sentex Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 niektóre wogóle się nie podkręcą (słyszałem o takim jednym przypadku) To o moim obecnym z podpisu słyszałeś :D (jestem sławny!) chce go sprzedać jeśli ktoś chce wersja BOX gwarancja 3 lata... niedługo pojawi sie na allegro za 360zł :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 *Tynio Chciałeś więcej o moim procku to masz wszystko co na czapce: ADA4000DAA5BN KAB1E 0631GPDW 1520228H60310 Możesz mi to rozszyfrować? Dodam że doszedłem stabilnie do 2820MHz przy 1,4vcore(mniej też) ale przy nieobniżanych ram'ach ddr400@470, przy ram 166/333 spokojnie pójdzie do 3GHz, win wstaje bez probl. ale to przy max vcore no i nie przechodzi sp2004 praktycznie wcale. Sądzę że problemem jest też temperatura bo przy 3GHz w stresie dochodzi do 56-60*C i wtedy właśnie sp2004 mówi NIE! Myślicie że lepsze chłodzenie by pomogło stabilności? [mam w tej chwili AC silencer 64 ultra tc] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Wygląda całkiem nieźle- 31tydzień 2006 roku, czyli nie jest to cieszące sie złą opinią wczesne E4. Obniżyłes mnożnik ht? Eksperymentalnie obniż mnożnik ramu jeszcze, a wcześniej sprawdź jakie htt robi twoja mobo (choć nie sądze, żeby wykładała się już przy 250mhz). Jak ram puścisz na sporo mniej niż 400mhz to najlepiej ustaw manualnie timingi defaultowe (bo automatycznie mogą być skracane, wraz z niższą częstotliwością, a nie każde pamięci idą na taką bezpośrednią wymianę timingi-częstotliwość). Taka temperatura może wpływać na niestabilność, ale wcale nie jest powiedziane, że to jest właśnie jej przyczyna. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Też mam procka z 31 tygodnia 2006 roku i przy napięciu 1.45 liczy wszystkie próbki SPi i 2h prime'a. Na 1.35 wchodzi do windowsa, ale już jest niestabilny. Jeszcze tydzień temu miałem boxowe chłodzenie i proc był naprawdę gorący, po całym dniu pc się restartował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Wygląda całkiem nieźle- 31tydzień 2006 roku, czyli nie jest to cieszące sie złą opinią wczesne E4. Obniżyłes mnożnik ht? Eksperymentalnie obniż mnożnik ramu jeszcze, a wcześniej sprawdź jakie htt robi twoja mobo (choć nie sądze, żeby wykładała się już przy 250mhz). Jak ram puścisz na sporo mniej niż 400mhz to najlepiej ustaw manualnie timingi defaultowe (bo automatycznie mogą być skracane, wraz z niższą częstotliwością, a nie każde pamięci idą na taką bezpośrednią wymianę timingi-częstotliwość). Taka temperatura może wpływać na niestabilność, ale wcale nie jest powiedziane, że to jest właśnie jej przyczyna. Ciekawa informacja z tymi timingami, jak testowałem proca to zapodałem tylko większy dzielnik, żeby całkowicie wyeliminować niestabilność pamięci. Kto wie może ten E4 jednak pokaże pazurki . . . bo jak narazie to :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Co do testów stabilności to lepiej robic to programem S&M.Bardziej grzeje proca a nie robi zonków tak jak czasem lubi to robic SP2004. Czasem zdarzało się że 2xSPI32 ,S&M, 3DMark przechodziło stabilnie a SP2004 wywalał błędy.Dla mnie od niedawna wyznacznikiem stabilności jest 2xSPI32 i S&M(load100%,long test) i oczywiscie testy w grach,programach czyli normalne użytkowanie. Mam jednego z gorszych prockow(Venice E6) który idzie max na 2.6Ghz :-| ale testowany juz od paru tygodni jest w pełni stabilny.A w SP2004 wywala sie juz na 2.5Ghz. Wracając do tematu tematu :wink: powiem że śledząc rozwój sytuacji z SD odechciało mi sie już wydawac na niego pieniądze.Moje 2.6Ghz całkowicie mi wystarcza(narazie :evil: )Sytuacja analogiczna do Venice-a...było fajnie przez pare tygodni a później lipa.Będe wyczekiwal az Wam sie znudzą te najlepsze egzemplarze.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidis Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Wysoka temperatura i to nawet sporo ja miałem Venice 3000+ i z 1800 przekręciłem na 2800 temeratura doszła mi do 51 i to był max ! ale chodził na Super Pi jednak chodził stabilnie i nic sie nie stało Teraz przy SD 3700+ E6 2700 mhz mam około 48 C przy testach normalnie mam około 38 C (idle) Z tego co wiem to SD nie porownuje sie do Venice a w idle to tez mam tyle tylko ze w stresie jak zrobie test na everesie to jest 53 a czasem mrugnie na 54 jest jeden sposob jak otworze obudowe to zaraz wskakuje 49.....50....51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Co do testów stabilności to lepiej robic to programem S&M.Bardziej grzeje proca a nie robi zonków tak jak czasem lubi to robic SP2004. Czasem zdarzało się że 2xSPI32 ,S&M, 3DMark przechodziło stabilnie a SP2004 wywalał błędy.Dla mnie od niedawna wyznacznikiem stabilności jest 2xSPI32 i S&M(load100%,long test) i oczywiscie testy w grach,programach czyli normalne użytkowanie. Mam jednego z gorszych prockow(Venice E6) który idzie max na 2.6Ghz :-| ale testowany juz od paru tygodni jest w pełni stabilny.A w SP2004 wywala sie juz na 2.5Ghz. To ja też lekko pojade OT. Twój procesor nie jest stabilny na 2.5ghz. Powszechnie stosowane i przez wszystkich akceptowane narzędzie służące testowaniu stabilności procesora to SP2004 (ew. Prime95). To nie SP "robi zonki" tylko twój procesor. Dopiero gdy wielogodzinny test SP2004 + programy o których pisałeś nie wywalają się, uznaje się, że proc jest stabilny. Twoja metoda jest beznadziejna. Dlaczego? Bo "idea stabilnego procesora" odnosi się do spawnego działania komputera w każdej sytuacji i w każdym czasie, a nie tylko w określonych programach czy z góry oznaczonych zastosowaniach. Idąc twoim tokiem myślenia, to można i mój procesor, który uruchomia się na 3.1ghz nazwać stabilnym na takim ustawieniu: wystarczy uznać, że SP2004, SPI, 3Dmark i S&M "robią zonki", zaś stabilność wywodzić stąd, że np nie wiesza się w IE, winamp i tysiące innych programów. Myślę jednak, że nie o to w tym wszystkim chodzi. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zapuszczanie dwóch próbek SPi na procku z jednym jajem...gratuluje pomysłu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) *Tynio Chciałeś więcej o moim procku to masz wszystko co na czapce: ADA4000DAA5BN KAB1E 0631GPDW 1520228H60310 Możesz mi to rozszyfrować? Dodam że doszedłem stabilnie do 2820MHz przy 1,4vcore(mniej też) ale przy nieobniżanych ram'ach ddr400@470, przy ram 166/333 spokojnie pójdzie do 3GHz, win wstaje bez probl. ale to przy max vcore no i nie przechodzi sp2004 praktycznie wcale. Sądzę że problemem jest też temperatura bo przy 3GHz w stresie dochodzi do 56-60*C i wtedy właśnie sp2004 mówi NIE! Myślicie że lepsze chłodzenie by pomogło stabilności? [mam w tej chwili AC silencer 64 ultra tc] Co do odszyfrowania to cienias jestem myśle że tak jak większość napisze Ci że to jest 2006r 31 tydzień tak jak Przemo..... napisał ale to KAB1E to już myśle że napięcia lub max temperatura jest to na 100% do odszyfrowania następnie liczby to tak jak pisałem rok i tydzień potem te GPDW to już może być z jakiego "wafla" lub coś w tym stylu a moze jaka fabryka (nie wiem ile jest fabryk AMD a może nawet jaka linia produkcyjna potem to wiadomo nr. procesora na podsumowanie ADA4000AA5BN - jaki procek (szybkość) rev. czyli E4 często nawet przy procesorach z 2006 31 tygodnia pojawiają sie inne litery u Ciebie to GPDW Taki mały przerywnik - KONIEC POSZUKIWAŃ !!! od dziś jestem (może) szczęśliwym posiadaczem E4 !! 4000+ (nareszcie) powracam do temperatury (bo sie temat rozkęca) SD 3700+ E6 na 2700 Mhz przy Super PI - tak jak pisałem około 48 C SD 4000+ E4 na 3000 Mhz przy super PI - napięcie max 46 C Wszystko na AC Freezer 64 (bez pro) Podaje parametry swojego procesora ADA4000DAA5BN KAB1E 0631GPCW 1520028H........ Jak będe mieć czas to jeszcze potestuję Mam pytanko te procesory jakie napięcie default na tego typu prockach bo się zakręciłem czy 1,35 czy 1,40 mi pokazuje 1,44 - ale to Asus a one nieraz kłamią OK podniosłem napięcie do 1,5V i procek poszedł na 3120 Mhz przeszedł mi Super Pi na 1Mb na 32 Mb wywalał się 3Dmark 2001 przeszedł też. Szkoda że moja płyta jest taka słaba ;( myśle że dało by się więcej na lepszych płytach) Dla zainteresowanych dodam że procka kupiłem na allegro i uważam że to był dobry interes ;) Tynio Pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Tynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) ...wystarczy uznać, że SP2004, SPI, 3Dmark i S&M "robią zonki", zaś stabilność wywodzić stąd, że np nie wiesza się w IE, winamp i tysiące innych programów. Chyba mnie nie zrozumiałeś i jak to często bywa nie przeczytałeś posta dokładnie :mur: .Ja mówie o sytuacji gdzie właśnie 2xSpi32M,S&M oraz 3dMarki działają stabilnie a tylko SP2004 sie wywala a nie że badam stabilnośc procesora Winampem. :lol: To twoim zdaniem SP2004 jest całkowitym,niezaprzeczalnym hiper super pro walidatorem w sprawie stabilności? Chyba większe jest prawdopodobieństwo tego iz sam SP2004 sie myli niz szereg innych programow badających stabilnośc i czarno na białym pokazujących że procesor jest stabilny. grzesiu: Zapuszczanie dwóch próbek SPi na procku z jednym jajem...gratuluje pomysłu A dlaczego nie można :blink: ?Moim zdaniem obciąża to bardziej procka <_< Edytowane 24 Stycznia 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ja także zakupiłem już swojego SD 3700+ od ziomka z Allegro B-) Ponoć u niego na standardowym napięciu spokojnie chodził na 2,8Ghz, przy płycie DFI LanParty DR-Expert, czyli chyba dobry wybór za 290 złoty i 10 miesięcy gwarancji...jutro będę go miał, a na przyszły tydzień powinno dojść moje małe 'cudo', które kupiłem zamiast tego Biostara: Gigabyte K8N PRO SLI (235,5zł) Myślę, że za tą sumę, to naprawdę była okazja, zamiast tego Biostara :rolleyes: Koleś z aukcji dźwigał na niej Venice'a 3000+@2600mhz, a więcej chyba będzie OK. Do zestawu dokupię jeszcze AC Freezer'a 64 Pro +Arctic Silver 5 i będę mógł zacząć podkręcanie :D Jak tylko wszystko złożę do kupy, to przedstawię relację z OC :wink: P.S Może ma ktoś Palita 7300GT (500/1000) w cenie około 200 zeta :unsure: Zostało mi mało kasy na grafe i muszę coś tymczasowo zakupić za jakieś 200złoty <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesus79 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 JejoX, SPi nie jest uznanym walidatorem, nie ciągnij tego dalej bo się kompromitujesz. Spróbujcie też OCCT, szybko (ok. godziny) wykryje ci niestabilność i łatwy w użyciu. Ale nie ma to jak wielogodzinne katowanie SP2004/S&M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) JejoX, SPi nie jest uznanym walidatorem, nie ciągnij tego dalej bo się kompromitujesz. Spróbujcie też OCCT, szybko (ok. godziny) wykryje ci niestabilność i łatwy w użyciu. Ale nie ma to jak wielogodzinne katowanie SP2004/S&M No znalazł sie taki i musze OT Kompromitował bym sie jeśli bym napisał że jest moim jedynym walidatorem!!Zas w tym przypadku to Ty sie kompromitujesz nie czytając dokladnie tego co napisałem przy okazji pisania swojego jubileuszowego 10 posta :lol2: Wymyślili Spi dla picu-bo fajnie liczy <_< .Idąc twoim odkrywczym trybem myślenia to mozna napisac że jesli Spi nie jest walidatorem to może sie sypać na każdej próbce począwszy od 16K i Ty bedziesz wiedział że Spi kłamie bo nie jest walidatorem :lol2: Praktycznie każdy tutaj oprócz innych programów wykorzystuje Spi próbke 32m do sprawdzania stabilności przy okazji bicia rekordów :wink: .Ja tez go wykorzystuje oprócz innych programów bo jest jednak narzędziem obciążającym procesor i umożliwiającym wykrycie niestabilności przetaktowanego procka. Sorka za OT Edytowane 25 Stycznia 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) :) Edytowane 29 Grudnia 2014 przez marek_voodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witam widzę iż szalejecie tutaj z OC i prockaim Athlon Mam w ofercie nowiutkie procesory Athlon 4000 serii E4 dostepne : KAB1E 0630MPMW KAB1E 0631GPMW (podobno 3200 na nich to norma - ale wy użytkownicy OC wiecie pewno lepiej) .... Ja już się zaopatrzyłem i jestem bardzo zadowolony ;) Kilka osób sie pytało u kogo kupiłem właśnie u marka_voodoo Procek poszedł tak jak pisałem max 3120Mhz napiecie 1,5V (szkoda że nie mam 1,525 pewnie by wszystkie testy przeszedł) teraz mam na 2800 Mhz i napiecie 1,35 V ;)temperatura w stresie to 42C Tynio Pozdrawiam i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witam widzę iż szalejecie tutaj z OC i prockaim Athlon Mam w ofercie nowiutkie procesory Athlon 4000 serii E4 dostepne : KAB1E 0630MPMW KAB1E 0631GPMW (podobno 3200 na nich to norma - ale wy użytkownicy OC wiecie pewno lepiej) moj login na allegro : marek_voodoo mozecie też pisac : marek.gegotek@gmail.com lub tel 662567585 - ceny bardzo atrakcyjne No mój tyle to nie chce robić ;]] Znaczy się robi 3.2Ghz ale na 1.6v ;) A to już nie jest normalne napięcie [; Za to za 3Ghz na 1.325 nie narzekam ;D Link do screena w sigu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) CYTAT(zwierzak07 @ 18 sty 2007, 17:52) A ja znalazlem cos takego http://allegro.pl/item157463443_athlon_400...3120_tychy.html Hehehe, złapałeś się na ten sprytny opis: zauważ, że jest napisane wyciągają "do 3120", co nie wyklucza sytuacji, że któryś z nich wyciągnie 2.7ghz :) Strasznie drogo jak na nie-selekty Ja sobie wychaczylem ta aukcje juz wczesniej ale dobrze jest posluchac czasem ludzi i nie kupic pewnego E4 ktory moze sie nie bedzie krecil a moze bedzie. A tak to teraz czekam na przesylke od ng-electronic z dusza na ramieniu bo nie wiem co dostane E4 czy E6 A najlepsze jest ze aukcja na ktorej wszyscy kupowali SD od ng-electronic zostala wycofana przez allegro a ich konto zawieszone,a to zle wrozy co do mojego procesora i pieniedzy :mur: Edytowane 25 Stycznia 2007 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 SP2004 sie wysypuje proc NIESTABILNY jak Spi moze sluzyc do wyznaczania stabilnosci chyba tylko dla lolkow z allegro ktorym chcemy sprzedac sprzet Ja także zakupiłem już swojego SD 3700+ od ziomka z Allegro cool.gif Ponoć u niego na standardowym napięciu spokojnie chodził na 2,8Ghz, przy płycie DFI LanParty DR-Expert, czyli chyba dobry wybór za 290 złoty i 10 miesięcy gwarancji...jutro będę go miał, a na przyszły tydzień powinno dojść moje małe 'cudo', które kupiłem zamiast tego Biostara: Gigabyte K8N PRO SLI (235,5zł) Procek bardzo dobry wybor mobo padaka to tak w skrocie cale 2600 na venicku przeciez to nawet HTT 300 nie jest a biostar to z palcem w [gluteus maximus] robi i jest tanszy jakby ktos chcial sie pozbyc swojego E4 to bylbym chetny pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 marek_voodoo sprzedaje teraz podobno 4000+ E4 za 250zł/sztuka. Ja już jeden zarezerwowałem. Napisz do niego na PW, podobno ma więcej takich sztuk. Za 250zł to bym wszystkie od niego wykupił :) Chyba 350zł :) PS. Też zamówiłem, będzie prawdopodobnie w poniedzialek (KAB1E 0631GPMW ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Za 250zł to bym wszystkie od niego wykupił :) Chyba 350zł :) PS. Też zamówiłem, będzie prawdopodobnie w poniedzialek (KAB1E 0631GPMW ). Ty juz przemo3642 daruj sobie komentarze teraz juz nie wydaje Ci sie dziwne ze osiagaja 3 GHz jak nie na selekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ja sobie wychaczylem ta aukcje juz wczesniej ale dobrze jest posluchac czasem ludzi i nie kupic pewnego E4 ktory moze sie nie bedzie krecil a moze bedzie. A tak to teraz czekam na przesylke od ng-electronic z dusza na ramieniu bo nie wiem co dostane E4 czy E6 A najlepsze jest ze aukcja na ktorej wszyscy kupowali SD od ng-electronic zostala wycofana przez allegro a ich konto zawieszone,a to zle wrozy co do mojego procesora i pieniedzy :mur: Ty juz przemo3642 daruj sobie komentarze teraz juz nie wydaje Ci sie dziwne ze osiagaja 3 GHz jak nie na selekty Daleki byłem od stwierdzenia, że to "dziwne, ze osiagaja 3 GHz jak nie na selekty" - napisałem wyraźnie, że nie ma po prostu gwarancji, że tyle osiągnie. Wybacz, ale nie rozumiem twoich prensji: to co napisałem było szczere i tak wtedy myślałem. Co więcej, nadal stoję na tym samym stanowisku - zamówiłem procesor i przecież nie mam gwarancji 3ghz i ponoszę ryzyko, związane z tym, że ten procek jednak nie będzie się kręcił, tak jak bym sobie tego życzył. Dopiero jak dostanę procesor (przypuszczam, że w poniedziałek) to będę mógł powiedzieć coś więcej na temat jego oc i ewentualnie potwierdzić/zaprzeczyć "mit" serii sprzedawanej przez marek_voodoo). I dzięki temu ktoś inny będzie mógł podjąć swoją decyzję, być może bardziej optymalną. Co do ng-electronic - myślę, że to poważna firma i konto zostało chwilowo zablokowane na skutek jakiejś pomyłki/nieporozumienia. W każdym razie życzę Ci jak najlepijej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Daleki byłem od stwierdzenia, że to "dziwne, ze osiagaja 3 GHz jak nie na selekty" - napisałem wyraźnie, że nie ma po prostu gwarancji, że tyle osiągnie. Wybacz, ale nie rozumiem twoich prensji: to co napisałem było szczere i tak wtedy myślałem. Co więcej, nadal stoję na tym samym stanowisku - zamówiłem procesor i przecież nie mam gwarancji 3ghz i ponoszę ryzyko, związane z tym, że ten procek jednak nie będzie się kręcił, tak jak bym sobie tego życzył. Dopiero jak dostanę procesor (przypuszczam, że w poniedziałek) to będę mógł powiedzieć coś więcej na temat jego oc i ewentualnie potwierdzić/zaprzeczyć "mit" serii sprzedawanej przez marek_voodoo). I dzięki temu ktoś inny będzie mógł podjąć swoją decyzję, być może bardziej optymalną. Co do ng-electronic - myślę, że to poważna firma i konto zostało chwilowo zablokowane na skutek jakiejś pomyłki/nieporozumienia. W każdym razie życzę Ci jak najlepijej Troszke emocje wziely gore nad umyslem jak to pisalem.Poprostu dalej nie ma mojego procka a jak zaobaczylem ze ich konto zostalo zablokowane to juz dopelnilo czare goryczy. Mam nadziej ze to powazan firma i wywiaze sie ze zobowiazan :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacol Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witam widzę iż szalejecie tutaj z OC i prockaim Athlon Mam w ofercie nowiutkie procesory Athlon 4000 serii E4 dostepne : KAB1E 0630MPMW KAB1E 0631GPMW (podobno 3200 na nich to norma - ale wy użytkownicy OC wiecie pewno lepiej) Ja też zakupiłem 1 szt. Dzisiaj mi kolega odebrał osobiście. Jutro będę go miał. Sam jestem ciekaw jak się będzie kręcił. marek_voodoo sprzedaje teraz podobno 4000+ E4 za 250zł/sztuka. Ja już jeden zarezerwowałem. Napisz do niego na PW, podobno ma więcej takich sztuk. Poprawka, 350zł. Ja zapłaciłem 340 zł, ale przy odbiorze osobistym :) , z wysyłką 10 zł drożej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 witam ponownie widze iż dyskusja na całego i widze juz moich klientów :) rzeczywisci zeby było jasne 350 zł z przesyłką i pisemna gwarancja na 6 miesięcy 1) czytałem ze ktoś czeka na procki od innego allegrowicza i nie wie czy dostanie E4 czy E6 - szczerze nie wróże optymistycvznych prognoz - obym sie mylił, ale poprostu selekty wyciagające 3100 używane szly jak bułeczki za 410 zł z E4 (mam troche rozeznanie) wiec tu może być róznie U mnie tylko E4 - ogólnie zostały juz 0630MPMW procesory ida naprzemiennie - jedni biora te serie inni tamta moze mi ktoś cos powiedziec cos o 0630MPMW bo wzrosło strasznie zainteresowanie :) 2) ktoś pytał ze nie ma gwarancji co do krecenia Owszem tak jest ale sie z tym nie kryje - procesory sa nowe ,nigdy nie używane - wielu juz kupiło i sa zadowleni, coraz wiecej klientów z tego forum ,sprzedaje rewizje E4 i naprzemiennie te dwie serie o których we wczesniejszym poście - NIC DODAC NIC UJAĆ Przesyłka za pobraniem - adresik i wysyłam po wczesniejszym kontakcje Ja was bardzo przepraszam ze tu tak na forum pisze a nie w dziale GIEŁDA ale widze spore zainteresowanie. Jest potrzeba,jest sprzęt - wiec myśle iż miejsce też dobre Ach paczki idą priorytetem no chyba ze ktoś sobie sam odbierze tak jak np. dzisiaj "wacol" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie ma co sie bac o ng-electronic, rozmawialem z nimi i czekaja na wyjasnienie dlaczego zostali zablokowani. A moj 4000+ jutro rano do mnie wyjezdza.Czyli dopiero w poniedzialek zdam relacje co do oc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie ma co sie bac o ng-electronic, rozmawialem z nimi i czekaja na wyjasnienie dlaczego zostali zablokowani. A moj 4000+ jutro rano do mnie wyjezdza.Czyli dopiero w poniedzialek zdam relacje co do oc :D Ma pan absolutna racje - alelgrowicz wporzadku, zablokowanie rzeczywiscie nic nie znaczy - czasem tak robia - ale jak tam z procesorem ?? bedzie to E4 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tego nie wiem.Stawiam na szczescie :D I tak biore go tylko do zabawy na miesiac,moze dwa,a pozniej przesiadka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Albo ze mną lub moim koputrem coś nie bardzo, albo zniknęło parę ostatnich postów. Co jest grane? (Jak coś to ten post będzie do usunięcia). Edytowane 26 Stycznia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Posłałem raport, bo pan YogiCK wypisywał jakieś brednie nie mające nic wspólnego z tematem, widać któryś z modów zajrzał i powywalał również inne, w jego uznaniu bezsensowne posty :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...