Skocz do zawartości
humax5400

Poskładałem Komputer I Nie Działa! Pomocy ?

Rekomendowane odpowiedzi

A co ty masz za płyte? weź wsadz do tego kompa grafike na pci i zobacz czy odpali :-P

Mam ABIT NV8... nie sprawdzałem grafy na PCI bo nie mam takiej...ale popytam ludzi może ktoś ma, ale wątpie że to grafika, ciągle mi chodzi po glowie że płyta jest walnięta.

Bede mial karte na PCI Riva TNT .. to sprawdze także tą możliwość.

Edytowane przez humax5400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałeś zresetować bios?

Zresetować bios ?! Czyli... ? Clear CMOS tak ? Jeżeli chodzi o CLEAR CMOS to tak, baterie też wyciągałem i nic.

Wciąż się użeram z tym problemem. Sprawdzałem nawet karte graficzną i jest sprawna.

Sprzęt sprawdzany także na Huntkey 400W i te same objawy. Więc zasilacz odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic, co prawda tylko naprawiają Abita w polskim serwisie, ale no nie ma bata, trzeba ją oddać, jeśli rzeczywiście nie próbowałeś wgrać nowego biosu...

Jak dla mnie, to typowe objawy dla walniętej płyty. Asusy lubią czasem sobie paść i na drugi dzień działać, ale gdy ja miałam abita nf7, sprawdzałam koledze kompa i przełożyłam tylko proca do mojej płyty, ta już się nie obudziła i pojechała sobie na gwarancji do serwisu...

Good luck:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno kupiłem DFI LanParty + SanDiego + 7600gs i to samo :/ z tym, że monitor ani razu się nie włączył. Wczystkie diody niby diagnostyczne, które pokazują, że został wykryty ram, grafika, procesor i niby sie bootuje świecą. I jak tu nie zejść przedwcześnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam, ta płyta to nóweczka .. kupiona kilka dni temu mam jeszcze ponad 23 miesiące gwarancji. Najgorsze jest to że zapasy są wyczerpane i nie wymienią mi na nową raczej :-| a innej porządnej na socket 754 i PCI-E to chyba nie znajde. Jeżeli bym uzyskał zwrot pieniędzy za nią to odrazu lece w strone Core 2 Duo.

Na jakim chipsecie masz mobo? Może uwaliłeś chipset jak zakładałeś zalmana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny patent. A tak jak wcześniej raddzili Ci próbowałeś poprzekładać pamieci ?? Zerknijdo instrukcji jaki jest układ kostek w dual chanel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też już OK. Problemem była płyta główna. Była walnięta. Kupiłem inną a tą odeśle na gwarancję jak wyzdrowieje.

Niekoniecznie. Mialem na A64 3000+ ten sam problem z Abitem AV8 chyba. Juz bylem przekonany, ze plyta padnieta, ale mialem na niej wyswietlacz z kodem bledu. To samo co u Ciebie wlaczenie kilka razy speaker piknal i albo sie wylaczal, albo czarny ekran. W internecie zapuscilem w googlu ten kod bledu - ktorego de fakto nie bylo w opisie w ksiazce i wyczytalem ze sporo osob ma ten problem co ja a wine za to ponosza ciezkie wentylatory, ktore w momencie "dobrego" skrecenia i przykreconej mobo w obudowie powoduja wyginanie plyty! Oczywiscie kompa rozebralem spielem i odpalenie bez obodowy od razu powodowalo, ze komputer dzialal bez zadnego problemu. Jeszcze raz wszystko poskrecalem - nie dokrecajac wszystkiego na "maxa" a szczerze mowiac plyte glowna skrecilem chyba na 2 sruby po przeciwleglych stronach i od tego czasu przestalem miec jakiekolwiek problemy! Smiesznie to wyglada ale tak to wygladalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi