Georg Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mam problem ze starym dyskiem QUANTUM Fireball serii lct 17 GB. Aktualnie przy próbie podłączenia dysk się uruchamia (silnik) zapala się mała diodka na elektronice i słychać stuknięcie i tyle. przy restarcie silnik działa ale nie słychać szymu głowicy, dopiero po ponownym włączeniu kompa słychać terkot i ... sytuacja się powtarza. Mam pytanie- czy to uszkodzona elektronika, czy też wada mechaniczna napędu. Na elektronice nie widać śladów spalenia. I pyt. nr2 czy elektronika serii lct pasuje pod wszystkie modele tej serii niezaleznie od pojemności dysku? Pozdrawiam! :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Jak mailem seagate 6.4 Gb to tesh mi sie cos takiego stalo.... probowalem rowniez przemienic elektronike ale sie proces nie udal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georg Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Przekładałeś elektronikę od identycznego modelu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Akurat sprawna elektronika byla od wiekszego modelu....(o ile dobrze pamietam od 8.4) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georg Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 no właśnie - słyszałem, że konieczna jest zgodność pojemności talerzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Tak raczej pojemnosc musi sie zgadzac.... Jesli elektronika bedzie taka sama to powinno byc OK chcoiaz ten zabieg nie jest w 100% dzialajcy..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...