artur1212 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 witam kupilem ruter Pentagram Cerberus Ads i nie moge pradzic sobie zkongiguracją pod neostrade, chodzi głownie o to ze nie moge polaczyc sie z internetem. prosze o pomoc w tej sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 moze jakos dokladniej opisz problem ? co robiles zeby sie polaczyc ? co sie nie udalo itd. ? nikt z nas nie jest mgr-inz. magik-wrozka zeby telepatycznie wiedziec w czym tkwi problem. wiecej szczegolow :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1212 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 chodzi mi o to żeby ktos opisał mi krok po kroku co mam zrobic aby ta konfiguracja byla dobrze zrobiona. starałem sie dziłac zgodnie z instrukcja ale router ten nie chce sie łaczyc z neostradą. Jak próbuje połaczyc sie ręcznie to wyskakuje mi error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 chodzi mi o to żeby ktos opisał mi krok po kroku co mam zrobic aby ta konfiguracja byla dobrze zrobiona. starałem sie dziłac zgodnie z instrukcja ale router ten nie chce sie łaczyc z neostradą. Jak próbuje połaczyc sie ręcznie to wyskakuje mi error sygnal z neostrady juz jest napewno ? kiedy podpisales umowe? najpierw zadzwon i zapytaj czy juz masz syganal ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) konfiguracja poprzez screeny tego sprzętu masz tu: http://sieci.pclab.pl/art15016.html możesz przejść ponownie cały proces instalacji resetując urządzenie do ustawień fabrycznych, przyciskając na kilka sekund odpowiednie gniazdko opisane w instrukcji domyślny adres konfiguracji przez www jest podane w artykule wyskakujący błąd może wynikać z kilku przyczyn: brak synchronizacji modemu adsl z siecią - sprawdź czy odpowiednia dioda to sygnalizuje, jeśli miga lub ma inny kolor niż zielony nie zostałeś jeszcze aktywowany w sieci, mogłeś wpisać złe dane loginu i hasła lub parametrów sieci adsl, sprawdź zakladki (quick start i configuration->adsl), po konfiguracji zapisz ją i zrestartuj router sprawdź w ustawieniach karty sieciowej (właściwości tcp/ip) czy dobrze wpisałeś adres IP, maskę i bramkę oraz serwer dns jeśli masz wyłączone dhcp, lub zostaw puste jeśli opcja ta jest aktywna sprawdź czy możesz pingować router poleceniem ping 192.168.1.254 (domyślny adres routera), sprawdź też jaki dostałeś adres ip (dhcp on) poleceniem ipconfig/all wyłącz inne zbędne sieciówki, które nie realizują polączeń edit: ja zamawiałem usługę neostrady przez neta, także w dniu kiedy otrzymałem modem, miałem aktywowaną linię Edytowane 21 Listopada 2006 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...