Skocz do zawartości
rudy 102

Czy Jest Sens Dokładać Do 7900gto

Rekomendowane odpowiedzi

config:

DFI rdx200

A64 San Diego 3700+

Grafika 7900gto, albo x1950pro

P.S. Mam do sprzedania x850xt pe na agp, jakby ktoś był zaineresowany :)

napisz jeszcze jaki masz zasilacz, bo to jest juz bardzo istotna sprawa.

BTW. Z ofertami sprzedaży to akurat w nieodpowiedni dział trafiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wymiana zasilacza i tak chyba będzie konieczna, bo ten fortron ma chyba słabą linię 12V (na rzecz 5V)

Moim zdaniem warto kupić radeona x1950pro i kupić dobry markowy zasilacz.Wydajność w grach na obu kartach jest podobna a przecierz Radeona też można podkręcić :wink: Lepiej zainwestować te pieniądze w dobry zasilacz i mieć spokój na dłuższy czas.

pozdr

Edytowane przez lukmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem warto kupić radeona x1950pro i kupić dobry markowy zasilacz.Wydajność w grach na obu kartach jest podobna a przecierz Radeona też można podkręcić :wink: Lepiej zainwestować te pieniądze w dobry zasilacz i mieć spokój na dłuższy czas.

pozdr

Z tego co wyczytałem, to x1950pro za bardzo kręcić się nie chcą, a gto po "delikatnym" pogonieniu na zegarach, to już 7900gtx, a to już coś i chyba różnica w wydajności spora. Jeśli się mylę wyprowadźcie mnie z błędu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale te różnice będą na poziomie ilu ? 20-30% w stosunku do podkręconego 7900GTO ? Dla mnie to nie warto ,bo w tej cenie 700 PLN X1950 PRO i tak w zupełności wystarczy do dzisiejszych gier by pograć na max/medium detalach. Z pewnością do przyszłych gier na co najmniej pół roku wystarczy. Moim zdaniem jak nie chcesz czekać na spadek cen 8800 GTS/GTX i pierwszych gier pod DX 10 to x1950 PRO (najlepiej to Asus ) na ten czas wystarczy.Szkoda teraz wydawać więcej kasy na DX9.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi