m40 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Mam problem z pracą dyplomową szukam już od miesiąca materiałów do niej… albo nie umiem szukać, albo są one dość trudno dostępne. Potrzebuję danych liczbowych o rozwoju energetyki światowej tzn. jak się rozwinęły różne sektory energetyki oparte na różnych typach energii (energia wiatrowa, wodna, atomowa itp.) w przedziale np. 1970-2000 ten zakres może być mniejszy. Na podstawie tych danych mam zrobić (policzyć) prognozę na przyszłość np. do roku 2030 i pokazać co się bardziej rozwinie. Problem w tym że od miesiąca stoję miejscu ponieważ nie mogę znaleźć materiałów… próbowałem też skorzystać z usług ludzi którzy zajmują się wyszukiwaniem informacji do prac za pieniądze, ale jak do tej pory pięć różnych tego typu usługodawców rozkłada ręce nie mogąc mi pomóc. Na promotora nie mogę za bardzo liczyć <_< … mam nadzieje że tego nie czyta i nie domyśli się o kogo chodzi. Znalazłem coś takiego na zagranicznych stronach: http://www.iea.org/textbase/stats/coaldata...;SubmitA=Submit alt to są tylko informacje z 2003 roku te z 1971 do 2003 są niestety płatne :( Możecie mi cokolwiek zasugerować. Wiem, temat niezbyt związany jest z komputerami, ale kto powiedział że entuzjasta komputerowy nie może studiować na innych kierunkach niż informatyka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 To nie mogles sobie wybrac jakiegos latwego tamatu pracy, chyba miales wybor. Info radze szukac w miejscach, gdzie specjalizuja sie w tego typu badaniach, jakies instutucje czy cos w tym stylu. Moze w bibliotekach duzych uczelni, jakies roczniki statystyczne itp. Co do ludzi wyszukujacych info za kase (np. licencjackich, magisterskich itp.) jak to nazwales, to oni szukaja tylko w necie, wiec jesli faktycznie jest bardzo malo info na ten temat, to nie masz co na nich liczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 To nie mogles sobie wybrac jakiegos latwego tamatu pracy, chyba miales wybor. Info radze szukac w miejscach, gdzie specjalizuja sie w tego typu badaniach, jakies instutucje czy cos w tym stylu. Moze w bibliotekach duzych uczelni, jakies roczniki statystyczne itp. Co do ludzi wyszukujacych info za kase (np. licencjackich, magisterskich itp.) jak to nazwales, to oni szukaja tylko w necie, wiec jesli faktycznie jest bardzo malo info na ten temat, to nie masz co na nich liczyc. Tzn. tak długo wybierałem i kombinowałem nad własnym tematem że aż sami mi swój przydzielili <_< co do bibliotek dużych uczelni nie mam do nich zbyt dobrego dostępu, odległość i brak czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 dowiedz się czy jakeiś zagraniczne uczelnie mają jakies takei wydziały i tam poślij mejle, iż jesteś studentem i szukasz informacji do pracy mgr i czy moga Ci cos udostępnić... często jeśli mogą to pomogą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 tylko informacje z 2003 roku te z 1971 do 2003 są niestety płatne Płacisz za wyszukanie informacji, ale jak masz na tacy to już nie płacisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Płacisz za wyszukanie informacji, ale jak masz na tacy to już nie płacisz?Tam się wykupuje jakies punkty... najmniej to 1000 za 45 Euro, trzeba się zarejestrować, podać nr karty kredytowej... gdyby to było łatwe i możliwe zapłaciłbym to 45 Euro. Póki co mój bank nie obsługuje wypłat zagranicznych w obcych walutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Cholera, gdybym dopiero co nie zmienił pracy (dołek finansowy) do bym Ci chętnie z tą kartą pomógł. Zobacze co da się zrobić pod koniec tygodnia. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...