Bartoleon Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Lanc - " Nie ma takich E6 ;]] Dzielnik NIE OGRANICZA PAMIĘCI... Możesz przecież dać na procka np 10x300 i mem na 1;1 i będziesz miał 600... W A64 mem zawsze może śmigać na max detalach, po to są dzielniki. Wydajność na róznych dzielnikach jest TAKA SAMA " wiem,że po odpowiednim podwyższeniu htt dzielnik nie będzie ograniczał pamięci bo można np obniżyć mnożnik procka na 10,ustawić htt na 300 i najmniejszy dzielnik -166mhz dla pamięci co da 3000mhz dla cpu i 500mhz dla pamięci ale mi po prostu bardzo pasuje taki układ 250 htt dla proca i dla pamięci bo jak już pisałem w oc zadowala mnie te 2750 najlepiej na default vcore bo bardzo ważnym priorytetem jest dla mnie cisza i wole mieć te 250mhz mniej ale za to znacznie niższe temperatury. Do Meerona - ile sobie liczysz za sd 3700+ e4 i czy możesz go wystawić dla mnie na allegro ? Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Bartoleon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 JW Fryzjer only ;]] @dari555 miałeś albo walniętą sztukę, albo brak przewiewu w budzie, albo obieg powietrza z doopy ;> Ani jedno, ani drugie, qrdę sam juz nie wiem co to był za fryzjer 64 pro, sprzedalem go na allegro i koles wystawił mi pozytywa czyli był chyba dobry, a obieg powietrza w obudowie miałem dobry, ponieważ odpowiednio jeden Ac mi wdwuciach!e świerze powietrze prosto na procka z boku obudowy a drugi Ac wydmuciach!e, tak samo jak robi to mój TAGAn. Ale podkreślam że ten Pentagram co mam w opise to naprawdę dobry zakup... róznica kolosalna, o której juz pisałem wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 @Bartoleon meeron bierze tyle co 4speed + coś dla niego + wysyłka ;] @dari555 No właśnie, nawiew z góry... A to niby daje Fryzjerowi jak on z góry ma 1 blaszkę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 @dari555 No właśnie, nawiew z góry... A to niby daje Fryzjerowi jak on z góry ma 1 blaszkę ? No właśnie myślałem, że to przez to, bo teraz idelanie swierze powietrze wpada na pentagrama, a przedtem na blaszkę fryzjeja od góry, ale zrobiłem doświadczenie ze zdjęciem obudowy jak mialem fryzjera i nie poprawiło to znacząco sytuacji, temp spadła zaledwie o 1 stopień... czyli chyba raczej był wadliwy, albo poprostu nie lubi mojego kompa, albo te 3 rurki były w środku puste... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 dari555 a ty masz 120 Cu czy Cu+ ?? ja kupiłem Cu+ już czekam tylko na płyte bedzie najpóźniej we wtorek mysle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Pentagram Freezone QVC-120 Cu+, dokładnie ten http://pclab.pl/art15400-4.html Aha, jeszcze jedno, nie wierzę wynikom tych testów i porównania z fryzjerem.... :wink: Cu+ ma o 40 blaszek więcej i zwiększone max obroty od zwykłego Cu... Edytowane 16 Grudnia 2006 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam Co będzie bardziej wydajne: 1.Niższe taktowania pamięci z bardziej agresywnymi timigami 2. Wyższe taktowania z poluźnionymi (który timing ma największy wpływ na wydajność)? W tym momencie moje Patriotki idą 215 MHz z timingami 2,5-3-2-5 (czy to dobry wynik?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 a czy nie lepiej samemu sprawdzic na benchmarkach, grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A ja mam pytanko. Dlaczego różnica w cenie pomiędzy 3700+ a 4000+ jest taka duża ? Na allegro to prawie 100zł różnicy... Ktoś mi to wyjaśni ;] ? Bo mam chrapke na tego procka (3700 rzecz jasna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 czy ja wiem czy, duzo? jedno co jest pewne to, ze trafisz na E4 i jak bedziesz chcial go sprzedac to laik patrzy na oznaczenia typu 4000+/5000+ wiec moze da sie wiecej kasy wytrzepac :) no ale jak meeron ma dostep do 3700+ e4 to u niego oplaca sie brac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Sam nie wiem czy sie oplaca wymieniać. Najprawdopodobniej w moim procu jest walniety kontroler pamieci bo oc jest denne przy kostce 1gb ale przy 512 jest ok. Jezeli zmiana na np. san diego 3700+ mialaby zniwelowac ten problem to sie skusze i nawet piwo postawie meeronowi :P A jezeli nie to narazie nie ma sensu bo Venice na 2100 :mur: mi na razie styka... Co poradzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) ja sam sie zastanawiam nad 3700/4000+ z miech temu bylem przekonany do zmiany procka, lecz teraz widzac co sie dzieje na ryknu gier PC itp. nie wiem czy taka wymiana mi sie oplaca ;/ bo w grach i tak takiej duzej roznicy miedzy 2520 MHz a 3000 MHz nie odczuje, zreszta i tak nie ma w co grac na PC :( nie wiem musze jeszce pomyslec, jak nic nie wymysle to zbieram na x0 Edytowane 16 Grudnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 @DarkArrow na PC nie ma w co grac, kup ps2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) OT wole po swietach xboxa 360 :P EOT btw. moze ktos zrobic test, np. w nfs most wanted/carbon (za pomoca frapsa + przjejazd jakies planszy) na def. 3700+ i np wykreconym na ok. 3000 MHz ? chce zobaczyc jaka roznica bedze miedzy fps'ami ----------- przeczytalem sobie artykul na egieldzie (o wykorzystaniu proca w grach) no i miedzy 3200+ nie kreconym, a wykreconym do 2750 MHz w rozdzialce 1024x768 roznica byla na korzysc kreconego a64 lecz nie az taka duza, nie wiem co o tym myslec :? Edytowane 16 Grudnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) A ja zastanawaim sie co jest nie tak.. chyba mam zrypanego freezera 64. Napiecie w biosie daje 1.45 - w windzie cpuz pokazuje 1.408 mbm 1,41 temp idle okolo 36-38 ale za to po wlaczeniu np s&m lub sp2004 momentalnie skacze do 60+ !!!! juz zdejmowalem i lookalem czy moze pasta cos zle nalozona ( as5) ale wydaje sie ok. Bude ( taka zwykle kupiona z pierwszym kompem i cel566:) ) mam otwartą z obu stron , dodatkowo mam 1 x120 wiejacy z boku.Procka ustawiam na 11x280 - bo akuran na 280 ram juz sobie ustabilizowalem :) jakies pomysly? Pozostaje zakup np scythe ninja ??pasuje to cudo na DFi ? Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Sewer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) A ja zastanawaim sie co jest nie tak.. chyba mam zrypanego freezera 64. Napiecie w biosie daje 1.45 - w windzie cpuz pokazuje 1.408 mbm 1,41 temp idle okolo 36-38 ale za to po wlaczeniu np s&m lub sp2004 momentalnie skacze do 60+ !!!! juz zdejmowalem i lookalem czy moze pasta cos zle nalozona ( as5) ale wydaje sie ok. Bude ( taka zwykle kupiona z pierwszym kompem i cel566:) ) mam otwartą z obu stron , dodatkowo mam 1 x120 wiejacy z boku.Procka ustawiam na 11x280 - bo akuran na 280 ram juz sobie ustabilizowalem :) jakies pomysly? Pozostaje zakup np scythe ninja ??pasuje to cudo na DFi ? Poczytaj resztę moich postów.... miałem dokładnie taką samą sytuację z tym że mnie dobijała temp ponad 63 stopnie i to na innym napięciu dużo większym, pozbyłem się fryzjera i jestem 100% zadowolony.... :wink: Edytowane 16 Grudnia 2006 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 nie wiem co macie z tymi fryzjerami... ja teraz w windowsie mam 26-27*C w pokoju 22*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 a ja mam 38 w windzie :D wiec cos kurde jest nie tak chyba ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 @Sewer Imo trochę za dużo [; A teraz trochę z innej beczki, coś o PP... Godzina 10:00, dzwoni domofon: - kto tam ? - poczta Otwieram i czekam, aż listonosz przyniesie mi mojego procka na te 4 piętro ;] Minęło 10 minut i nie przyszedł :? Po 11 musiałem wyjść, patrzę a w skrzynce awizo :mur: Z powodu nie zastania w domu... Do odbioru oczywista paczka, dnia najwcześniej 18 grudnia (poniedziałek) :mur: No myślałem, że jeb.ne :| Otwieram kolesiowi drzwi, a ten zostawia awizo, że mnie nie zastał w domu :mur: :mur: :mur: Nigdy więcej Poczty Polskiej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 powszechnie wiadomo ze wysyłam E4, pewnie pokatowac sobie w weekend chcial troszke :lol: ja dzis swojego wrzuciłem na ruszt B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Tez sie przyłączam do prośby DarkArrowa bo jestem ciekaw czy opłaca sie wymieniac Venice@2,52ghz na takie SD, bo jak co to zaczynam zbierać kasiore :-P Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 roznica bedzie pewnie taka jak miedzy a64 2200 MHz, a a64 2700 MHz... czyli srednio o 5-10 fps wiecej, przy jakims 73/76GT w rozdzieloczosci 1024x768 i 1280x1024 (i to zalezy od gry, bo w niektorych wzrostu moze nie byc w ogole) choc moge sie mylic :) co nie zmienia faktu, ze do oc i bicia rekordow SD za 3700+ jest elo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Nie no procuś jest giciarka ale chodzi oto czy zamiana będzie rzeczywiście opłacalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ja mam 34 C w windzie i w ogole od poczatku mialem problemy z tempami. Napiecie 1,42. To tak w ramach ot ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mi sie wydaje ze roznica w windzie bedzie minimalnie odczuwalna 1mb cache to nie 512kb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio350 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 witam.ja mam pytanie?znalazłem na allegro san diego 4000 i mam dylemat w opisie jest napisane że to E4 .http://www.allegro.pl/show_item.php?item=150499645 .Opłaca sie go kupić zamiast 3700 E6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 To ja mam pytanie do posiadaczy SD 3700+. Czy kontroler pamieci dobrze wam współpracuje z jedna kostka 1 gb ? Bo u mnie przy venice jest wlasnie ten problem ze nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) czy obojetne jest czy kupie SD 3700 box czy oem, chodzi mi o mozliwosci proca do oc bo na wiatraczku bardzo mi nie zalezy ale jest mile widziany... a tak pozatym to oplaca sie kupowac SD 4000+?? JAK BY KTOS MIAL JAKIEGOS SanDiego DO SPRZEDANIA TO CHETNIE KUPIE Edytowane 16 Grudnia 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) czy obojetne jest czy kupie SD 3700 box czy oem, chodzi mi o mozliwosci proca do oc bo na wiatraczku bardzo mi nie zalezy ale jest mile widziany... a tak pozatym to oplaca sie kupowac SD 4000+?? JAK BY KTOS MIAL JAKIEGOS SanDiego DO SPRZEDANIA TO CHETNIE KUPIE pczekaj do poniedzialku, postaram sie cos dobrego wymodzic ja walcze dalej (: Edytowane 16 Grudnia 2006 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Przetestowałem mojego E6 i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Napięcie 1.525. Jak na E6 nie jest najgorzej :D Edytowane 16 Grudnia 2006 przez rudy 102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...