Skocz do zawartości
tomasir

kabel do fdd z dwa wyjściami.

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie mam głupie ( :D ) pytanie co do neigo:

Czy to możliwe aby działało urządzenie podpięte do środkowego gniazda konieczne jest podpięcie innego do drugiego?

A może prościej urządzenie podpięte tylko do gniazda środkowego nie działa, a to samo podpięte do niazda krańcowego działa. Kabel jest nowy.

Po podpięciu do gniazda środkowego wogóle nie widzi fdd, nawet się kontrolka nie świeci, chociaż podaje że urządzenie fdd działa (znaczy widać je...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile pamietam tak musi byc cos na tym gniazdku "z przekreconymi" 5 przewodami - jak to bedzie FDD to wykryje jako A:, na srodkowym gniazdku bez odwroconych przewodow bedzie uzadzenie B: i wlasnie o ile pamiec minie nie myli jak nie ma A: to samo B: nie dziala - ale podkreslam nie jestem pewnien a nie mam tasmy 3 gniazdowej zeby sprawdzic podlaczajac dwa FDD (badz tez 1 do srodkowego) wszystkie tasmy mam krotkie :(

pozycz od kogos inna tasme i sprobuj :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile pamietam tak musi byc cos na tym gniazdku "z przekreconymi" 5 przewodami - jak to bedzie FDD to wykryje jako A:, na srodkowym gniazdku bez odwroconych przewodow bedzie uzadzenie B: i wlasnie o ile pamiec minie nie myli jak nie ma A: to samo B: nie dziala - ale podkreslam nie jestem pewnien a nie mam tasmy 3 gniazdowej zeby sprawdzic podlaczajac dwa FDD (badz tez 1 do srodkowego) wszystkie tasmy mam krotkie :(

pozycz od kogos inna tasme i sprobuj :!:

Ja mam właśnie taką taśmę!

I właśnie takie są moje spostrzeżenia :D

Choć w sumie wcale mi nie zależy na tym "drugim" urządzeniu, ale tak chciałem się spytać czy jest jakieś inne wytłumaczenie tego faktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...