kądziel Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam tak jak w temacie mam zamiar kupić kartę graficzną na PCI-E ale nie moge sie zdecydować mam 800zł. Jak narazie jestem najbardziej przekonany do tej http://sklep.gral.pl/preview/Gigabyte/GeFo...DVIPCI-E_87.php . Doradźcie mi cos. czekam na szybką odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam tak jak w temacie mam zamiar kupić kartę graficzną na PCI-E ale nie moge sie zdecydować mam 800zł. Jak narazie jestem najbardziej przekonany do tej http://sklep.gral.pl/preview/Gigabyte/GeFo...DVIPCI-E_87.php . Doradźcie mi cos. czekam na szybką odp. hmm mi sie wydaje ze dobry wybor ... nie bijcie jak sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 hmm mi sie wydaje ze dobry wybor ... nie bijcie jak sie myleW sumie ok,ale myślałeś o czymś takim? Geforce wersja gainwarda bardzo fajne chłodzenie spoko oc: http://www.allegro.pl/item140068219_gainwa...mple_1_2ns.html Ewentualnie radek : http://www.allegro.pl/item142799928_sapphi...sklep_raty.html Ale wydaje mi się że geforce będzie lepszy. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Karta dobra, sam mam zamiar taką kupić wraz z nowym kompem, tyle, że ja biorę ASUS'a. Po OC przegania 7900GT. Polecam :) Edytowane 19 Listopada 2006 przez MariuszW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 W sumie ok,ale myślałeś o czymś takim? Geforce wersja gainwarda bardzo fajne chłodzenie spoko oc: http://www.allegro.pl/item140068219_gainwa...mple_1_2ns.html Ewentualnie radek : http://www.allegro.pl/item142799928_sapphi...sklep_raty.html Ale wydaje mi się że geforce będzie lepszy. pozdr HMMM ten 7900GS GAINWARD mi sie bardzo dobry wydaje czas dostepu 1,2 ns hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 W tej cenie nie ma nic lepszego niż X1950pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 W tej cenie nie ma nic lepszego niż X1950pro Ten GeForce nei lepszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) HMMM ten 7900GS GAINWARD mi sie bardzo dobry wydaje czas dostepu 1,2 ns hmmmWszystkie 7900gs dobrych firm mają 1,2ns :lol: Zaraz poszukam jakiegoś porównania tych 2 kart i sprawa bedzie prosta ;) Edytowane 19 Listopada 2006 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Wszystkie 7900gs dobrych firm mają 1,2ns :lol: Zaraz poszukam jakiegoś porównania tych 2 kart i sprawa bedzie prosta ;) ok dzieki czekam ..SORKA ZA OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) ok dzieki czekam ..SORKA ZA OTBez kompromisowo wygrywa geforce 7900gs klik: http://www.techspot.com/review/28-radeon-x...-geforce-7900gs Różnica dosyć znaczna ok 500pkt w 3marku ;) Nic tylko brać 7900gs pozdr Edytowane 19 Listopada 2006 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Jasne, jak brać kartę do bicia marków, to 7900GS. Tylko czy tu chodzi o 3DSmarki? :mur: Jest nawet temat o karcie za 750zł. Tam cały czas wychodzi na to, że różnica w zasadzie jest niewielka, nie ma, że "bierz tylko tą, żadną inną". Jeśli już 7900GS, to Galaxy, jeśli x1950pro, to Asus, albo PowerColor (ze wskazaniem na PC). Edytowane 19 Listopada 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jasne, jak brać kartę do bicia marków, to 7900GS. Tylko czy tu chodzi o 3DSmarki? :mur: Jest nawet temat o karcie za 750zł. Tam cały czas wychodzi na to, że różnica w zasadzie jest niewielka, nie ma, że "bierz tylko tą, żadną inną".No dobra,wiem że nikt nie gra w 3dsmarki.Ale wydaje mi się że geforce będzie lepszym wyborem i na miejscu autora topicu tę kartę własnie bym wybrał. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jeśli masz trochę czasu i ochoty, to za tę cenę kupisz 7900GT. Tu masz od ręki Asusa 7900GT + Pentagram XC80 AlCu za 700 zł. Według mnie nie ma nad czym się zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jasne, jak brać kartę do bicia marków, to 7900GS. Tylko czy tu chodzi o 3DSmarki? :mur: Jest nawet temat o karcie za 750zł. Tam cały czas wychodzi na to, że różnica w zasadzie jest niewielka, nie ma, że "bierz tylko tą, żadną inną". Jeśli już 7900GS, to Galaxy, jeśli x1950pro, to Asus, albo PowerColor (ze wskazaniem na PC). Po 1 to czemu sie tak denerwujesz odrazu .. trudne dziecistwo ? przeciez mogl bys spokojnie wytlumaczyc mnie i lukmen ze jakas tam inna grafa jest lepsza ... ja na miejscu autora bym wzial ta grafe ktora polecil LUKMEK Jasne, jak brać kartę do bicia marków, to 7900GS. Tylko czy tu chodzi o 3DSmarki? :mur: Jest nawet temat o karcie za 750zł. Tam cały czas wychodzi na to, że różnica w zasadzie jest niewielka, nie ma, że "bierz tylko tą, żadną inną". Jeśli już 7900GS, to Galaxy, jeśli x1950pro, to Asus, albo PowerColor (ze wskazaniem na PC). Po 1 to czemu sie tak denerwujesz odrazu .. trudne dziecistwo ? przeciez mogl bys spokojnie wytlumaczyc mnie i lukmen ze jakas tam inna grafa jest lepsza ... ja na miejscu autora bym wzial ta grafe ktora polecil LUKMEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Po 1 to czemu sie tak denerwujesz odrazu .. trudne dziecistwo ? przeciez mogl bys spokojnie wytlumaczyc mnie i lukmen ze jakas tam inna grafa jest lepsza ... ja na miejscu autora bym wzial ta grafe ktora polecil LUKMEK [ciach!]a, bo jak widzę drugi taki sam temat, w którym jeszcze się pisze nie wiadomo co, to mnie szlag trafia. I nie mam żadnego trudnego dzieciństwa, za takie sugestie, to Cię jeszcze zaraportuję, jak będę miał kaprys. A tak w ogóle - peace :lol2:. Ja bym się jednak skłaniał ku temu, co podał lukmek :D. BTW To czy ja się jakoś w tym pierszym poście denerwowałem strasznie? 0_o Ot, emotkę wstawiłem, to że od razu jestem zły? OMG, wyluzuj... Edytowane 19 Listopada 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Więc w podsumowanie bierz Asus x1950 pro za 775 lub tą Galaxy 7900gs za 749. W testach raz wygrywa Asus a raz Galaxy, więc wybór zależy od ciebie. Edytowane 19 Listopada 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Więc w podsumowanie bierz Asus x1950 pro za 775 lub tą Galaxy 7900gs za 820. W testach raz wygrywa Asus a raz Galaxy, więc wybór zależy od ciebie. Mylisz się. Zobacz na moją propozycję: klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Tylko, że jeszcze kilka dni do końca licytacji zostało, a poza tym podałem linki do nówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Nie ma znaczenia, czy są to nówki. Tym na Allegro pozostały jeszcze 2 lata gwarancji, więc martwić się nie trzeba. A wydajność będzie z pewnością lepsza niż kart podanych przez ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Dla niektórych ma znaczenie czy to są nówki czy nie. A co do wydajności to masz rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) z opisu aukcji wynika ze kolo wysoko ich nie wykrecil, moze i ze strachu. 7900gt zas w testach (kilka przed momentem przejrzalem) jakos duuuzo mocniejsza od x1950pro i wykreconego 7900gs nie jest.. a do tego dochodzi wyjatkowa "awaryjnosc" 7900gt. polecam przejrzec topic o gf 7900. EDIT: kupowanie tych kart w komputroniku = przeplacanie prawie ok 70 zl w obu przypadkach. Edytowane 19 Listopada 2006 przez mumin34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam. A co powiecie o tej karcie http://sklep.gral.pl/preview/PowerColor/Ra...derPCI-E_02.php przekonuje mnie to ze ma ona tuner tv. 16 potoków, 48ps i 8 vs. Jedyny mankament tej karty to to ze ma tylko 1000mhz taktowanie pamięci. I tu sie wacham. A pozostałem karty to te nad który mi sie zastanawiam: http://sklep.gral.pl/preview/Asus/RadeonX1...DVIPCI-E_48.php http://sklep.gral.pl/preview/Galaxy/GeForc...540_1500_90.php Prosze doradzcie mi która karte z tych trzech wybrac, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja bym osobiście brał Asusa. Fajniejsze chlodzenie, wyzsze taktowanie. Możliwe,ze akutat tą kartę sobie kupię :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 http://www.allegro.pl/item142799928_sapphi...sklep_raty.html co do tego jest niezly :) mam do tego kolesia 3 min drogi, musze tylko przejsc na 2ga strone ulicy, i niejest to jakas firma "krzak" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zamówiłem sobie tego Asusa w sirus.pl za 770 zł jest, ten Sapphire to jest tam,ale chyba tylko na zamówienie, za to za 740 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...