Fredek Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Z tym dławieniem to nie jestem taki przekonany. Zgodze się, że procek jest istotny (zwłaszcza do dobrej karty) ale nie w takim stopniu jak grafika- obróbka danych dla kart graficznej, liczenie fizyki, AI czy nawet generowanie dźwięku to niezbyt skomplikowane operacje przy tym, co musi zrobić sama karta A tu byś sie zdziwił, Venice@2,7ghz dławi GF 7600GT a co dopiero 7900GTO :-| W Znaku , w zeszly piatek Kupując ,,normalnie,, w sklepie jest niemal 100% prawdopodobieństwo że trafimy na E6, najlepiej kupić na allegro po wcześniejszym pytaniu do sprzedawcy jaka rev. procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) A tu byś sie zdziwił, Venice@2,7ghz dławi GF 7600GT a co dopiero 7900GTO :-| Dokladnie, nie wiezylem w to bo przeciez karta 7900gto to nie jest jakas padlina az zobaczylem 19fps w COD2 wszystko na max w 1280x1024 AAx4+AF, I co z tego ze srednio jest 50-60fps jak przy duzej liczbie trupow i wojsk np na poczatku na stacji kolejowej spadki sa da 19fps Edytowane 20 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Dokladnie, nie wiezylem w to bo przeciez karta 7900gto to nie jest jakas padlina az zobaczylem 19fps w COD2 wszystko na max w 1280x1024 AAx4+AF, I co z tego ze srednio jest 50-60fps jak przy duzej liczbie trupow i wojsk np na poczatku na stacji kolejowej spadki sa da 19fps Hmm, no cóż, pozostaje mi tylko przyjąć to do wiadomości. Człowiek uczy się całe życie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Wiecie co, chyba sie skusze na SD3700+ :-P oem z allegro :) co ja sie bede dławił na sempie 3200+ i z grafa za~500ziko :-P kupie SD3700+ i grafe po nowym roku jaka wypoluje :) z której aukcji najlepiej brać? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Wiecie co, chyba sie skusze na SD3700+ :-P oem z allegro :) co ja sie bede dławił na sempie 3200+ i z grafa za~500ziko :-P kupie SD3700+ i grafe po nowym roku jaka wypoluje :) z której aukcji najlepiej brać? :D LOTERIA, zapytaj wszystkich i wybierz najtanszy na rewizji E4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Kurczę :-P co sadzicie o procach od herkulesa? niby extra oc <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 niby e6 lipne ale jak moj skrecil sie na boxie 2,8ghz 1,55v to chyuba nie jest zle na takim kicozwym chlodzeniu a jestem pewny ze p[ojdzie wyzej:) wiec wydaje mi sie ze e6 tez nie jest zly w zaleznosci na jaki sie trafi!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Kurczę :-P co sadzicie o procach od herkulesa? niby extra oc <_< Ja kupilem tydzien temu i dostalem E4. OC jeszcze nie testowalem. EDIT: czy ktos testowal minimum tego procka? Pytam pod katem zrobienia C'n'Q w RMClocku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matius Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Huh, jade teraz na 10.5x200 @ 1,07V :D mój prowizoryczny cooler utrzymuje temp. w normie (~31*C) 2,1Ghz przy zanizonym vcore, yeah! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Dobra panowie, to teraz moja kolej, oczywiście pomęczę go jeszcze na zwiększonym napięciu a to taki teścik na szybko był Temp w granicach 44*C wg wskazań czujników na DFI, vcore jak na screenie. ps- @costi, czekam na twoje wyniki oc B-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam dostałem odpowiedź od Herkulesa z allegro Witam! Podaje oznaczenia z procesora ADA3700DAA5BN KAB1E0626FPMW Która to rewizja? E4 czy E6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 26 tydzien 2006 roku czyli raczej ta nowsza rew. wy wszyscy kupujecie OEM-y ? ja mysle ze za jakis czas bym sie przesiadl na SD ale raczej BOX-a nie ze wzgledow gwarancji ale glownie z tego ze bede mial 100% pewnosc ze mam nie przebranego procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 ps- @costi, czekam na twoje wyniki oc B-) Pozdrawiam Nie boj nic, doczekasz. Na razie przeraza mnie troche ilosc timingow dla pamieci i dzielniki. Moze mi to ktos jak krowie na miedzy wytlumaczyc? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 26 tydzien 2006 roku czyli raczej ta nowsza rew.Tego się nie sprawdza po dacie produkcji tylko po oznaczeniach :P ADA3700DAA5BN = E4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nie boj nic, doczekasz. Na razie przeraza mnie troche ilosc timingow dla pamieci i dzielniki. Moze mi to ktos jak krowie na miedzy wytlumaczyc? :oops: Udaj sie na egielde, tam wyjasnili jak dla dziecka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) 26 tydzien 2006 roku czyli raczej ta nowsza rew. wy wszyscy kupujecie OEM-y ? ja mysle ze za jakis czas bym sie przesiadl na SD ale raczej BOX-a nie ze wzgledow gwarancji ale glownie z tego ze bede mial 100% pewnosc ze mam nie przebranego procka ;) tu bys sie zdziwił, uwierz mi, ze boxy tez sie dosc dobrze przebiera B-) Nie boj nic, doczekasz. Na razie przeraza mnie troche ilosc timingow dla pamieci i dzielniki. Moze mi to ktos jak krowie na miedzy wytlumaczyc? :oops: W biosie ustaw ht x4 Z pod systemu uzyj A64Info.exe, zmniejsz nim dzielnik dla ramow na 133 i Clockgenem krecisz procka :) (to takie krecene na szybko) Edytowane 21 Listopada 2006 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 tu bys sie zdziwił, uwierz mi, ze boxy tez sie dosc dobrze przebiera B-) W dodatku procki na 754/939 w BOXach miały taką nalepke, ze da rade ją odlepić bez uszkodzenia, przylepić spowrotem, i nie widać zadnych śladów...w przypadku AM2 to w pierwszej serii pudełek (na początku sierpnia były jeszcze te "łatwiejsze) dało się zrobic podobnie, ale w tych co są teraz, nie da rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) A moj procek bedzie najprawdopodobniej na sprzedaz ;) Przechodze chyba do druzyny niebieskich :) Procek w wersji BOX, na 3.2 GHz leci... Jak co to pisac. Cena raczej nie niezej niz 400zl, ale bez cyrkow. Edytowane 22 Listopada 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 A moj procek bedzie najprawdopodobniej na sprzedaz ;) Przechodze chyba do druzyny niebieskich :) masz racje, takiego kompa jak masz to juz dawno trzeba bylo wymieniac ;) jaka cena twojego procka ? ja wczoraj chwile testowalem swojego na 3200MHz ale na tym taktowaniu mało mu było 1,54V, one tak maja, na def sie kreca wyskoko a pozniej jest juz ciezko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 No i pobawilem sie chwile swoim: Przed SP2004 przeszlo jeszcze SPI 32M, wiec stabilnosc raczej jest. Na 280x11@1.4V wiesza sie na POST, wiec bez wiecej papu to juz raczej max :( Sprobuje, tak z ciekawosci, dac mu troche mniej V, ciekawe jak wtedy ze stabilnoscia bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 [...]Na 280x11@1.4V wiesza sie na POST, wiec bez wiecej papu to juz raczej max :( <------ ??? Sprobuje, tak z ciekawosci, dac mu troche mniej V, ciekawe jak wtedy ze stabilnoscia bedzie :) Ta smutna buzka to zart czy wpadamy w jakas paranoje? ;) Masz proca ponad 3GHz przy ~1,4v i narzekasz? :P Daj mu od razu 1,55 i zobacz jaki bedzie wtedy max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Tak wlasciwie, to przy jakiej temperaturze Core powinienem zaczac sie martwic? Ktos tu pisal, zeby raczej nie przekraczac 50*, po czym bodajze MeoPL mowi, ze jego procek robi w stresie 62* i nie uwaza tego za problem. TCaseMax dla mojego proca to 57*, ale temperatura obudowy procesora (Temp3 w Speedfanie na podanym screenie) nie przekracza u mnie 36* (w idle 24-25*, przy 36* Core). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Skoro TCaseMax masz 57 to staraj sie nie przekraczac 57 stopni. I do pomiaru temp uzyj kontrolnie CoreTemp. Edytowane 22 Listopada 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 OK, dzieki za info. Zajrzalem do Biosu, a tu zonk, max VCore to 1.5V. No coz, 1.55 i tak bym sie chyba bal dac, z wzgledu na temperature (a puszczenie chlodzenia na max obrotow powoduje, delikatnie mowiac, dyskomfort akustyczny ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja mam pytanie do Was: czy te wasze testy są robione w normalnych warunkach, tj. z zamkniętą budą i bez wykorzystania wspomagaczy w stylu otwarte okno itd?? Bo ja na moim SD E4 (!) teraz podchodzę do 2.9ghz na 1.4v SuperPi 32M przeszło, SP2004 (stress CPU) właśnie sobie leci od 15min, tylko, że mam okno otwarte i nieco chłodno w pokoju (temperatura procka: 48C, chłodzenie to pentagram 100AlCu, czyli nic specjalnego). Dlatego nie wiem, czy jest się z czym chwalić i niewiem czy metoda "na okno" to powszechnie stosowany sposób... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Oooo... :-P twoj proc tez nie jest "kulawy" :-P metoda "na okno" jest powszechnie stosowana :) osobiscie jej uzywam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Osobiście zawsze testuję proca w warunkach domowych, żadnych otwieranych okien itp. Zależy mi żeby uzyskać stabilność w takiej temp. jaka panuje na codzień w pokoju, przecież nikt nie będzie siedział zawsze z otwartym oknem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Po zamknięciu okana, po pewnym czasie PRIME się wywalił. Nie wiem czy to bezpośrednio na skutek tego, że zrobiło się cieplej (być może przy otwartym oknie też by się rypnęło). Teraz, od 25min próbuję 2904mhz na 1.45V w normalnych warunkach. Późnym wieczorem założę Fryzjera Pro, może temperaturki się polepszą (jeszcze muszę go trochę wygładzić papierem ściernym, bo wygląda na to, że w fabryce AC nie mają szlifierki). Próbowałem tez 3ghz na 1.45V- SuperPi przechodzi bez problemu, ale na PRIME od razu się wywala. Bardziej nie chcę go męczyć- być może poradziłby sobie z 3ghz na 1.5 czy ewentualnie 1.55 ale nie jestem zwolennikiem traktowania procka takim wysokim napięciem (zwłaszcza, że dla SD nominalne to zaledwie 1.35V). Wogóle za każdym razem, gdy się wywalił na PRIME, to SuprePi zawsze przechodzi, nawet przy 3ghz (32M oczywiście), więc odpuszczam już sobie testowanie wogóle SuperPi, bo do testowania stabilności to się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) u mnie TCaseMax wynosi 59*C co by to nie oznaczało ;) natomiast TDP 50W edycja: literowka Edytowane 22 Listopada 2006 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 u mnie TCaseMax wynosi 59*CGeneralnie im wyzsze masz Tcase tym wyzszy potencjal ma procek :) moj Venice mial wlasnie tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...