meeron Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Pokaż coś na konkretnym napięciu a nie się cackasz z 1,25V :P Średnia z tego tematu to 1.3x-1.4 to zobacz na tylu ;)myslisz ze ja sie cackam z napięciami :lol: ? raczej chwilowy brak czasu, zeby pozwolic sobie na wieksze oc, a co za tym idzie niestabilnosc kompa myslisz ze np te MHz to robilem na 1,25v ? spokojnie ten proc jeszcze zostanie przymeczony i to nie tylko na AC (; @xacti - nie ten mnoznik zeby to osiagnac koleja edycja: przeciez to nie chodzi o max fsb płyty, w przypadku DFI nie trzeba sie o to martwic mi tu chodzi bardziej o CB Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) gratuluje procka, i zycze 4GHz :P // a jakie twoja mobo ma max fsb? Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) // a jakie twoja mobo ma max fsb?DFI to pewno z 450MHz. Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 DFI to pewno z 450MHz. 456 konkretnie :wink: ... zaraz po pojawieniu się mobo na rynku testowaliśmy to z Mardokiem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 @meeron z tymi CB .. to jest tak jak sie podkreca do max 300fsb - ograniczone myslenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Moja strona na tej stronie znalazłem dowody ze własnie ta edycja moze poleciec lekko powyzej 3GHz - jak dobrze pójdzie to w środe bede juz miał u siebie procka :) Po testach napisze co i jak pozdro Nie zapoznałem się z tym konkretnym źródłem, ale byłbym raczej ostrożny w tych szacunkach - ogólnie E4 z 2005 roku często idzie marniej niż E6 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Nie zapoznałem się z tym konkretnym źródłem, ale byłbym raczej ostrożny w tych szacunkach - ogólnie E4 z 2005 roku często idzie marniej niż E6 ! ja bym tez tak nie wychwalał TYLKO E4 (powtarzam tylko E4) E6 też sie bardzo przyzwoicie kręcą co dała ostatnia moja seria procków dowód więcej info na priv - nowa partia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 @meeron z tymi CB .. to jest tak jak sie podkreca do max 300fsb - ograniczone myslenie :P @xacti nie wiem co chciales mi przekazac swoja wypowiedzia, rozwin ja jesli mozesz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 @xacti nie wiem co chciales mi przekazac swoja wypowiedzia, rozwin ja jesli mozesz :lol: Ze San Diego łapie CB powyżej 300 HTT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 nie logiczne to, on wyraznie napisal, ze jak sie podreca do MAX 300HTT a nie powyzej tych trzystu zreszta niech napisze sam za siebie bo interpretacja tej wypowiedzi nie jest prosta (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) chodzilo o to ze zapomnialem ze istnieje cos takiego jak bariera htt dla procka ;) u mnie to nigdy nie wystapilo, bo max ile ciagne to 300 . ;) juz rozumiesz? :P @hary , nie czepiaj sie fsb :lol: Edytowane 1 Maja 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 a widzisz, teraz to wszytsko jasne ;) trzeba bylo od poczatku tak napisywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Bariera HTT (nie fsb, bo w k8 nie ma czegoś takiego) występuje ale tylko gdy proc łapie coldbuga, w standardowych temp pracy można jechać do oporu płyty. btw heh, wszystkie ostatnio napisane przez xacti'ego posty w tym topicu sa dla mnie niezrozumiałe, jakoś tak nie są logicznie poskladane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 nie prawda . po prostu trzeba sie nauczyc myslec tak jak ja ;) @meeron no wiec tak na sucho myslisz, ze ile uda sie osiagnac? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Bariera HTT (nie fsb, bo w k8 nie ma czegoś takiego) występuje ale tylko gdy proc łapie coldbuga, w standardowych temp pracy można jechać do oporu płyty.oj tu sie mylisz hary, niestety, wysokosc htt to indywidualna sprawa kazdego proca :-| xacti, ciezko wyczuc ale bede walczyl Edytowane 1 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Udowodnij ;] Nie słyszałem żeby max HTT proca kończyło się przed max HTT płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Udowodnij ;] Nie słyszałem żeby max HTT proca kończyło się przed max HTT płyty.nie bawiłes sie widocznie SanDiego :) np moj robi ~360htt, oczywiscie ht nie wyzsze niz 1000 wczesniejsza sztuka robila kolo 340htt max, mowie o jechaniu CG z pod windowsa bo o bocie z biosa to nawet nie wspominam, jest to zdecydowanie mniej niz w/w przeze mnie wartosc Edytowane 1 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Bariera HTT (nie fsb, bo w k8 nie ma czegoś takiego) występuje ale tylko gdy proc łapie coldbuga, w standardowych temp pracy można jechać do oporu płyty. btw heh, wszystkie ostatnio napisane przez xacti'ego posty w tym topicu sa dla mnie niezrozumiałe, jakoś tak nie są logicznie poskladane. oj tu sie mylisz hary, niestety, wysokosc htt to indywidualna sprawa kazdego proca :-| xacti, ciezko wyczuc ale bede walczyl Udowodnij ;] Nie słyszałem żeby max HTT proca kończyło się przed max HTT płyty. no niestety hary, ale meeron ma racje, to nie plyta ogranicza HTT ale procek, mialem procki co daja rade z htt 420 na powietrzu, a na FC 270 sciana , a Chaosa 3000+ dla przykladu robi pod htt 400 na FC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Ale to jest wina coldbuga to co piszesz. Edytowane 1 Maja 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Ale to jest wina coldbuga to co piszesz. coldbug przy 30 stopniach na procku? kazda sztuka ma swoj max htt, a od zimna ten max maleje. Pierwsze to ograniczenie HTT, a drugie to CB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 coldbug przy 30 stopniach na procku? kazda sztuka ma swoj max htt, a od zimna ten max maleje. Pierwsze to ograniczenie HTT, a drugie to CB.i tej wersji sie trzymajmy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 i tej wersji sie trzymajmy B-) no a jak :] ile twoja sztuka robi max na powietrzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 coldbug przy 30 stopniach na procku?Pewnie że tak :D ent'u kiedyś sie smiał że na winch'u ma coldbuga przy +30 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) no a jak :] ile twoja sztuka robi max na powietrzu? ~2594023[/snapback] Pewnie że tak :D ent'u kiedyś sie smiał że na winch'u ma coldbuga przy +30 :P :lol: Edytowane 1 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ~3450MHz, htt siakies ~360 malo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 malo :/w porównaniu do celerona tak (; a tak serio to mialem lepsza sztuke kiedys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Udowodnij ;] Nie słyszałem żeby max HTT proca kończyło się przed max HTT płyty.Mój proc się skończył sporo przed płytą [; Chyba, że Twoim zdaniem 2450MHz dla sempa 2500+ to normalne i dfi taka jak Twoja skończyła się na 350 htt :lol: Próbowałem na 8 różnych kostkach pamięci i cały czas to samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Ale to sie proc skonćzył nie jego max HTT, o tym że się jegomax HTT skończyło mógłbyś orzec jeśli byś mógł mnożnik przestawić na 6 albo 5, ale nie możesz ;] No ale dobra, już ludzie którzy mieli dużo procków w rękach i testowali ich max HTT na AC się wypowiedzieli więc chyba temat zamknięty. w moim przypadku: AC/WC/FC/DI/Kaskada/LN2 :DAle się rozchodzi o AC no i w sumie WC też czyli bez uwzględniania lżejszego czy mocniejszego CB ;) Edytowane 1 Maja 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Ale to sie proc skonćzył nie jego max HTT, o tym że się jegomax HTT skończyło mógłbyś orzec jeśli byś mógł mnożnik przestawić na 6 albo 5, ale nie możesz ;] No ale dobra, już ludzie którzy mieli dużo procków w rękach i testowali ich max HTT na AC się wypowiedzieli więc chyba temat zamknięty. w moim przypadku: AC/WC/FC/DI/Kaskada/LN2 :D na ln2 udalo mi sie pogonic nawet 240htt przy temp -120 na kontenerze, ale co z tego jak oc procka nie wzroslo prawie wcale :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Popsuję trocche ten lad rozmowy. Zaczalem krecic swego SanDiego. Podnioslem HTT z 200 na 250, HT zjechalem z 5 na 4 i podnioslem napiecie na 1,4. Ustawienia pamieci zostawilem na auto (gdy recznie grzebalem z ustawieniami pamieci to mialem taka sytuacje ze jedna kosc 256 MB nie byla widziana -niestety noname i po przejsciu POST miale twardy zawias). Komp pracuje czwarta godzine i wszystko na razie chodzi pieknie (meczony SP2004 , 3mark05 i wymagajace gry typu TDU - z ustawieniami na max). Mam nadzieje, ze bez oporu przyjmie dalsze podnoszenie czestotliwosci. P.S. Procesor z serii E6 kupiony na allegro od NG-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...