Skocz do zawartości
Puchacz1

Problem Z Internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój problem jest wygląda następująco

otóż jak próbuje coś ściągać niesety mój transfer wynosi 5-10 kb/s (normalnie 30 kb/s) W grach pingi są poprostu tragiczne bardzo niestabilne, wysokie itd.... !!. Myślałem, że to wirus więc przeskanowałem system. No nic myślę sobie zrobię formata i zainstaluję na nowo windę. To też nie pomaga. Zadzwoniłem do admina on powiedział, że u nich wszystko gra i nie ma żadnych problemów. U sąsiada wszystko dobrze się ściąga itd..... Ja już nie mam pomysłu co to może być ?. sieciówka? może co innego?

Psiadam łącze 256kb/s

siła sygnału bardzo dibra

antenka się nie przekręciła tzn stoi w dobrym miejscu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam limitów !.

Przeciążenie ? co masz na myśli ? zmienne warunki pogodowe? raczej nie ponieważ z tego co wiem to fale radiowe przechodzą przez wszystko więc raczej nie to. Był u mnie admin i powiedział, że na 90% to sieciówka i mi ją w poniedziałek wymieni więc zobaczę

no może nie przez wszystko ale przez bardzo wiele rzeczy ;)

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AP i twojego providera jest zapchane, poprostu siec z ktorej korzystasz jest przeciazana(za duzo osob podlaczancy do 1 ap)/zapchana(lata za duzo wolnych pakietow) musisz gadac z providerem, bo my nic nieporadzimy na forum, niemamy dostepu do tej sieci, napewno jest to jedna z tych 2 przyczyn wiem, bo sam tak mialem, mozesz eszcze sprowac reinstalla zrobic, ale na 90% chodzi o sama siec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam limitów !.

Przeciążenie ? co masz na myśli ? zmienne warunki pogodowe? raczej nie ponieważ z tego co wiem to fale radiowe przechodzą przez wszystko więc raczej nie to. Był u mnie admin i powiedział, że na 90% to sieciówka i mi ją w poniedziałek wymieni więc zobaczę

no może nie przez wszystko ale przez bardzo wiele rzeczy ;)

juz wiesz na czym polega przeciazenie ;) no i pewnie z czasem zauwazysz ze pogoda tez wplywa na sile sygnalu itd a tym samym przeklada sie na jakosc neta ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi