s0n1c Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Widzisz trzeba uzywac IE, bo opera ma problemy z pewnymi stronkami ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 To może zrobimy konkurs. Będziemy dawać różne wiruski na strony i będziemy klikać w linki, a potem wygra ten, kto będzie miał najwięcej syfu. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 zainstalujcie sobie wreszcie jakieś normalne komunikatory ^^ jak można używać tego szajsu... (analogiczna sytuacja z IE). czasem to naprawdę ludzi nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ale po co? Uzywając IE i GG zawsze się wie najszybciej o nowych wirusach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 ajajaja najnowszy firefiksik nie zadziałał niestety i avascik też padł ;) cóż już jestem po formacie więc.... ehh te kochane wirusy..... ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 No ja to g***** tez zlapalem. Teraz mecze sie aby to gowno usunac. Jak na razie mam zablokowane wysylanie wiadomosci z gg. Hmmmmmmmmmm mam nadzieje ze nie bede musial robic reinstalki systemu :/ Ma Ktos jakies pomysly jak to usunac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 a to w ogóle osadza się w systemie? wątpie... według mnie to skrypt który jednorazowo wysyła wiadomości do ludzi z listy i tyle, ja wczoraj go złapałem, dostałem bana na gg, a dzisiaj wszystko już działa, w tle cały czas nod32 leci, niestety konnekt i firefox wczoraj poległ przy tym skrypcie więc nie mówcie, że to wina IE i GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 u mnie się to objawiło (tak sądzę) tym, że po włączeniu gg musiałem podać numer i hasło... większych kłopotów nie miałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Niestety, ale na drugim komputerze to się zagnieździło :/ Gdzieś wyczytałem, ze m.in. tworzy się plik /system32/rpcc.dll. Data utworzenia tego pliku by się zgadzała, poza tym HJ wskazywał także, że podejrzany też jest plik w startupie UNINSTALL.exe Może ktoś to potwierdzić? edit: I jeszcze jedno: plik gg.dll w Documents and Settings/(nazwa użytkownika). Data utworzenia zgadzająca się z czasem zainfekowania... Edytowane 21 Listopada 2006 przez studenc1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 ajajaja najnowszy firefiksik nie zadziałał niestety i avascik też padł ;) cóż już jestem po formacie więc.... ehh te kochane wirusy..... ! mam to samo i syfu nie stwierdzono :blink: na firewalla brak czasu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Opera+Tlen+Nod32 ni ma nic. Tylko szkoda ze nod nic nie zasygnalizowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 kucyk nie masz czasem zainstalowanego Gadu-Gadu? czy tylko sam Konnekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Firefox blokuje to coś ;] Dzisiaj specjalnie kliknąłem zobaczyć co się stanie (dostałem to samo od 4 osób na gg w przeciągu 3 minut...) i mi się lisek wyłaczył ;] I tyle widziałem tego wirusa czy co to jest xD Jeszcze trochę to ludzie przestaną używać IE ^^ lisek Ci sie wyłączył powiadasz i jesteś pewien że nic się nie stało... :) przeczytaj to, i pomyśl raz jeszcze :) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2394063 Przy okazji dla innych mały tutorial o tępieniu robactwa wg PelzaKa :wink: a zasada jest prosta.. jeśli dostaniecie od kogoś jakikolwiek link, zapytajcie tą osobę czy go wysłała i co to jest. Zamiast podawać kolejne linki bo nikt ich przecież nie spamięta ani nie będzie sprawdzał tu na forum... Edytowane 21 Listopada 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 @PelzaK I tu się mylisz ;] Jednak lisek + nod + tlen dały radę ;] Jak widać nie ma nic co by mi pożerało zasoby (pomijamy to co jest otwarte przez Boinc, bo to oczywiste, że seti ciągnie 100% procka ;]) Zresztą wyczułbym, że net i komp zwolniły, a wszystko było i jest dalej ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 A moze ktos by zrobil zeby bqi sie tak rozsylal ;) przynajmniej jakis pozytek z IE i gg by byl [joke] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Niestety, ale na drugim komputerze to się zagnieździło :/ Gdzieś wyczytałem, ze m.in. tworzy się plik /system32/rpcc.dll. Data utworzenia tego pliku by się zgadzała, poza tym HJ wskazywał także, że podejrzany też jest plik w startupie UNINSTALL.exe Może ktoś to potwierdzić? edit: I jeszcze jedno: plik gg.dll w Documents and Settings/(nazwa użytkownika). Data utworzenia zgadzająca się z czasem zainfekowania... simpler.exe? http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...73&hl=rpcc# http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...162&hl=rpcc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 simpler.exe? http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...73&hl=rpcc# http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...162&hl=rpcc ;) Yup. :) Przy uruchomieniu wyskoczył jakiś błąd związany z simpler.exe. Już wcześniej przy pomocy Killboxa usunąłem niechciane pliki i system wydaje się być czysty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nod32+konnekt+FF 2.0+Win 2K prof+wszystkie aktualizacje z Windows update i po kliknięciu w link pojawia się małe okienko wmp i koniec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Dzięki temu że jest tylu "niewiedzących nieuświadomionych" używających tego softu (IE, GG) które jest łatwe ze względu na dziury do zhackowania, my jesteśmy bezpieczniejsi korzystając z ambitniejszego programowania, którego ów "hackerom" nie chce się tykać :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « mam tylko nadzieje ze ten powyzszy post nie zacheci ich do tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Po co hackować coś co uzywa 1\200 ludzi, a reszta siedzi na gg\ie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 No są dwie logiki. Z praktycznego punktu widzenia dla hackującego lepiej czepić się GG i IE, to chyba jasne. A z drugiej strony ktoś może chcieć być ambinty i zrobić to dla własnej frajdy (firefox itp) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 I tak najsłabszym ogniwem jest człowiek. Mój brat, mimo że nie używa gg, korzysta z FF, to wkleił linka do IE ("bo w FF nic się nie wyświetliło") :/ Na głupotę nie poradzisz... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 kucyk nie masz czasem zainstalowanego Gadu-Gadu? czy tylko sam Konnekt? no co Ty, syfu nie tykam, sam konnekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 no co Ty, syfu nie tykam, sam konnekt gadu gadu to bardzo fajny program można nawet dzięki niemu korzystać z komputera... kolegi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 a dzieki IE internet moze skorzystac z twojego komputera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) No i własnie sie zdenerwowałem, dostałem za darmo bana na wysyłanie wiadomości :/ Za darmo bo system wydaje sie być czysty, nod32 nic nie znalazł, adaware też, jedynie spybot S&D coś tam wyszukał, ale niby nic strasznego. Dodam że kożystam z FF i Konnekta, i pierwszym objawiem było to ze dostawałem info że wiadomości nie docieraja. Inne konta na moim komputerze normalnie funkcjonują. Ile taki ban trwa? W dodatku własnie looknołem na gg brata i jestem na ZW a konnekta mam wyłączonego. Cos mi sie tu nie podoba... No i sie faktycznie coś niedobrzego dzieje :/ Włączyłem gg normalnie i po wyłączeniu niby sie zamyka a w procesach jest aktywny i ma 98-99% uzycia proca :/ A tak przy okazji: orientuje się ktos od czego jest proces dumprep? Edytowane 22 Listopada 2006 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ban bedzie trwal ok 6-12 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) A tak przy okazji: orientuje się ktos od czego jest proces dumprep? http://www.liutilities.com/products/wintas...ibrary/dumprep/ Edytowane 22 Listopada 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 na www.sunstat... bandwidth limit exceeded czyli ludziska chyba ostro klikaja w te linki... wszedzie jakies bledy no i chyba nie sprawdze jak dziala xp sp2 z aktualizacjami + nod32 +aqq +netlimiter +opera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 na www.sunstat... bandwidth limit exceeded czyli ludziska chyba ostro klikaja w te linki... wszedzie jakies bledy no i chyba nie sprawdze jak dziala xp sp2 z aktualizacjami + nod32 +aqq +netlimiter +opera Tyle że ja w nic nie klikałem, brat tez mówi że nie klikał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...