Holden Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Witam! Mam problem z nagrywaniem dźwięku na tej karcie. Chciałem sobie ponadawać przez radio internetowe, to niemoge bo wysyłany dźwięk gra cicho, trzeszczy i pierdzi.. :/ Jak nagrywam przez windowsowy rejestrator dźwięku to jest tak samo :/ Ten problem występuje tylko na windowsie 98, na XP jest wszystko dobrze, ale mam bardzo słabego kompa i na xp jak włącze shoutcasta to mi sie komp wiesza, dlatego musze na 98 nadawać :/ Sterowniki instalowałem z płyty dołącząnej do karty a puźniej jakieś z internetu ściągnąłem, zainstalowałem i ciągle jest tak samo. :/ Stąd http://www.speedyshare.com/883880785.html możecie sobie ściągnąć dźwięk, który nagrałem w rejestratorze i posłuchać jak trzeszczy Z góry wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam ;) Edytowane 19 Listopada 2006 przez Holden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam. Mam tę kartę dźwiękową. Gra bardzo przyjemnie, ale nie o tym mowa :D .... Nie nagrywałem na niej w sumie za dużo i używam win 2k a piszesz że u ciebie na XP lata ładnie... mimo że na XP są z sensownych driverów tylko bety, a te porządnie zrobione są właśnie na win 98... Pamiętam że ta karta ma problem z którymś z chipsetów VIA ... chyba Apollo .. Może taki posiadasz na swojej MOBO ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Pamiętam że ta karta ma problem z którymś z chipsetów VIA ... chyba Apollo .. Może taki posiadasz na swojej MOBO ?? Nie, moja płyta to takie cudo: Amptron PII-3726(M)T :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 No to chyba nie będę mógł pomóc... Popatrzyłem chwile na google i ta płyta nie jest na VIA tylko na jakimś ALi1621... Nie mam pojęcia co może być nie tak... Może trzeba coś w regulacjach głośności i tam efektów pozmieniać? Próbuj może coś się uda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Może trzeba coś w regulacjach głośności i tam efektów pozmieniać? Próbuj może coś się uda... Właśnie chodzi o to że ja już tu sie napróbowałem chyba wszystkiego i w regulacji głośności i w panelu sterowania (w multimediach) i jeszcze jakieś efekty 3D można ustawiać, to chyba już na wszystkie sposoby to wszystko ustawiałem i ciągle jest tak samo :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yatzhek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Witam! Mam problem z nagrywaniem dźwięku na tej karcie. Chciałem sobie ponadawać przez radio internetowe, to niemoge bo wysyłany dźwięk gra cicho, trzeszczy i pierdzi.. :/ Jak nagrywam przez windowsowy rejestrator dźwięku to jest tak samo :/ Ten problem występuje tylko na windowsie 98, na XP jest wszystko dobrze, ale mam bardzo słabego kompa i na xp jak włącze shoutcasta to mi sie komp wiesza, dlatego musze na 98 nadawać :/ Sterowniki instalowałem z płyty dołącząnej do karty a puźniej jakieś z internetu ściągnąłem, zainstalowałem i ciągle jest tak samo. :/ Stąd http://www.speedyshare.com/883880785.html możecie sobie ściągnąć dźwięk, który nagrałem w rejestratorze i posłuchać jak trzeszczy Z góry wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam ;) Witam! Mam bardzo podobny, jak nie identyczny problem. Tzn. Posiadam kartę Aureal Vortex 1 AU8820B2. Od długiego już czasu mam z nią duży problem. Otóż pewnego dnia zauważyłem, że dźwięk znika, trzeszczy, pierdzi, pyka, piszczy itp. Nagrany dźwięk również zawierał trzaski, lecz mniejsze. Szukając rozwiązania w internecie znalazłem informację, że należy zdezaktywować opcję "Enable Tone Control". Tak też zrobiłem i dźwięk zaczął działać normalnie. Ale nie w tym problem. Gdy chcę nagrać coś mikrofonem (bądź z jakiegokolwiek innego źródła) dźwięk nagrany jest jakby dwukrotnie przyspieszony i spitchowany (smerfi głos), a poza tym co jakiś czas są głośne 'przestery' w postaci pyknięć. Co może być przyczyną tego, że opcja "Enable Tone Control" zabierała zasoby CPU, a jej odznaczenie z kolei totalnie uniemożliwia nagrywanie? Proszę o pomoc! Więcej o tym możecie przeczytać tutaj: http://forum.pclab.pl/t395310.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...