meeron Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) @meeron To jest full stable, czy to tylko na max Mhz ? ;]] Wybierz mi z 4speeda taką samą sztukę to będziesz bogiem :mrgreen: niestety/stety max screen, tzn nie max bo czekam az ktos zrobi wiecej zebym pozniej ja mogl go przebic B-) @Lanc postaram sie wybrac cos rownie dobrego, zreszta chyba nikt nie mowi zle o swojej E czworce (: Edytowane 10 Grudnia 2006 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajajaj Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Czolem, Prosze o potwierdzenie moich domyslow po przeczytaniu tematu, ze San Diego 3700+ maja zablokowane mnozniki? Prosze o wyrozumialosc, moje przygody z o/c zatrzymaly sie na thortonach 2000+. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 mają zatrzymane ale w góre ;) w dół możesz zmieniac mnoznik a i nie ma połówkowych np. 9.5 itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Jako ze stałem się posiadaczem SanDiego 3700+ witam w temacie. Procek od Meerona, dzisiaj doszedł cały i zdrowy. Seria BN, tak jak miało być. Niestety nie potestuje na razie, bo nie mam kompletnego sprzętu. Może w piątek się coś zdziała. pozdro, msn Edytowane 11 Grudnia 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Procek od Meerona, dzisiaj doszedł cały i zdrowy. Seria BN, tak jak miało być. starałem się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Dobra, recepta na stabilność przy 2.8 Ghz na moim E6 to 1.55V na rdzeniu, czyżby to juz nie za dużo?? przy tym napięciu staje nawet 3.03 Ghz ale windows się nie uruchamia, uruchamia się na 2.9 ale nie przechodzi 3dmarka... :cry: sam nie wiem czy próbowac mu 1.6 V, jak sądzicie?? nie zaszkodzi mu to?? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dobra, recepta na stabilność przy 2.8 Ghz na moim E6 to 1.55V na rdzeniu, czyżby to juz nie za dużo?? przy tym napięciu staje nawet 3.03 Ghz ale windows się nie uruchamia, uruchamia się na 2.9 ale nie przechodzi 3dmarka... :cry: sam nie wiem czy próbowac mu 1.6 V, jak sądzicie?? nie zaszkodzi mu to?? a temperatura? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) core temp pokazuje maxymalnie podczas stresu 56 stopni, a USDM od Epoxa 46 stopni, nie wiem komu wierzyć... bez stresu to jest 40-42 stopni w core temp i 36-37 w USDM Epoxa... a mój pentagram ma tylko 1200 obrotów bo ja preferuje ciszę a nie suszarkę.... (obudowa zamknięta ale wentylowana 2 x Arctic Cooling Fan Pro TC na min obrotach) Edytowane 11 Grudnia 2006 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 core temp pokazuje maxymalnie podczas stresu 56 stopni, a USDM od Epoxa 46 stopni, nie wiem komu wierzyć... bez stresu to jest 40-42 stopni w core temp i 36-37 w USDM Epoxa... a mój pentagram ma tylko 1200 obrotów bo ja preferuje ciszę a nie suszarkę.... (obudowa zamknięta ale wentylowana 2 x Arctic Cooling Fan Pro TC na min obrotach) jak masz 56* przy 1.55V to nie dawaj mu więcej albo podkręć wiatrak bo go zamęczysz, z resztą jak chcesz tylko pobić rekord to możesz na tą godzinę rozkręcić pentagrama, ale na dłuższą metę bym go nie katował na 1,6V i to jeszcze przy tak dużej temperaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) jak masz 56* przy 1.55V to nie dawaj mu więcej albo podkręć wiatrak bo go zamęczysz, z resztą jak chcesz tylko pobić rekord to możesz na tą godzinę rozkręcić pentagrama, ale na dłuższą metę bym go nie katował na 1,6V i to jeszcze przy tak dużej temperaturze. poprawka, zapuściłem Prime95 i po 15 min Core temp pokazuje wachania 60-63 stopnie (c1 state) :blink: a USDM Epoxa 46 stopni.... qrcze która temperatura jest prawidłowa??? nie wiem.... :cry: Aha nie chcę bić rekordów tylko osiągnąc max bezpieczne stabilne działanie przy przetaktowaniu jak najwyższym... aby sie nie sfajczył ten procek oczywiście... ;) Zresztą daje screena z tych różnych pomiarów: http://dari555.fm.interia.pl/san%20diego.jpg Edytowane 11 Grudnia 2006 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom9001 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 jak masz 56* przy 1.55V to nie dawaj mu więcej albo podkręć wiatrak bo go zamęczysz, z resztą jak chcesz tylko pobić rekord to możesz na tą godzinę rozkręcić pentagrama, ale na dłuższą metę bym go nie katował na 1,6V i to jeszcze przy tak dużej temperaturze.Jeśli mam bardzo niskie temp to mogę dać 1.6V? Posiadam WC i normalnie to mam około 24C a w stresie to 30-33C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 CoreTemp podaje temperature rdzenia, USDM i niektore inne programyu podaja chyba temperature "czapki", IMO stad te roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Czyli mam rozumieć, że mam patrzeć na temp rdzenia a nie "czapki"??? która jest ważniejsza... albo inaczej czy temp rdzenia w primie95 63 stopnie to już tragedia?? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Core ważniejsze... @meeron Wybierz dzisiaj jakiegoś ładnego BN dla mnie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Czyli mam rozumieć, że mam patrzeć na temp rdzenia a nie "czapki"??? która jest ważniejsza... albo inaczej czy temp rdzenia w primie95 63 stopnie to już tragedia?? Podobno na codzień nie należy przekraczać: 1.55V & 55stopni na rdzeniu. Mój SD E6 teraz chodzi na 2.9ghz i 1.475V - i w prime mam 50stopni, smartfan trzyma fryzjera na poniżej 2000obr/min. Tak czy inaczej 50 stopni jest dla mnie nie do zaakceptowania- przecież teraz jest zimno, a co będzie za parę miesięcy, czy w lecie? Muszę zrobić jakiegoś moda mojemu Fryzjerowi. Pytanie: jak proc umrze z przewoltowania, czy na skutek długotrwałej pracy w zbyt wysokiej temperaturze (ale nie zjara się tylko...padnie) to taką padniętą sztukę wymienią na gwarancji? Chyba w serwisie nie są w stanie określić w żaden sposób, w jakich warunkach proc pracował? Żeby obrońcy moralności się nie bulwersowali: nie mam zamiaru tego sprawdzać, pytam z ciekawości!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Pytanie: jak proc umrze z przewoltowania, czy na skutek długotrwałej pracy w zbyt wysokiej temperaturze (ale nie zjara się tylko...padnie) to taką padniętą sztukę wymienią na gwarancji? Chyba w serwisie nie są w stanie określić w żaden sposób, w jakich warunkach proc pracował? Żeby obrońcy moralności się nie bulwersowali: nie mam zamiaru tego sprawdzać, pytam z ciekawości!! Mój Venice kiedyś tak umarł i wymienili mi go na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 No a jak oni niby mieliby sprawdzić na jakim V działał proc? ;) Jak nie widzać nic na wierzchu to wymienia na gwarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jako ze stałem się posiadaczem SanDiego 3700+ witam w temacie. Procek od Meerona, dzisiaj doszedł cały i zdrowy. Seria BN, tak jak miało być. Niestety nie potestuje na razie, bo nie mam kompletnego sprzętu. Może w piątek się coś zdziała. pozdro, msn Mój SanDiego też dzisiaj przyszedł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Czyli mam rozumieć, że mam patrzeć na temp rdzenia a nie "czapki"??? która jest ważniejsza... albo inaczej czy temp rdzenia w primie95 63 stopnie to już tragedia?? Amd podaje max temp. 55* dla tych procków, więc nie należy przekraczać. Logiczne, że wyższa temperatura ważniejsza, bo pochodzi z czujnika znajdującego się bliżej rdzenia. Co do "wykończenia" procka to nawet jeżeli będzie on działał na względnie wysokim napięciu, to bardziej na żywotność wpłynie temperatura pracy niż wysokość napięcia. Jeśli procesor jest dobrze chłodzony to nawet na wysokim taktowaniu i V pożyje stosunkowo długo. ps. PaBlO nie cytuj obrazków :P Edytowane 12 Grudnia 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 @msn Pobaw się w oc ;]] Mój procek jutro do mnie wylatuje ;> Zobaczymy co z tego E4 na Asrocku wyjdzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 przy niskim napieciu powinno wyjsc to co u wszystkich :) jednak poczekam na twoje testy :P jesli na ASRocku da rade spokojnie te 3 GHz (hehe jestem wybredny :)) to zamawiam u meerona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) PaBlO, nie cytujemy obrazkow.. A tak wogole to dawno sie nie bawilem moim Sandim. Dzisiaj z ciekawości BIOS + HTT 283, napiecie 1,375 !! i: ENJOY. :P BTW, ktoś może chce kupić mojego SD? :] Ile proponujecie? heh.. xDDD Edytowane 12 Grudnia 2006 przez acrobat13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Cześć wszystkim... właśnie zamówiłem sobie SD a do niego mam zamiar dokupić DFI Lan Party NF4 Ultra-D ale mam dylemat co do chłodzenia... co myślicie o Pentagram Freezone 120 Cu+? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Cześć wszystkim... właśnie zamówiłem sobie SD a do niego mam zamiar dokupić DFI Lan Party NF4 Ultra-D ale mam dylemat co do chłodzenia... co myślicie o Pentagram Freezone 120 Cu+? pozdrawiam. Ja odpowiem Ci tak, miałem Fryzjera64 pro, a teraz mam własnie tego pentagrama, a fryzjerze miałem średnio o 7 stopni więcej, nie wiem czy to taka wadliwa sztuka, ale ten pentagram poprostu zdeklasował fryzjera, ale ma jedna wadę, warzy trochę i jest duży, jak ci się zmiesci to bierz... polecam.... Aha i jeszcze jedno jak chcesz kupić tego pentagrama to musisz się bardzo pospieszyć bo jest on juz nie produkowany, ja sam chodziłem po sklepach nigdzie nie było, a zanalazłem go jako ostatnią sztukę w media markt... jakieś tydzień temu, a Fryzjera 64 Pro sprzedałem tak szybko jak go kupiłem.... Edytowane 12 Grudnia 2006 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Cześć wszystkim... właśnie zamówiłem sobie SD a do niego mam zamiar dokupić DFI Lan Party NF4 Ultra-D ale mam dylemat co do chłodzenia... co myślicie o Pentagram Freezone 120 Cu+? pozdrawiam. Lepiej AC Freezer 64 PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 fryzjer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 JW Fryzjer only ;]] @dari555 miałeś albo walniętą sztukę, albo brak przewiewu w budzie, albo obieg powietrza z doopy ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flashh Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgadza się - tez miałem wątpliwości po wsadzeniu freezera - zmieniałem strone "wiania" raz na tył - raz na zasilacza ale nie było jak chciałem. Wadą okazał się mały przepływ powietrza z przodu budy na tył mimo wentylatorów - te z przodu nie bardzo miało co ciągnąć - taka budowa - wyciąłem troche plastików z przodu przed wentylatorem i temperatura procesora spadła o 8 stopni zarówno w iddle jak i stressie - dodam ze nie mam SD a X2 na 939 ale w kwesti freezera to niewiele zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Kupiłem jednak Pentagram Freezone 120 Cu+ (zawsze chciałem go mieć :D )... czekam na resztę sprzętu i zaczynam teściki :wink: ps. nie wiecie gdzie moge kupić w miare tanio DFI Lan Party NF4 Ultra-D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 No ja swojego odbiore jutro :) meeron tez i dla mnie wynalazl E4 - co potrafi napisze jak tylko wloze go do mobo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...