiłem inną a tą odeśle na gwarancję jak wyzdrowieje. Niekoniecznie. Mialem na A64 3000+ ten sam problem z Abitem AV8 chyba. Juz bylem przekonany, ze plyta padnieta, ale mialem na niej wyswietlacz z kodem bledu. To samo co u Ciebie wlaczenie kilka razy speaker piknal i albo sie wylaczal, albo czarny ekran. W internecie zapuscilem w googlu ten kod bledu - ktorego de fakto nie bylo w opisie w ksiazce i wyczytalem ze sporo osob ma ten problem co ja a wine za to ponosza ciezkie wentylatory, ktore w momencie "dobrego" skrecenia i przykreconej mobo w obudowie powoduja wyginanie plyty! Oczywiscie kompa rozebralem spielem i odpalenie bez obodowy od razu powodowalo, ze komputer dzialal bez zadnego problemu. Jeszcze raz wszystko poskrecalem - nie dokrecajac wszystkiego na "maxa" a szczerze mowiac plyte glowna skrecilem chyba na 2 sruby po przeciwleglych stronach i od tego czasu przestalem miec jakiekolwiek problemy! Smiesznie to wyglada ale tak to wygladalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...