Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 @Lanc, skad masz takiego fajnego procka ?To ten lepszy ;> ;]] Dzięki bardzo meeron :) 273 x 11 - 3003 Mhz @ 1.325v full stable ;] A co lepsze tempy mniejsze niż na Venice :D Core w stresie 38* :) Dodajmy do tego to, że AS5 się musi wygrzać ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) no to calkiem ladnie jak na ASRocka :) btw ja u siebie bym mogl uzyskac tylko 3 GHz na dzielniku pamieci 133... bo 166 to za duzo dla moich patriotow ;/ Edytowane 18 Grudnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 no to calkiem ladnie jak na ASRocka :) btw ja u siebie bym mogl uzyskac tylko 3 GHz na dzielniku pamieci 133... bo 166 to za duzo dla moich patriotow ;/ asrock jest imho idealny do sd bo one ladnie leca na def, pozniej podnoszenie V niewiele pomaga w kwestio OC ja wstepnie zakonczylem krecenie procka, 3124MHz na 1,328V , nie ma sensu go katowac wyzszym V dla "paru" MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 procki bardzo fajne, nahh korci mnie na zmiane procka (jednak) lecz pamieci bym musial najpierw zmienic ;/ a to torche zachodu i nie wiem czy dla kilku fps mi sie to oplaci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Hmmm, jak dla mnie mała przesada: http://allegro.pl/item150215786_athlon_64_..._36m_gwar_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Moze ma ktos info ile w przyblizeniu sd 37+ @3ghz, stock v lyka W idle/stres ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Moze ma ktos info ile w przyblizeniu sd 37+ @3ghz, stock v lyka W idle/stres ? Twoj zasilacz moze miec juz male problemy z pociagnieciem tego... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 A co z moimi pamieciami ?? U mnie w Venecji jest chyba kontroler pamieci walniety bo robi 2,4 na 130 na pamiatkach z kolei robi 195 na pamieciach ale proc max 2,1. Kupiłbym tego SD jeżeli mi ktoś da gwarancje że na nim tak nie będzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Właśnie trzymam w ręku procka na którym pisze: ADA4000DAA5BN KAB1E 0632GPMW 1521378H60057 Według moich wstępnych oględzin wygląda mi to na E4, mylę się? PS. Miałem wymieniać na X2 ale się troszeczkę przeliczyłem z budżetem, jutro tesuję tą kupę krzemu.... może pójdzie wyżej niż mój poprzedni E6 3700+....(2.8 Ghz- 1.5250 full stabilnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 @dari555 Pójdzie na 3ghz na 1.35 na lajcie ;] na 200% jest to E4 ;) 32 tydzień, mój jest z 31, Soker'a chyba też, a on ma 4000+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Czy to prawda że SD 4000+ są tylko E4?? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Dziś dostałem procka od meerona, za co dziękuje. No ale mam pecha, 11x273 1,35 v div 166 i po 20 minutach sp2k4 mam stopped... Jest kilka możliwości: -płyta ma problemy z takim htt ale zaraz bede to wiedzieć bo robie właśnie test na 10x273 -cpu gryzie sie z ramem -trafiłem mine... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Czy to prawda że SD 4000+ są tylko E4?? :twisted:Nieprawda, przynajmniej tak pisze w tej tabeli: http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty...pec_Rev_POL.pdf Czyli istnieje jeszcze SD4000+ które ma oznaczenie ADA4000DKA5CF czyli E6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 @Fredek A po co ci 4000+ jak u meeron'a masz taniej 3700+... Chociaż Soker coś wspominał o 4000+ za 330 zł ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Pochwalę się...też przekroczyłem magiczną barierę 3Ghz ;) Za chłodzenie odpowiada box'owy wyntylatorek. Jak wpadnie trochę grosza pod choinkę to lecę po freezera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Tego sie własnie bałem....SD wygrało....musze teraz sprzedać głośniki i Venica, ehh...a z drugiej strony post bobsona mnie zmartwił :? p.s meeron sory że truje ale kilka pytanek poszło na PM'a :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Twoj zasilacz moze miec juz male problemy z pociagnieciem tego... :) Zla odpowiedz. :D Z sempem @ 2,8ghz / 1,6v nie mial najmniejszych problemow, wiec nie osadzaj ksiazki po okladce. ;] Pytam sie z czystej ciekawosci, zmieniac raczej nie bede, za maly skok wydajnosci dla mnie, jak juz to na dwa jaja. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zla odpowiedz. :D Z sempem @ 2,8ghz / 1,6v nie mial najmniejszych problemow, wiec nie osadzaj ksiazki po okladce. ;] Pytam sie z czystej ciekawosci, zmieniac raczej nie bede, za maly skok wydajnosci dla mnie, jak juz to na dwa jaja. ;] Wybacz Ps. Ciekawostka by Sector SanDiego E6 :rolleyes: Validation Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Tego sie własnie bałem....SD wygrało....musze teraz sprzedać głośniki i Venica, ehh...a z drugiej strony post bobsona mnie zmartwił :? p.s meeron sory że truje ale kilka pytanek poszło na PM'a :wink: Masz je przynajmniej tydzień ? IMO poczekaj do świąt i będziesz miał kasę... Albo się zapożycz u kogoś, żeby SD nie zabrakło... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Sciagnij sobie programik CoreTemp, tam bedziesz mial podany parametr TCaseMax - to jest temperatura, ktorej raczej nie powinno sie przekraczac. Np. w wypadku mojego procka to 57*. Ja sobie to ściągnąłem i mi wyświetla 59stopni. Czyli mam rozumieć, że dopóty dopóki procesor nie będzie przekraczał tej (wysokiej nieco!) temperatury to nie ma powodów do obawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Sam już nie wiem o co chodzi, wiem jedno płyta głupieje coś z doborem napięcia względem opcji wybranej w biosie, tj mogę walnąć w biosie 1,55 a będzie max około 1,42 V... Możliwe tez że sama w sobie zaniża napięcie bo wcześniejszy venice troszke głupiał na standardowych 1,4 V wzgledem ASRocka. No ale co wymagać od mobo z sli za 173 PLN :P W każdym bądź razie leci teraz SP2004 z ustawieniami 11x274 & 1,375 V, div 200 3-4-4-8-2T. Test leci już drugą godzine i jest OK. Po południu postaram sie wykrzesać więcej. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Masz je przynajmniej tydzień ? IMO poczekaj do świąt i będziesz miał kasę... Albo się zapożycz u kogoś, żeby SD nie zabrakło... :] mam je coś drugi tydzień, własnie niemam od kogo pozyczyć, a chce je sprzedac póki jako tako stoją, a matka jak słyszy ,mamusiu pożyczysz 200zł,,?? To mnie goni gdzie pieprz rośnie :lol: :lol: Także chyba musze liczyć na siebie i sprzedać wszystko metodą ,,niechcem ale muszem,, p.s meeron odpowiedz wkońcu na tą PM'ke :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Ja sobie to ściągnąłem i mi wyświetla 59stopni. Czyli mam rozumieć, że dopóty dopóki procesor nie będzie przekraczał tej (wysokiej nieco!) temperatury to nie ma powodów do obawy?Tak dobrze rozumiesz ;] Do tego czym wyższe Tcasemax tym procek się lepiej kręci ;) W każdym bądź razie leci teraz SP2004 z ustawieniami 11x274 & 1,375 V, div 200 3-4-4-8-2T. Test leci już drugą godzine i jest OK. Po południu postaram sie wykrzesać więcej. Faaajne memki o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Tak dobrze rozumiesz ;] Do tego czym wyższe Tcasemax tym procek się lepiej kręci ;)Teoretycznie, bo w praktyce niekoniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Tak dobrze rozumiesz ;] Do tego czym wyższe Tcasemax tym procek się lepiej kręci ;) Teoretycznie, bo w praktyce niekoniecznie. Dokładnie, bo albo moja mobo nie wyrabia z htt powyżej 264, albo mój procek (E6) nie leci wyżej niż 2.9ghz na 1.475V. Ponieważ mam DFI (rs482 ale jednak) to raczej HTT odpada (nie badałem sprawy dogłębnie, bo szansa że ta mobo nie idzie na 280Mhz jest raczej bliska 0). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 meeron daj z siebie wszystko :) Jak widze ludzi z E6 to mi się żyć odechciewa więc postaraj się :P Lanc - zaktualizuj wynik w marku 01 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 meeron daj z siebie wszystko :) Jak widze ludzi z E6 to mi się żyć odechciewa więc postaraj się :P E tam czemu odrazu odechciewa B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 E tam czemu odrazu odechciewa B-)Bo jakoś tak dziwnie wole e4 od meeronka ;] Jaja co :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Bo jakoś tak dziwnie wole e4 od meeronka ;] Jaja co :> ? Wole nie wole... ja sie ciesze ze spokojnie moge sobie benchowac na 3100 mhz :) Zawsze chcialoby sie wiecej...ale to moze namowie Lanca zeby przykical do mnie z prockiem swoim :) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) meeron daj z siebie wszystko :) Jak widze ludzi z E6 to mi się żyć odechciewa więc postaraj się :P Lanc - zaktualizuj wynik w marku 01 :P Nie dramatyzuj- te 100 czy 200mhz i tak nie daje NIC poza kilkoma (jaj dobrze pójdzie) sekundami w SuperPi. Komputer chodzi tak samo w zastosowaniach biurowych i multimedialnych (grach): teraz mam zegary def i nie widzę różnicy:) poza tym, że mniej się grzeje (CnQ on). Różnica pewnie byłaby zauważalna po przesiadce na C2D, ale w obrębie A64 to jest mizerna, a w grach- praktycznie żadna. Oczywiście właściciele najszybszych procków zawsze twierdzą, że wszystko szybciej chodzi- no cóż, muszą się jakoś dowartościować (i żeby nie było: czytałem "wpływ procesorów na gry" czy cośw tym stylu). Mówiąc szczerze- w windowsie, programach biurowych i zastosowaniach multimedialnych nie widzę znacznej różnicy między moim starym Bartonem1833mhz, Bartonem@2,2Ghz, SD2.2Ghz i SD@2.9Ghz Pomimo tego uważam, że warto mieć procek 3+ ghz, nawet jeśli wiąże się to z pewną dopłatą: fajnie to wygląda, zapewnia komfort psychiczny właścicielowi, można później lepiej sprzedać. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...