Gumis88Krk Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Witam, tak jak w temacie, moja nagrywarka bez problemowo nagrywa płytki cd, ale z dvd już ma problemy, wogole nie podnosi się bufor, a jak już coś niby nagra to się okazuje ze na płycie nic nie ma, ale miejsce jest zajęte i płytka do kosza... możecie coś poradzić na to?? bo mnie już $$$$ strzela z tym... :mur: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Wgraj do nagrywarki najnowsze firmware. Poza tym mógłbyś ją przeczyścić sprężonym powietrzem, że szczególnym naciskiem na optykę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis88Krk Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Wgraj do nagrywarki najnowsze firmware. Poza tym mógłbyś ją przeczyścić sprężonym powietrzem, że szczególnym naciskiem na optykę. a skąd sciągnąc to firmware? moja nagrywarka to TOSHIBA, własnie myślę nad czyszczeniem jej, a czy przetrzyszczenie "oczka" jakims spirytusikiem jej zaszkodzi czy nie?? bo nie ejstemw posiadaniu zadnych specyfików tego typu, jedynie co mam to płyn do czyszczenia monitorów i tv SCREEN 99, nie będzie za mocne?? ja nim kiedyś czyściłem monitor pomazany markerem i poszło bez problemy, wiec boje sie zeby mi szkód nie narobił w laserze :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Firmware ściągasz z netu. Google się kłaniają. A optyki nie czyśc żadnym syfem bo sobie uszkodzisz optykę. Albo sprężone powietrze albo specjalne płyty czyszczące, z tym że powietrze jest lepsze bo czyści również wewnątrz układu opytycznego. Inne na swoją odpowiedzialność. Jak chcesz czyścić płynem do monitorów to lepiej od razu przygotuj pieniądze na nowy napęd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis88Krk Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Firmware ściągasz z netu. Google się kłaniają. A optyki nie czyśc żadnym syfem bo sobie uszkodzisz optykę. Albo sprężone powietrze albo specjalne płyty czyszczące, z tym że powietrze jest lepsze bo czyści również wewnątrz układu opytycznego. Inne na swoją odpowiedzialność. Jak chcesz czyścić płynem do monitorów to lepiej od razu przygotuj pieniądze na nowy napęd. Tak też myślałem z tym płynem, narazie sciągnąłem nowe firmware i robie test, albo nagra, albo kolejna płytka do kosza, dzieki za pomoc :) Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...