Skocz do zawartości
Bob Digital

Sb Audigy 2 Zs + Creative Gd580=problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki zestawik jak w temacie i po pewnym czasie pojawila sie refleksja ze cos tu jest nie halo. Połaczone jedno z drugim mam za pomoca przewodu optycznego co teoretycznie powinno gwarantowac maksymalna jakosc itd. Moze i faktycznie tak jest bo ciezko to jakos sprawdzic czy tak nie jest. Jednak pojawia sie pewne ale - ale co sie dzieje z grami. Jesli w grze np. CoD2 rekomendowanej dla SB wlacze EAX to pojawia sie problem. W karcie mam ustawione ze ona dekoduje EAX i wszystko cacy ale GD580 wcale tego nie widzi i dekoduje sygnal cyfrowy po swojemu albo nie dekoduje i jest stereo :mur: jesli karte sie przelaczy zeby nie dekodowala tylko przepuszczala czysty sygnal to GD580 dalej widza tylko stereo :mur: . Nie wiem jak sie to wszystko ma do polaczenia kablowego bo niemam tych kabli (gdzies szlak je trafil).

Konkluzja taka mi przychodzi do glowy po jakiego diabla wydalem tyle kasy na te glosniki skoro i tak nie dziala z laptopem tak jak powinny. Odrazu uprzedzam ze to wszystko tylko odnosi sie do gier bo z filmami z AC3 jest wsystko jak trzeba, z konsolami do gier tez to dziala ale w konsolach nie ma SB ZS 2. Powinienem do ZS dokupic zwykly zestaw 5.1 i polaczyc kablami i by grala jak trzeba.

Jesli ktos ma taki problem i potrafi go rozwiacac to prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi