kamilo23 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Chciałem się zapytać jakie wrazenia macie z korzystania z nowej wersji Offica 2007. W ogóle jest zmieniony wygląd, że można się pogubić narazie bawięłm sie wersja demonstracyjna angielską. Kilka linków http://www.idg.pl/news/91550.html http://www.microsoft.com/poland/licencje/p...office2007.mspx Edytowane 18 Listopada 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Interfejs looks like Vista, obsługa i tworzenie pdf'ów - reszta zmian raczej kosmetyczna. Outlook wygląda jak ten z 2003. Nie wiele zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ja uzywam od bety, trzeba sie oswajac z nowym interfacem, zeby w przyszlosci nie bylo zaskoczenia, bo przejscie z xp na 2007 to juz gleboka woda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 obsługa i tworzenie pdf'ówO2007 nie ma obsługi pdf. Zeby miec funkcje zapisu pdf trzeba doinstalowac wtyczki które trzeba sciągnąc osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) No dobra, przejęzyczyłem się :razz: Trzeba jeszcze doinstalować Acrobat'a :) Edytowane 18 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Nie wiecie kiedy ma wyjśc wersja PL. Bo albo jestem ślepy albo .... :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Witam ma problem z instalacja offica 2007 podczas instalacji wyskakuje ze nie mozna zaktualizowac jednego lub wiecej chronionych plikow systemowych. System swiezo po formacie a tu takie krzaki co z tym zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Czy ktos mogl by mi pomoc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 nie da się zignorować? Pamiętam że też miałem coś w te klimaty, ale poszło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteHroses Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Wrażenia? Dobre :) Mi nowy office od razu przypadł do gustu (lubię niebieski hehe :P). A tak poważnie... fakt, trochę czasu trzeba, żeby przyzwyczaić się do nowego wyglądu, ale podoba mi się to, że wszystko jest praktycznie pod ręką, we wstążce. Nie trzeba tracić czasu na szukanie w zakładkach. Troche ulepszeń w edytowaniu tekstu... kilka nowych funkcji. Ogólnie nowy office mi się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jako, że jest to topic o Office 2007 to dorzucę ciekawą informację dla użytkowników domowych, którzy używają Office'a tylko w celach nie komercyjnych: Edu-Akcja - http://www.edu-akcja.pl/ - licencja na jedno stanowisko: :arrow: Microsoft Office 2007 Standard - 199 zł :arrow: Word, Excel, Powerpoint, Outlook Microsoft Office 2007 Professional Plus - 278 zł :arrow: Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Access, Office Communicator... Bardzo ciekawa propozycja prawda :?: :wink: Poza Edu-Akcją jest jeszcze Offce 2007 Home & Student za 199 zł na trzy komputery w obrębie jednego gospodarstwa domowego. Jeśli ktoś otrzyma np. XP lub Vistę na uczelni lub kupi po prostu Vistę Home Basic lub Premium ma za co najmniej 460 zł legalny system z pakietem biurowym + wieloma ciekawymi, gratisowymi narzędziami do pobrania ze stron Microsoft'u. Nie opłaca się piracić, a ten co piraci to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wrażenia? Dobre :) Mi nowy office od razu przypadł do gustu (lubię niebieski hehe :P).czarny schemat lepszy... zwłaszcza zakładki się fajnie zapalają :D :arrow: Microsoft Office 2007 Standard - 199 zł :arrow: Word, Excel, Powerpoint, Outlook Poza Edu-Akcją jest jeszcze Offce 2007 Home & Student za 199 zł na trzy komputery w obrębie jednego gospodarstwa domowego. Jeśli ktoś otrzyma np. XP lub Vistę na uczelni lub kupi po prostu Vistę Home Basic lub Premium ma za co najmniej 460 zł legalny system z pakietem biurowym + wieloma ciekawymi, gratisowymi narzędziami do pobrania ze stron Microsoft'u. Nie opłaca się piracić, a ten co piraci to... a i taniej niż za 199 da się wyhaczyć :D dalej popieram... ino na płatne programy stać zazwyczaj tych co pracują :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 To może spójrz na to inaczej. Powiedzmy korzystasz z Visty Home Basic (290 zł) i Office'a 2007 H&S (189 zł) = 479 zł. Powiedzmy, że z tego pakietu korzystać będziesz 3 lata czyli 36 miesięcy. Tak więc w/w pakiet będzie Cię kosztował 13,31 zł miesięcznie. Więcej w ciągu tygodnia wydaje się na najtańszy bochenek chleba. Owszem są rodziny ubogie, ale obecnie pracodawcy zatrudnią każdego. Miesiąc pracy w McDonaldzie to 1200 zł na rękę. Taki pakiet to w przeliczeniu 5 nowych gier na peceta. Zresztą MS planuje wprowadzić Works'a 9 w wersji z pojawiającymi sie reklamami za free. Niby okrojony Office, ale jednak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 mi tego nie tłumacz.. ja jestem w połowie legalny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 :wink: Ja tam się szarpnąłem. Spróbowałem pożyć pół roku bez Office'a i lecieć na zamiennikach, ale się nie udało. Ciężko zerwać z przyzwyczajeniami. Zresztą wszyscy na około korzystają z Office'a na uczelni, w pracy też. Na dodatek MS kusił trial'em :) Office 2007 ma jedną niezaprzeczalną cechę - bardzo oszczędza czas dzięki podglądowi real-time i pozwala przez to na tworzenie ciekawszych dokumentów :) Oszczędza też nadmiernego klikania. Wymagania też nie wzrosły jakoś drastycznie. Wyszło trochę update'ów przez co dostał lekkiego kopa. Zresztą sama Vista po wgraniu wszystkich update'ów chodzi niesamowicie szybko w porównaniu z RC1, czy nawet RTM. SP1 ma jeszcze poprawić efekt - beta testerzy o tym nawijają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja też próbowałem używać open office.. ale to po prostu jest trabant w porównaniu do porsze ofisa. Do tego nowy office mimo że ma kupe graficznych ficzerów chodzi szybciej niż zwykły OO. Powiem więcej, w tej chwili gdybym miał pisać pracę magisterską to bym się nie pałował już w LATEXu... A najprzydatniejszym programem z ofisa jest dla mnie OneNote, dobrze że go dali w wersji domowej :) Podoba mi się też efekty graficzne, w parę sekund można uzyskać efekt z fotoszopa w wordzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Witajcie. Ot,taka mala wcinka w temacie pakiety ;-]: postanowilem zmienic moje Incredimail na 'pakietowy' Microsoft Office Outlook 2007, czy ktos moze uzywa go? Nie moge przekonwertowac- nie wiem jakim darmowym programem- wiadomosci z IM do formatu EML- ale do tego to juz zalozylem oddzielny temat. Pytanie jest inne: jak do diabla w oknie podgladu wiadomosci zmienic ustawienia aby no JPG'i wyswietlaly sie pod tekstem,kombinyje i nic! Czy jest mozliwe takze (jak w IM) wyswietlanie zminimalizowanego okna np. Windows Media Player'a aby moc juz z poziomu programu podgladac filmy? Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Mam taki problem, mam zwykly dokument tekstowy (xxx stron, uklad pionowy itp.) i chce go przerobic na ksiazke (sam wydrukowac i dac do zbindowania), chodzi o wydrukowanie 2ch kartek na jednej stronie w polozeniu poziomym, mam drukare, ktora drukuje 2 stronnie, wiec to nie jest problemem, tylko nie moge znalezc, jak ustawic dwie strony na jednej kartce (uklad strony poziomy znalazlem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Powinno byc przy opcjach drukowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) Jaką masz drukarkę :?: Jak HP to w opcjach sterownika jest druk 2, 4 i więcej stron na jednej kartce. Ta funkcja spod drivera działa lepiej niż z Office'a - po prostu drukarka szybciej drukuje :wink: W Office 2007 jest opcja druku kilku stron na jednej kartce bez zmian jak w poprzednich edycjach: Edytowane 10 Września 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Mam pytanko, jaka opcja jest bardziej opłacalna? promocja edu-kacja Microsoft Office 2007 Standard za 199 zł czy ta promocja jubileuszowa Microsoft Office 2007 dla użytkowników domowych także za 199zł na trzy stanowiska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Jeśli zależy Ci na instalacji Office'a 2007 na więcej niż jednym kompie i nie potrzebujesz Outlooka to Edycja Jubileuszowa jest lepszym wyjściem. Natomiast jeśli zależy Ci na Outlooku i tylko na jednym kompie masz potrzebę instalacji Office'a to wtedy Edu-Akcja jest bardziej optymalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Chyba wezmę tą wersję Edu-kacja, ale teraz czy warto kupować na przyszłość wersję professionalną?, dodam że chodzę do technikum informatycznego i nie wiem czy te funkcję, które są w wersji PRO mi się przydadzą? Wiem że w promocji edu-kacji licencja jest dożywotnia na jedno stanowisko ale to nie jest tak jak z Win oem że przywiązuje się do płyty głównej i później będę mógł zainstalować to na innym kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 W wersji Pro Plus masz dodatkowo Access'a, Infopath'a, Office Communicator'a, Publisher'a i jakieś tam wsparcie dla Sharepoint'a. Dla samego poznania całego pakietu warto, jeśli zaczniesz pracę w IT przyda Ci się. A w szkole Access'a na pewno będziesz przerabiać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Witam.Czy ktos moglby mi pomoc z uaktywnieniem pewnej opcji w Excelu. Mianowicie- stworzylem cos w rodzaju kwestionariusza osobowego, w ktorym chcialbym aby osoby,ktore bede go wypelniac nie mogly edytowac stalych pol- takich jak "imie i nazwisko","adres" itp- majac jedynie dostep do pustych pol, w ktore nalezy wpisac wymagane przeze mnie dane. Prosto- maja jedynie wpisywac dane a nie bawic sie stalymi komorkami arkusza. Sluzy do tego zapewnie opcja 'chron arkusz' w zakladce 'recenzja' ale nie wiem jak skorzystac z rozwijanego menu...Blokowanie haslem-wiadomo ale jak wyodrebnic komorki (pewnie zaznaczyc z ctrl) i jakie opcje zaznaczyc aby doprowadzic do oczekiwanej przeze mnie sytuacji?? Dziekuje.pzdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Nie wiem, jak to wygląda w 2007, ale w 2003: 1. Zaznaczasz cały arkusz (Ctrl+A) 2. Wchodzisz w formatowanie komórek (Ctrl+1 albo Format->Cells) 3. W zakładce "Protection" zaznaczasz "Locked" i (jeśli chcesz) "Hidden" -> OK 4. Teraz zaznaczasz z Ctrl tylko te komórki, które mają móc edytować 5. Odznaczasz dla nich to "Locked" 6. W stosownym menu (w 2003 Tools->Protection->Protect Sheet) odpalasz ochrone arkusza 7. Na liście dozwolonych operacji zostawiasz tylko "Selected unlocked cells" - reszta wył. 8. W razie potrzeby hasło -> OK i załatwione. W 2007 pewnie podobnie, najwyżej umiejscowienie opcji inne. BTW. Będzie trzeba w najbliższym czasie zaopatrzyć się w "edu-akcyjnego" Profa, bo się zniżki niedługo pokończą <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Edu-Akcję koordynuje APN Promise. Jakiś czas temu wysłałem do nich maila z zapytaniem o czas trwania tej promocji i odpisali mi, że będzie trwała do końca 2007 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Nie wiem, jak to wygląda w 2007, ale w 2003: 1. Zaznaczasz cały arkusz (Ctrl+A) 2. Wchodzisz w formatowanie komórek (Ctrl+1 albo Format->Cells) 3. W zakładce "Protection" zaznaczasz "Locked" i (jeśli chcesz) "Hidden" -> OK 4. Teraz zaznaczasz z Ctrl tylko te komórki, które mają móc edytować 5. Odznaczasz dla nich to "Locked" 6. W stosownym menu (w 2003 Tools->Protection->Protect Sheet) odpalasz ochrone arkusza 7. Na liście dozwolonych operacji zostawiasz tylko "Selected unlocked cells" - reszta wył. 8. W razie potrzeby hasło -> OK i załatwione. W 2007 pewnie podobnie, najwyżej umiejscowienie opcji inne. BTW. Będzie trzeba w najbliższym czasie zaopatrzyć się w "edu-akcyjnego" Profa, bo się zniżki niedługo pokończą <_< Ufff, dzieki- dziala! Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Ktos mial taki problem z ofiicem jak u mnie? Wywala mi taki blad jak wyzej na screenie. System oryginalny, zreszta sprawdzalem na piracie i oryginale, tak samo wywala, za to na laptopie znajomej bez problemu sie instaluje. A mi zaraz po starcie sypie errorem :/ Jakies pomysly co sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 XP'eka masz zaupdate'owanego :?: Można Windows Installer jest u Ciebie w nieświeżej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...