Skocz do zawartości
artur1212

Problem Z Konfiguracja Routera Ruter Pentagram Cerberus Ads

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi o to żeby ktos opisał mi krok po kroku co mam zrobic aby ta konfiguracja byla dobrze zrobiona. starałem sie dziłac zgodnie z instrukcja ale router ten nie chce sie łaczyc z neostradą. Jak próbuje połaczyc sie ręcznie to wyskakuje mi error

sygnal z neostrady juz jest napewno ? kiedy podpisales umowe? najpierw zadzwon i zapytaj czy juz masz syganal ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konfiguracja poprzez screeny tego sprzętu masz tu:

http://sieci.pclab.pl/art15016.html

możesz przejść ponownie cały proces instalacji resetując urządzenie do ustawień fabrycznych, przyciskając na kilka sekund odpowiednie gniazdko opisane w instrukcji

domyślny adres konfiguracji przez www jest podane w artykule

wyskakujący błąd może wynikać z kilku przyczyn:

• brak synchronizacji modemu adsl z siecią - sprawdź czy odpowiednia dioda to sygnalizuje, jeśli miga lub ma inny kolor niż zielony nie zostałeś jeszcze aktywowany w sieci, mogłeś wpisać złe dane loginu i hasła lub parametrów sieci adsl, sprawdź zakladki (quick start i configuration->adsl), po konfiguracji zapisz ją i zrestartuj router
  • sprawdź w ustawieniach karty sieciowej (właściwości tcp/ip) czy dobrze wpisałeś adres IP, maskę i bramkę oraz serwer dns jeśli masz wyłączone dhcp, lub zostaw puste jeśli opcja ta jest aktywna
  • sprawdź czy możesz pingować router poleceniem ping 192.168.1.254 (domyślny adres routera), sprawdź też jaki dostałeś adres ip (dhcp on) poleceniem ipconfig/all
  • wyłącz inne zbędne sieciówki, które nie realizują polączeń
edit:

ja zamawiałem usługę neostrady przez neta, także w dniu kiedy otrzymałem modem, miałem aktywowaną linię

Edytowane przez thermalfake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi