Skocz do zawartości
Gość Ramzes The Great

Nagrywarki Lg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Siemka. Ostatnio oddałem do servisu nagrywarke Ricoh x24 a w zamian dostałem Lg 48/24/48, czy naprawde według was Lg jest takie słabe jak mowia niektórzy ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam LG juz koło roku i nie mialem z nia zadnych problemów. Musze powiedziec ze niektorzy uzytkownicy na tym forum przesadzaja krytykujac tak ta firme, ja narazie jestem z niej zadowolony oby tak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po raz kolejny moge powiedziec ze to dobre napedy. Obecnie posiadam dokladnie taki sam o jakim piszesz i jedyne problemy to zanizanie predkosci nagrywania w stosunku do tej pokazanej na plytce w przypadku kiepskiej jakosci nosnika (noname-y, itp.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kożytam już z któregoś z kolei lg-ka i nie narzekam, dużo ludzi pisze ze to szajs bo gdzieś coś słyszeli albo mieli pecha i jeden egzemplarz im siadł. To dobre produkty i nie narzekam nawet chwale sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja jest 6 z kolei LG - 8x , 16x , 24x , 32x@40x , 48x , no i ta .

W ramach ciekawostki 32x podkęcona biosem do 40x nagrała spokojnie koło 1000 CDR-ów - qmpel ją ma od 6 miesięcy , nadal nagrywa , napęd nadal sprawny . Nie miałem żadnego wypadku żeby trzeba było lecieć do serwisu...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam Lg juz dlugo. jest to 12x. nigdy zadnego problemu, zawsze dobrze wszystko, wiec bierz i sie nie zastanawiaj. ludzie mocno przesadzaja, tak samo jak to ma miejsce z codegenami. owszem budy nie rewelacyjne lecz za 140zl to sa lux poprostu. wszyscy ja tak krytykowali lecz ja kupilem i jest max zadowolony!! tak samo robia z nagrywrami. Bierz czleku i sie ciesz ze ja dostales :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Spoko juz ja mam w domq od poniedzialku i dziala super :). Mam jeszcze jedno pytanko :) dzis jade po hdd nowy a nie wiem jaki brac, Moze Barakude ?? moze IBM, Maxtor, Wdc, Samsung ?? powiedzcie co brac bo ja jush sam nie mam pojecia :). THX za wczesniejsze odpowiedzi :). A tak pozatym koles ma nagryware Teac x24 i mowi ze najlepsza :) podobno klasa Plextorka i Yamahy :) jak to jest ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

I tak wlasnie zrobie, wymienie na Barakude 80 Gb, tylko nie wiem czy brac Barakude IV czy V, aha i jeszcze jedno :) jak wypisac na dole tak jak wy jaki sie ma sprzet ?? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG są dobre nagrywarki. CD-ROMY do szajs jak ich mało i tyle:)

a ja mam nagrywarkę LG 32x10x40@40x12x40 :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :lol:

Niestety racja:

- nagrywarka 16x10x40 = miodzio :D

- CDek x50 = szkoda słów :evil: - głośny, słaba korekcja, nie da się go spowolnić programowo, od 20% płtyki zaczyna zwalniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cd lg48x noi juz chyba ze 1,5 roku moze wiecej ale taka padlina od samego poczatu ze nic nie mowie .. poprostu lipa i tyle .... w nocy starsi sie pluja jak wlacze cd jakies bo kwiczy jak by świniaka zarzynali .... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

hmmmmm to moze jednak zostane przy tej nagrywarce :), a co sadzicie o twardzielu Baracuda V 80 Gb ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cd lg48x noi juz chyba ze 1,5 roku moze wiecej ale taka padlina od samego poczatu ze nic nie mowie .. poprostu lipa i tyle .... w nocy starsi sie pluja jak wlacze cd jakies bo kwiczy jak by świniaka zarzynali .... :D

cd romy mają szajskie mam już drugi egzemplarz z serwisu i ciągle sie jebią a nagrywarki sa spox dużo moich kolesi ma je i sobie chwalą ale i tak liteo rulez ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Cd ka LG i sobie chwale tylko że jest to 40X, te szybsze to już mają zupełnie inne bebechy i są fatalne(wyciera się ślimacznica od przesuwu głowicy itp), ogólnie 48 i 52 są strasznie tandetne.

Nagrywarki to polecałem kumplom zawsze LG i jeszcze ani razu sie nie zawiedli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmm to moze jednak zostane przy tej nagrywarce :), a co sadzicie o twardzielu Baracuda V 80 Gb ????

no twardy jak najberdziej spoko. IV sa extra a V jeszcze lepsze :) wiec jak masz mozliwosc kupienia (czyt. kasa) to lec i bierz. Nie bedziesz zalowal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no.

wreszczie nikt sie nie opiera na dowodach typu: a ja słyszałem,kumpel mial,w necie bylo......itd.

najlepiej samemu wypróbowac...no.

wreszczie nikt sie nie opiera na dowodach typu: a ja słyszałem,kumpel mial,w necie bylo......itd.

najlepiej samemu wypróbowac...no.

najlepiej samemu wypróbowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no twardy jak najberdziej spoko. IV sa extra a V jeszcze lepsze :) wiec jak masz mozliwosc kupienia (czyt. kasa) to lec i bierz. Nie bedziesz zalowal :D

poczytaj to:)

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/137

spodziewalem sie lepszych wynikow po B5 :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze niezapamientalem dokladnie, ale wydaje mi sie ze krytykowalismy napedy cd rom 52x. Sam amm nagrywarke lg 16x 10x 40x i nienarzekam czyta mi wsyztkie plytki jakie mam wypala bezproblemowo cdr cdrw i cd audio.

Wiecie moze czy mozna ten model jakos podkrecic ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj to:)

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/137

spodziewalem sie lepszych wynikow po B5 :-/

no dobra przeczytalem i co...?? Owszem moblaby byc V troszke lepsza, lecz mamy ja za cenke podobna do IV to wiadomo ze lepiej ja kupic, jest zawsze szybsza. jesli chodzi ci o tego WD to nigdy w zyciu nie mozemy go porownywac do barakudy. Owszem jest szybszy, ale to jest co innego. To tak jakby porownywac powiedzmy maluch i Seicento. Przecierz to i to malurtkire (dyski: to i to 60GB). To i to 160 na liczniky a przecierz nie ma porownania. nie mozemy porownywac mercedasa klady a z klasa b. 8mb a 2mb cache robi swoje. testy beda wiarygodne jak barakudy beda mialy 8mb cache./ poki co testujmy z barakudami WD ale te normalne z 2mb cache, i wtedy wcale juz nie wypadna tak "szybko". Spoko takie moje zdanie, wg mnie jak najbardziej oplaca sie kupic barakude V i jesli bede dokupywac dysk to spewnoscia to bedzie ona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...