lukasboss Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Odkopuje :P San Diego dalej żyje. Sd 3700+ DFI rdx200 2X 256 BH6 Max screen: 3604 Mhz @ 1.73V Pi 1m: 24.578 s Edytowane 17 Maja 2008 przez lukasboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich na forum i pozdrawiam:) Powiedzcie mi proszę czy warto jest jeszcze kupować procesor athlon64 na jądrze san diego?? Mam na myśli dość spore podkręcanie na minimum 2,9Ghz, a najlepiej 3Ghz przy niewygórowanym napięciu, gdyż aktualnie posiadam Venic'a 3000+, który 2,7Ghz robi na ~1,7V :wink: Znalazłem na allegro SD 4000+, ale czy to się będzie kręcić, czy może to już totalne resztki, które mogą mieć problemy z taktowaniem nawet 2,6Ghz?? http://allegro.pl/item417037306_procesor_a..._nowy_fvat.html Serdeczne dzięki za pomoc. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Lepiej zainwestuj w coś nowszego(dwa jajka am2)Bo nawet jak dociągniesz tym do 3ghz to ci to da? Aukcja a mojego miasta a nic ciekawego nie ma.. Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 lukasboss ładne wyniki, gratki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Lepiej zainwestuj w coś nowszego(dwa jajka am2) Planuje zmienić na LGA775, ale dopiero za kilka miesięcy, a może w przyszłym roku. Planuje zmienić na LGA775, ale dopiero za kilka miesięcy, a może w przyszłym roku. Bo nawet jak dociągniesz tym do 3ghz to ci to da? Sugerujesz, że zbyt dużo nie da?? Karta graf. to radeon X1950pro 256mb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Sugerujesz, że zbyt dużo nie da?? Karta graf. to radeon X1950pro 256mb... Przejście z 2,7ghz na 3? Różnica nie warta inwestowania,chyba że chcesz się nim pobawic... Można by sprzedać starego cepa i wtedy tyle nie stracisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 kurka, otwieram temat, a tu co ?? Wyniki lepsze niż moje zrobione na super-hiper-mega-selekcie, nu pagadi !!! Dobrze, że procka nie sprzedałem, może się coś poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Przejście z 2,7ghz na 3? Różnica nie warta inwestowania,chyba że chcesz się nim pobawic...No w sumie chce, tylko czy osiągnę te 3Ghz? Można by sprzedać starego cepa i wtedy tyle nie stracisz... Raczej nie warto sprzedawać, gdyż mam jeszcze rok gwary na płytę i proca, więc może przez ten czas odmówią posłuszeństwa. Zyskałbym na tym sporo więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 mam san diego 4000+ jak ze zdjęciem IHS`a z niego ?? sa jakieś problemy ktoś próbował ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Zrobię nie zły odkop ! Mam problem , mój san diego 3700 @ 2,4ghz ma strasznie wysokie temperaturki. W idle prawie 60c , po godzinnej grze w Bioshocka aż 80 ! :blink: Możliwe żeby takie miał ? Radiator jest ciepły ale nie parzy jakoś strasznie.. Może pasta termoprzewodząca wyschła? Z tego co pamiętam to był to jakiś zalman , nie zmieniany od początku , lecz ostatnie 2 lata komputer nie był włączany .. a może to wina zepsutego czujnika? edit: napięcie 1.32 , a co śmieszniejsze w biosie shutdown temperature ustawiona na 60c , po wyłączeniu gry speedfan pokazywał o wiele więcej , a komputer się nie zrestartował. w biosie temperatura powyżej 53 stopni .. Edytowane 5 Listopada 2011 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Raczej czujnik. Przy dłuższej pracy w 80 stopniach ten procek by już chyba nie istniał. Zobacz co pokaże Ci CoreTemp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Core temp pokazuje mniej więcej takie same temperatury . Dołożyłem z boku wentylator 80mm i temperatura spadła o kilka stopni.. Chyba czas zmienić pastę , ale trochę żal bo dobra pasta kosztuje teraz przecież prawie tyle co sam ten procesor na allegro . . Edytowane 5 Listopada 2011 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...