Skocz do zawartości
Gip11

Przelew Gotowki Na Konta Za Granica....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Bylem dzisiaj w banku w celu przelania pieniedzy na czeskie konto, wszytko ladnie bez problemu dopoki niedowiedzialem sie ze taki przelew kosztuje 50zl :mur: czyli jedna czwarta sumy jaka chce wplacic. Niestety nie spie na pieniadzach....Przypomnialem sobie ze istnieje portal do przelewania pieniedzy za granice, gdzie koszty manipulacyjne sa mniejsze, niestety nie pamietam adresu. Jesli ktos posiada lub znaka prosibym o podanie tego adresu. Z gory dzieki za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kozystam z tego www.moneybookers.com, ale jaka prowizja jest to nie wiem

pozdro

dosc osobliwe ,przecie prowizja to 1 rzecz jaka powinna cie interesować ! kożystam ale nie wiem jaka prowizja ... a 70% ba 100% ...kożystaj dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie paypal jest dla mnie najwygodniejszy dla wykonywania zagranicznych przelewów. Do konta mam podpiętą kartę debetową i kredytową. Mogę płacić za wiele rzeczy dowolną walutą bez żadnej prowizji (opłaca ją odbiorca ewentualnie czasem dolicza prowizję jaką musi wpłacić do pp), jest podany przelicznik i wiem ile zapłacę w złotówkach. Wiele firm hostingowych, dostawców usług np. voip korzysta z tego systemu płatności. Na chwilę obecną nie znam tańszego i bezpieczniejszego sposobu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym dokonać przelewu na konto w Holandii - kwota około 16 Euro - chodzi o tą promocję na Vistę.

Dzwoniłem do kilku banków w sprawie kosztów przelewu i włosy stanęły mi dęba :shock:

Porównałem też oferty na tej stronie: http://e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm

Czy te przelewy są naprawdę takie drogie :?: Chcę wpłacić 16 Euro i mam zapłacić około 100 zł opłat za przelew :?:

Czy znacie możliwie najtańsze przelewy zagraniczne do krajów UE :?:

Kartą nie mogę zapłacić, już próbowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Visę Electron Express z PKO BP, próbowałem dwa razy i dwa razy odrzucało.

Zapytam jutro w PKO BP - mam IBAN i SWIFT to uniknę cześci opłat.

Nordea wygląda ciekawie:

0,25% kwoty przelewu (min. 20 PLN, max. 200 PLN), 10 PLN - koszt komunikatu SWIFT +/- 30 zł.

Czyli w Nordea wychodzi 20 + 30 zł = 50 zł, ale trzeba mieć tam konto.

W PKO BP wychodzi 70 zł (jeśli nie wystąpią dodatkowe opłaty (IBAN i SWIFT mam).

Najbardziej rozwalili mnie w Pekao - w najgorszym wypadku za przelew 250 zł :lol: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, już nie kombinowałem i przelałem pieniądze w PKO BP. Jako, że miałem SWIFT i IBAN oraz nie było opłat banków pośredniczących zapłaciłem 25 zł :)

W każdym razie dziękuję wszystkim za wskazówki i ewentualną pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi