DaRoN Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nie, to dowodzi że trzeba być zboczonym - tzn. nauczyć się rozpoznawać skutki kompresji, żeby słyszeć równicę od razu. A przez audiofili lansowana jest opinia, jakoby mp3 było jednoznaczne z muzyką z np. kieszonkowego radia, bo tak ten poziom dźwięku jest odbierany i oceniany. Tak jak DVD i DivX, też w specyficznych warunkach znajdziesz na upartego różnicę, tylko po co jej szukać skoro i tak jest dobrze...W tym momencie deczko się gubię w Twoich wypowiedziach... Wnioskuję z nich, że jeśli słyszę różnicę między mp3 320kbps/cbr a audiocd to znaczy, że albo jestem głuchy, albo pierdzielnięty i zboczony do reszty? no bez przesady - wiadomo słuch słuchem, ale to jest naprawdę tak mała różnica? Jak na moje uszy jest to różnica mała, ale czy aż tak, żeby powiedzieć, że mp3 256kbps jest lepsze od cda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 No a jak z tym, przeczytanym gdzieś, porównaniem x-fi do taniego odtwarzacza cd - jakieś uwagi? A mnie ciekawi podobna kwestia ale odnośnie porównania karty muzycznej na dobrym poziomie z markowym dvd z możliwośćią odczytu mp3,no bo czytałem gdzieś prawdopodobnie na audiostereo że algorytm dekodujący mp3 w stacionarnych dvd nawet z wyzszej półki nie dorównuje jakością kartą muzycznym dobrej klasy+ np foobar,mowa jest oczywiście o dobrych mp3 np 320CBR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jak na moje uszy jest to różnica mała, ale czy aż tak, żeby powiedzieć, że mp3 256kbps jest lepsze od cda? Lepsze nie ma prawa byc, zakladajac ze zostalo zgrane z CDA - to w koncu format stratny. Moze byc co najwyzej niezauwazalnie gorsze (czyli w zasadzie takie samo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Lepsze nie ma prawa byc, zakladajac ze zostalo zgrane z CDA - to w koncu format stratny. Moze byc co najwyzej niezauwazalnie gorsze (czyli w zasadzie takie samo).Tak powiedział ponoć jakiś tam pan gumowe ucho(kolo z wypowiedzi bodaj Sarkazza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ależ macie tutaj bałagan w dyskusji :-) Może kilka uwag: Lepsze/gorsze brzmienie to ocena subiektywna. Bez sensu jest sprzeczanie się, kto ma rację, gdy chodzi o oceny subiektywne - w takim wypadku każdy ma własną rację. Obiektywną cechą będzie to czy słychać różnicę między dwom próbkami nagrania. A jak słychać, to każdy może sobie wybrać to co lubi. I wcale nie jest dziwne, że w niektórych przypadkach ludzie wybierają brzmienie mp3 ponad oryginał. Dyskusja toczy się w rejonie subtelnych różnic brzmienia. Tego nie da się po prostu sprawdzić na zasadzie "posłucham i porównam". Minimum wymagań co do sensowności wypowiedzi, to podparcie się ślepym odsłuchem z wyrównaniem poziomu głośności i statystką wyników (można skorzystać z norm ITU http://www.itu.int/rec/R-REC-BS.1116-1-199710-I/en :-)). Akurat testy ABX kompresji stratnej na PC przeprowadza się bardzo łatwo, więc brak rzetelnego sprawdzenia raczej podpada pod ignorancję niż lenistwo. W naukach empirycznych nie da się udowodnić, że coś nie istnieje. Wymaganie: "udowodnij że nie ma różnicy" jest sformułowane bez sensu. A jak ktoś stawia takie wymagania, to proponuje na próbę przedstawić schemat logiczny dowodu tezy "krasnoludki nie istnieją". Bo przecież nie istnieją? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Nie bardzo rozumiem skąd miała by wynikać różnica pomiędzy oryginałem a kopią? Wielokrotnie słuchałem oryginał/kopia, nigdy nie słyszałem różnicy... Więc wychodzę z założenia że ów różnica nie występuje... a nawet jeśli ja jej nie słyszę więc mi to lata :) Choć z drugiej strony jest grono ludzi którzy ta różnice słyszą... http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html...=4470&all=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 >Jeszcze jedna uwaga, p. Pacuła zorganizował kiedyś ślepy test porównujący płyty nagrane na >nagrywarce audio i komputerze. Według opinii wszystkich uczestników nagrywarka audio została >zdeklasowana. Wyniki zostały opublikowane w którymś z pism audio Znam ten artykuł. Rzeczywiście taki uzyskano wynik. Tyle że użyto tam niskobudżetowej nagrywarki audio Philipsa. Miałem kiedyś taką. Kopie z niej grały równie słabo jak te wykonane na komputerze za pomocą CloneCD. Dlatego też wymieniłem ją na Pioneera PDR-05. To już jest zupełnie inna bajka, kopie z Pioneera są zawsze lepsze od komputerowych, a często nawet trudne do odróżnienia od oryginałów. Kto tych ludzi produkuje. To jest aż nierealne. Może jeszcze zdjęcia przegrane na CD tracą kolory i rozdzielczość? Najbardziej mnie rozwalają testy Phillips, bo jeśli faktycznie cd-r audio ma utratę dynamiki itp, to znaczy że nagrywarka celowo zmienia zawartość całej płyty. Jest jeszcze pan numer 2, który wierzy że jego stacjonarna nagrywarka, która nagrywa pewno do 8x, jest lepsza od spawarek za 100 zł które zachowują precyzję przy 48x. Do tego nawet pomijam fakt że stacjonarne nagrywarki mają tak ubogie opcje kopiowania ( w stosunku np. do EAC czy CloneCD) że aż się serce kraja, jak ci audiofile muszą wydawać krocie na super stacjonarne nagrywarki. Jak ktoś twierdzi że kopie brzmią inaczej, ma coś z głową. W sumie zabawny cytat znalazłem Blind test? Come on guys! Everyone audiophile knows that blind tests aren't even an accurate way of measuring the warm mutli-facted depth of the double-crystal enhanced waveforms! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 do Kyle: LOL nie ma różnicy pomiędzy 128 a 320? ja ci mogę udowodnić, że jest jak chcesz zarz coś tu skompresuje z oryginalnego CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) do Kyle: LOL nie ma różnicy pomiędzy 128 a 320? ja ci mogę udowodnić, że jest jak chcesz zarz coś tu skompresuje z oryginalnego CD Może wstaw cytat "mnie" bo do takiej bredni się nie przyznaję. :rolleyes: ps. mam oczywiście na myśli miejsce gdzie zamieściłem taką informację jakoby nie było różnicy między mp3 128 a 320 Edytowane 26 Listopada 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Może wstaw cytat "mnie" bo do takiej bredni się nie przyznaję. :rolleyes: ps. mam oczywiście na myśli miejsce gdzie zamieściłem taką informację jakoby nie było różnicy między mp3 128 a 320 proszę bardzo i sorry bo chodziło mi o LuKe!!!!!!!! podobne to :mur: Edytowane 27 Listopada 2006 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 do Kyle: LOL nie ma różnicy pomiędzy 128 a 320? ja ci mogę udowodnić, że jest jak chcesz zarz coś tu skompresuje z oryginalnego CD proszę bardzo i sorry bo chodziło mi o LuKe!!!!!!!! podobne to :mur: .. jak juz pisalem tak wlasnie zgrywalem z CDka w jakosciach 320 i 128 i na mojej konfiguracji sprzetu nie slychac zadnej roznicy, a jesli nawet by byla roznica to jest ona cholernie malo slyszalna skoro ja i ludziom ktorym to puszczalem nie slysza roznic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 .. jak juz pisalem tak wlasnie zgrywalem z CDka w jakosciach 320 i 128 i na mojej konfiguracji sprzetu nie slychac zadnej roznicy, a jesli nawet by byla roznica to jest ona cholernie malo slyszalna skoro ja i ludziom ktorym to puszczalem nie slysza roznic Swoją drogą czego oczekiwałeś, skoro sytuacja wyglądała pewnie tak, że przychodzi do ciebie kumpel i słyszy: "na takim forum jacyś idioci piszą, że jest różnica między X a Y, weź ty posłuchaj, bo dla mnie to bzdura, nie ma żadnej różnicy". Po czym pewnie puszczałeś mu jeden 3 minutowy kawałek, po jego zakończeniu drugi, po czym wzpólnie orzekaliście, że nie ma różnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Jest różnica i to ogromna. Na dobrym sprzęcie IMHO nie da się słuchać 128kbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Swoją drogą czego oczekiwałeś, skoro sytuacja wyglądała pewnie tak, że przychodzi do ciebie kumpel i słyszy: "na takim forum jacyś idioci piszą, że jest różnica między X a Y, weź ty posłuchaj, bo dla mnie to bzdura, nie ma żadnej różnicy". Po czym pewnie puszczałeś mu jeden 3 minutowy kawałek, po jego zakończeniu drugi, po czym wzpólnie orzekaliście, że nie ma różnicy? nie, puszczalem wkolko ten sam moment tego samego kawalka piosenki w obu jakosciach na zmiane Jest różnica i to ogromna. Na dobrym sprzęcie IMHO nie da się słuchać 128kbps. glupoty gadasz...wlasnie czym lepszy sprzet tym bardziej powinno lepiej brzmiec 128kbps niz na gorszym sprzecie sluchajac tego samego 128, zastanow sie koles co ty wogule gadasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) glupoty gadasz...wlasnie czym lepszy sprzet tym bardziej powinno lepiej brzmiec 128kbps niz na gorszym sprzecie sluchajac tego samego 128, zastanow sie koles co ty wogule gadasz? Hehe, nie ma nic gorszego niż ignorancja połączona z forsowaniem na siłę swoich poglądów. Edytowane 27 Listopada 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) nie, puszczalem wkolko ten sam moment tego samego kawalka piosenki w obu jakosciach na zmiane glupoty gadasz...wlasnie czym lepszy sprzet tym bardziej powinno lepiej brzmiec 128kbps niz na gorszym sprzecie sluchajac tego samego 128, zastanow sie koles co ty wogule gadasz? Akurat ten "koleś" .:SpIrIt:. dobrze "gada". Dzięki systemowi audio który jest precyzyjny zniekształcenia wprowadzane przez stratną kompresję ( np. mp3 ) są obnażane podczas gdy na powiedzmy mało precyzyjnym sprzęcie one giną w "tłumie" zniekształceń wprowadzanych przez samo urządzenie przez co może nawet dojść do sytuacji w której faktycznie nie usłyszymy różnicy między 128 k bit a CDA ( głośniczki komputerowe za 20 PLN ) Edytowane 27 Listopada 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Pewno na monitorach studyjnych by to było ładnie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Akurat ten "koleś" .:SpIrIt:. dobrze "gada". Dzięki systemowi audio który jest precyzyjny zniekształcenia wprowadzane przez stratną kompresję ( np. mp3 ) są obnażane podczas gdy na powiedzmy mało precyzyjnym sprzęcie one giną w "tłumie" zniekształceń wprowadzanych przez samo urządzenie przez co może nawet dojść do sytuacji w której faktycznie nie usłyszymy różnicy między 128 k bit a CDA ( głośniczki komputerowe za 20 PLN ) ktos tu chyba pomylil fora? z tego co mi wiadomo jest to forum komp ( tak mi sie przynajmniej wydaje), wiec o jakich tu mowicie glosnikach? o kolumnach... ja nawiazuje do glosnikow komp, i mp3 w 128 na puszkach za 200zl bladziej wypadnie niz na puszkach komp za 1000zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ktos tu chyba pomylil fora? z tego co mi wiadomo jest to forum komp ( tak mi sie przynajmniej wydaje), wiec o jakich tu mowicie glosnikach? o kolumnach... ja nawiazuje do glosnikow komp, i mp3 w 128 na puszkach za 200zl bladziej wypadnie niz na puszkach komp za 1000zl Myślenie nie boli, spróbuj czasem :mur: Nie sądzisz, że jeśli kolumny za 1000 ładniej zagrają mp3 128, to ładniej zagrają też 320? A ponieważ są dokładniejsze, grają czyściej, wyraźniej, to większa też będzie róznica? Teraz to przemyśl. I przemyśl tez to, kto tu pomylił fora i znajduje coraz głupsze usprawiedliwienia i wykręty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ktos tu chyba pomylil fora?Jak na ironię jesteś to Ty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Myślenie nie boli, spróbuj czasem :mur: Nie sądzisz, że jeśli kolumny za 1000 ładniej zagrają mp3 128, to ładniej zagrają też 320? A ponieważ są dokładniejsze, grają czyściej, wyraźniej, to większa też będzie róznica? Teraz to przemyśl. I przemyśl tez to, kto tu pomylił fora i znajduje coraz głupsze usprawiedliwienia i wykręty. jak sama nazwa wskazuje PUREPC jest to forum KOMPUTEROWE, wiec co do mojego pomylenia forum to ty jestes w bledzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A ty jesteś w dziale AUDIO, a jak wiadomo, na różnych działach gromadzą się osoby zainteresowane daną tematyką np. mnie interesują monitory i audio. I na tych działach, co cię bardzo zaskoczy, są osoby dla których świat AUDIO nie kończy się na Logitech x230 i Creative X-fi. Zresztą temat o karcie dźwiękowej na USB ma więcej stron, niż ten o X-fi... To chyba o czymś świadczy. Jak chcesz pogadać jak to świetnie mp3 brzmi, to idź na "komputerowe zestawy 2.1 i 5.1" czy jak to się tam nazywa, i tam sobie pogadaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Formuła : "głośniki komputerowe" nie powinna być synonimem "marne głośniki" - ja myślę że dla wielu niestety jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 jak sama nazwa wskazuje PUREPC jest to forum KOMPUTEROWE, wiec co do mojego pomylenia forum to ty jestes w bledzie Aha, czyli ponieważ jestem na forum komputerowym, to musze wypowiadać się bez sensu na tematy choć trochę od komputerów odbiegające? (BTW. kodowanie mp3 to pewnie na forum ogrodniczym?) Widzę, że ty już wcieliłeś tą zasadę w życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Formuła : "głośniki komputerowe" nie powinna być synonimem "marne głośniki" - ja myślę że dla wielu niestety jest.Ale poza Edifier nie ma zbyt wiele tych dobrych głośników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ale poza Edifier nie ma zbyt wiele tych dobrych głośników...Trochę by się znalazło ( SWAN ) ale nie w Polsce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A ty jesteś w dziale AUDIO, a jak wiadomo, na różnych działach gromadzą się osoby zainteresowane daną tematyką np. mnie interesują monitory i audio. I na tych działach, co cię bardzo zaskoczy, są osoby dla których świat AUDIO nie kończy się na Logitech x230 i Creative X-fi. Zresztą temat o karcie dźwiękowej na USB ma więcej stron, niż ten o X-fi... To chyba o czymś świadczy. Jak chcesz pogadać jak to świetnie mp3 brzmi, to idź na "komputerowe zestawy 2.1 i 5.1" czy jak to się tam nazywa, i tam sobie pogadaj. "dla których świat AUDIO nie kończy się na Logitech x230", chciales chyba napisac Logitech Z-5500 :-P, jak dla mnie to mi az nadto wystarcza Aha, czyli ponieważ jestem na forum komputerowym, to musze wypowiadać się bez sensu na tematy choć trochę od komputerów odbiegające? (BTW. kodowanie mp3 to pewnie na forum ogrodniczym?) Widzę, że ty już wcieliłeś tą zasadę w życie. zasada, forum komp to forum komp, a co po niektorzy wyskakuja tu z jakimis zestawami w drewnie wartymi tyle co napodpalke do pieca (tyczy sie to wielu tematow w tym dziale) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 "dla których świat AUDIO nie kończy się na Logitech x230", chciales chyba napisac Logitech Z-5500 :-P, jak dla mnie to mi az nadto wystarczaZ-5500 :lol: Wiesz, podobno o gustach się nie dyskutuje, ale jakbym dysponował pieniążkami wystarczającymi na zakup Z-5500, to na pewno spożytkowałbym je na chociażby NADa i Wharfadale, tudzież Kody po tuningu (w ostatnim Hi-fi i muzyka jest o tym troszkę). Ewentualnie, ściągnąłbym sobie Edifiery (chociaż to ciężżżka sprawa). Bo wybacz, ale do muzyki Z-5500 się nie nadaje. zasada, forum komp to forum komp, a co po niektorzy wyskakuja tu z jakimis zestawami w drewnie wartymi tyle co napodpalke do pieca (tyczy sie to wielu tematow w tym dziale)Zestawy w drewnie warte tyle co nadpałka do pieca? To ile Z-5500 są warte :lol: Tyle co plastik z bass-reflexu, i tytanowo-molibdenowo-kevlarowo-karbonowe satelity dla melomanów? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ktos tu chyba pomylil fora? z tego co mi wiadomo jest to forum komp ( tak mi sie przynajmniej wydaje), wiec o jakich tu mowicie glosnikach? o kolumnach... ja nawiazuje do glosnikow komp... Przecież nikt nie powiedział że (forum komp) dotyczy tylko i wyłacznie tańszych zestawów typu Creative, Logitech , (forum komp)dotyczy każdego sprzętu który współpracuje z kompem ,zarówno taniego jak i drogiego ,wszystko zależy jakie kto ma wymagania i możliwośći finansowe. Te foto też są z (forum komp)jest współpraca z kompem więc dotyczy tematu jak najbardziej!. http://i46.photobucket.com/albums/f144/pin...23/DSC00859.jpg http://i46.photobucket.com/albums/f144/pin...23/DSC00872.jpg http://i46.photobucket.com/albums/f144/pin...23/DSC00868.jpg http://img.photobucket.com/albums/v236/sar...io/home_rig.jpg http://photo.head-fi.org/data/500/DSC00331.JPG http://www.hardforum.com/forumdisplay.php?f=33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 za cene z-5500 nie kupisz nic lepszego NOWEGO w drewnie ze zmacniaczem czy to czy z-5500 nadaja sie do muzyki czy nie to zalezy dla kogo, bo jak dla mnie nadaja sie elegancko, oczywiscie odpowiednio skonfigurowane z dzwiekowka X-FI... mmm dekodowana w 5.1 muzyka brzmi bosko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...